Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Τα παραμύθια της Παραμυθοκουζίνας: Μια παράξενη ανακάλυψη

Τα πρώτα παραμύθια φτιαγμένα από τα παιδιά, μαγειρεύτηκαν στο αθηναϊκό εργαστήρι της Παραμυθοκουζίνας, που βρίσκεται στο Θησείο. Είναι ο Πολυχώρος "Τέχνης Βήματα", όπου μαζευόμαστε κάθε Σάββατο στη μία το μεσημέρι και μαζί με τα παιδιά μαγειρεύουμε ιστορίες. Το πρηγούμενο Σάββατο ήταν μαζί μας και η Στεφανία Βελδεμίρη που εικονογράφησε τα παραμύθια των παιδιών "επί τόπου"!
Σας περιμένουμε κι εσάς αυτό το Σάββατο να φτιάξουμε νέες ιστορίες...
Πληροφορίες για συμμετοχή: (Ηρακλειδών 54, Τ.Κ. 118 51, τηλ:210-5229339/ 6980100398
info@texnisvimata.gr)
Να πω ακόμη ότι την Κυριακή η Παραμυθοκουζίνα ταξιδεύει στη Θεσσαλονίκη. Θα μαγειρέψουμε τις ιστορίες μας στο Εργαστήρι της Στεφανίας Βελδεμίρη που βρίσκεται ατην οδό Ανδρέου Δημητρίου 12, στις Συκιές (Θεσσαλονίκη 55526)
Για περισσότερες πληροφορίες και για δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα:
2310-247570/ 6976432625

Το παραμύθι του Βαγγέλη Κολλινιάτη

Μια Παράξενη ανακάλυψη



Μια μέρα, ένας επιστήμονας, εκεί που καθόταν στο εργαστήριό του, είδε ένα παράξενο πλάσμα στο μικροσκόπιο του. Ήταν ένα μικρό πράσινο πλάσμα το οποίο πρώτη φορά στην ζωή του έβλεπε και είχε ένα παράξενο σχήμα. Έμοιαζε με ζελέ που είχε χάσει το πρωταρχικό του σχήμα. Επίσης ήταν γλιστερό και τα μάτια του λαμπύριζαν κίτρινο χρώμα. Φώτιζαν περίπου στο χρώμα του φεγγαριού που φάνταζε εκείνη την ώρα στον ουρανό, πανσέληνος. Το παράσιτο άρχισε να μεγαλώνει και να βγάζει φρικτά ουρλιαχτά που τρόμαζαν τον καθηγητή. Για αυτόν τον λόγω βγήκε γρήγορα από το δωμάτιο και έκλεισε την πόρτα δυνατά πίσω του. Ξαφνικά άρχισαν να βγαίνουν μικρότερα τερατάκια από το στόμα του μεγαλύτερου τέρατος, που άρχισαν να τον κυνηγάνε. Τότε, ο μέχρι τώρα πρωταγωνιστής, αποκλείστηκε σε ένα δωμάτιο του σπιτιού μαζί με ένα τερατάκι που είχε καταφέρει να πιάσει. Εκεί βρήκε και λίγο χαρτί να γράψει και ένα βαζάκι για να απεγκλωβίσει το λάθυρό του, ώστε να μην του φύγει όσο το μελετάει.
Οι παρατηρήσεις που έκανε θύμιζαν ταινία επιστημονικής φαντασίας. Για παράδειγμα έγραψε πως το τερατάκι δεν είχε καμία σπουδαία ιδιότητα, αλλά το μόνο που μπορούσε να κάνει ήταν να διασπάται σε μικρότερα κομμάτια. Επιπλέον κατάλαβε ότι το τερατάκι ήθελε να γυρίσει στην μητέρα του που βρίσκονταν στον κάτω όροφο. Δοκίμασε ακόμα να δει αν το πειραματόζωο του είχε αδυναμία σε κάτι, για να την χρησιμοποιήσει εναντίον του. Παρατήρησε ότι, όταν έρχονταν σε επαφή με φωτιά άρχιζε να λιώνει.
Ο καθηγητής τώρα είχε καταστρώσει ένα σχέδιο, για να εξολοθρέψει τον εχθρό.
Ήθελε να πάει στο εργαστήριό του και να κάψει το τέρας. Το οποί εντωμεταξύ είχε γίνει ολόκληρο θηρίο και φαινότανε σχεδόν ανίκητο. Όμως ο επιστήμονας είχε τον κατάλληλο εξοπλισμό που χρειαζόταν κάποιος, για να σκοτώσει το εκτόπλασμα αυτό. Λοιπόν είχε αρχίσει να πηγαίνει στο εργαστήριο και κατάλαβε πως δεν ήτανε μόνος. Ξάφνου είδε το τέρας και απεγνωσμένα έτρεξε προς την έξοδο και το τέρας τον ακολούθησε. Εκεί με έναν ελιγμό ξέφυγε του τέρατος και με ένα πάτημα ενός κουμπιού στο φλογοβόλο το τέρας κάηκε.
Αμέσως τότε, πήγε να ειδοποιήσει τους υπολοίπους ανθρώπους να έρθουν να δουν την ανακάλυψη του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου