Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Τα παραμύθια της Παραμυθοκουζίνας: Η ιστορία ενός εξωγήινου

Είναι το παραμύθι του Μάνου Μαθιουδάκη, μαθητή της 1ης Γυμνασίου. Η εικονογράφηση και πάλι της Στεφανίας Βελδεμίρη

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΝΟΣ ΕΞΩΓΗΙΝΟΥ


Μια φορά, πριν από 177 χρόνια, σε ένα μικρό χωριό πάνω στα βουνά, εμφανίστηκε ένα παράξενο πλάσμα όπου ο σκοπός του ήταν να καταστρέψει το συγκεκριμένο χωριό όπως του πρόσταζε ο αφέντης του, που ζούσε στο διάστημα.
Μετά από πολλά χρόνια ένας βοσκός άκουγε θορύβους τα βράδια αλλά αγνοούσε το γεγονός και ας τον φόβιζε. Αυτό συνεχίστηκε για πολλές μέρες ώσπου μια παγωμένη νύχτα το πλάσμα διέλυσε το φτωχικό σπίτι του βοσκού αλλά εκείνος έτρεξε στην πόλη και χάθηκε μέσα στο φώς ενώ ο εξωγήινος δεν τον ακολούθησε. Την επόμενη μέρα, ο βοσκός διηγήθηκε σε όλους την ιστορία του.
Ο εξωγήινος επέστρεψε μετά από 1 εβδομάδα. Όλοι οι πολίτες ήταν οπλισμένοι με πιστόλια και μαχαιριά, έτοιμοι να αντιμετωπίσουν το άγνωστο και επικίνδυνο ον . Όμως το περίεργο πλάσμα δεν έδειχνε επιθετικό, αντίθετα προσπαθούσε να τους πει κάτι. Οι χωρικοί παρατήρησαν ένα παράξενο κολάρο στο λαιμό του εξωγήινου. Ένας επιστήμονας κατάλαβε ότι ήταν κάποιο είδος ηλεκτρικού κολάρου που μποορύσες να το ελέγχεις με τηλεκοντρόλ. Έπρεπε να βγει από το σώμα του. Τότε του αφαίρεσε το κολάρο και ξαφνικά ο εξωγήινος μεταμορφώθηκε σε άνθρωπο! Οι χωρικοί έτριβαν τα μάτια τους. Ο άνθρωπος περιέγραψε όλα τα βάσανά του. Είπε ότι τον απήγαγαν τέρατα και του φόρεσαν αυτό το αξεσουάρ. Οι πολίτες τον πίστεψαν και του προσέφεραν ένα καλυβάκι για να μένει.
Έτσι, όλοι έμειναν ευχαριστημένοι, πιστεύοντας ότι δεν κινδυνεύουν να δεχθούν ξανά επιθέσεις από εξωγήινους. ΑΚΟΜΑ τουλάχιστον…..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου