Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Παραμύθια της Μαγικής Τράπουλας: Το εξαφανισμένο χωριό

Το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη χωριστήκαμε σε αγόρια και κορίτσια. Η Κωνσταντίνα, η Κατερίνα και η Νικολέτα, με γραμματέα τη Στεφανία έφτιαξαν το "Εξαφανισμένο χωριό"... Τα αγόρια κάτι σε ...Heavy Metal! Η Κωνσταντίνα ανέλαβε το γράψιμο στον υπολογιστή του ενός παραμυθιού. Του άλλου αγνοείται η τύχη!
Τα μικρότερα παιδιά έφτιαξαν μια ιστορία τρελή και διασκεδαστική. Ένα σας λέω: Η Χιονάτη παντρεύτηκε τον Σούπερμαν και κατόπιν τον δηλητηρίασε με ...παστίτσιο! (Όταν η Στεφανία το γράψει στον υπολογιστή, θα το δημοσιεύσουμε κι αυτό...)



ΤΟ EΞΑΦΑΝΙΣΜΕΝΟ ΧΩΡΙΟ


Μια φορά κι έναν καιρό σε ένα βουνό υπήρχε ένα μικρό χωριό όπου εκεί ζούσε ένας ήρωας δυνατός και έξυπνος. Κι αν κάποιος ήθελε να πάει μακριά τον μετέφερε αυτός. Μια μέρα έλαβε ένα γράμμα να πάει να σκαρφαλώσει στο πιο ψηλό βουνό εκείνης της χώρας και να πέσει με αλεξίπτωτο για να δει από ψηλά εκείνη την περιοχή!!!

Όπως ανέβαινε στο βουνό συνάντησε έναν παππού μέσα σε μια σπηλιά… Ο παππούς του έδωσε ένα δώρο για να κατεβεί με ασφάλεια το βουνό. Του είπε να μην το ανοίξει γιατί μετά δεν θα μπορεί να το χρησιμοποιήσει. Ο ήρωας ανοίγει το δώρο πριν φτάσει στην κορυφή κι αρχίζουν να πετάγονται ξωτικά.

Μετά από πολλές ώρες φτάνει στην κορφή. Θυμήθηκε ότι ξέχασε το αλεξίπτωτο στη σπηλιά και γυρίζει να το πάρει. Μετά γυρίζει σπίτι του εξαντλημένος. Δεν αναγνώριζε τον εαυτό του… Είχε βγάλει μούσια και είχε αλλάξει πολύ. Το σπίτι του ήταν άδειο, όπως κι όλη η πόλη. Σε μια γωνιά είδε τον παππού της σπηλιάς. «Πώς έφτασες τόσο γρήγορα και τι κάνεις στο σπίτι μου;» «Αυτά είναι μαγικά, δεν μπορώ να σου πω όσο για το σπίτι σε λίγο θα φύγω, τελείωσα την δουλειά μου». Ο Κώστας -o ήρωας- παραξενεύτηκε και είπε:

«Ποια δουλειά;»

«Τίποτα, τίποτα!»

Την άλλη μέρα βγαίνει απ’ το σπίτι και συναντάει έναν άλλο γέρο-παππού που του είπε:

«Αυτός ο παππούς είναι μάγος που τον φωνάζανε γέρο-παράξενο και άδειασε όλη την πόλη»!!!

Ο Κώστας είπε:

«Θα σε εκδικηθώ με άσχημο και κακό τρόπο»!!!

Την άλλη μέρα έγινε αγώνας ανάμεσα στον Κώστα και τον γέρο-παράξενο... Πολεμούσαν με σπαθιά. Χτυπήθηκαν μέχρι θανάτου και στο τέλος νίκησε φυσικά ο Κώστας. Όσο το κοινό χειροκροτούσε τον Κώστα ο γερό-παράξενος πήδηξε σε ένα λεωφορείο και έφυγε. Ποτέ δεν τον ξαναείδαν…

Αμέσως η πόλη ξαναέγινε όπως πριν: γεμάτη φωνές από παιδιά και κόσμο στους δρόμους. Ο Κώστας βρήκε νύφη. Παντρεύτηκαν και μετά από έναν χρόνο έκαναν ένα παιδί!!!!!!!.......

ΤΙ ΠΙΟ ΛΟΓΙΚΟ….


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου