Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

Μην το χάσετε!

«Ιστορίες για αβγά»

Αθήνα, Κυριακή 8 Απριλίου 2012

Με αφορμή τον εορτασμό του Πάσχα, το Κέντρο Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών οργανώνει παράσταση αφήγησης για μικρούς και μεγάλους με τη Μαρία Βραχιονίδου που θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του Μουσείου Ιστορίας Πανεπιστημίου Αθηνών (Θόλου 5, Πλάκα) την Κυριακή 8 Απριλίου στις 12.00 το μεσημέρι.

Το θέμα της αφήγησης είναι τα αβγά. Τα κόκκινα πασχαλινά αβγά, σημάδι της πίστης στην αλήθεια της Ανάστασης. Κι ακόμα αβγά χρυσά, αβγά μαγικά, αβγά μικρά κι ασήμαντα με μεγάλα ωστόσο μυστικά μα κι ένα αβγό τεράστιο που περικλείει το σύμπαν. Γιατί μέσα στο αβγό, το φαινομενικά ταπεινό και καθημερινό, μπορεί κανείς να βρει το σύμβολο της γονιμότητας, της ολότητας και της αρχικής αρμονίας του κόσμου, μπορεί κανείς να δει «αυτόν τον κόσμο το μικρό, το μέγα...».

Αφήγηση: Μαρία Βραχιονίδου, αφηγήτρια – λαογράφος

Επιμέλεια: Γιώργος Ευγενικός

Παραγωγή: Καλλιτεχνική ομάδα «ΜΥΘΟΣ» Κέντρου Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών

Συμμετοχή: 4 ευρώ (παιδιά, φοιτητές, άνεργοι, πολύτεκνοι) και 6 ευρώ (ενήλικες), αποκλειστικά για την οικονομική ενίσχυση προς το Κέντρο Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών.

Απαραίτητη η κράτηση θέσεων λόγω περιορισμένου αριθμού

Για κρατήσεις θέσεων : 210 3689503-4-5-6.

Πληροφορίες

Κέντρο Μελέτης & Διάδοσης Μουσείο Πανεπιστημίου Αθηνών

Μύθων & Παραμυθιών Θόλου 5, Πλάκα

τηλ: 2104313332 τηλ.: 2103689502-54

φαξ: 2104313322 φαξ: 2103689501

www.e-mythos.eu www.history-museum.uoa.gr

info@e-mythos.eu

Πρόσβαση στο Μουσείο Ιστορίας Πανεπιστημίου Αθηνών

1. Μητρόπολη

Ξεκινώντας από τους Αέρηδες (το Ωρολόγιο του Κυρρήστου) προς την Ακρόπολη ακολουθούμε την οδό Μάρκου Αυρηλίου και τα σκαλάκια της οδού Αλιμπέρτη και βρισκόμαστε εμπρός στην κεντρική είσοδο του Μουσείου.

2. Διονυσίου Αρεοπαγίτου

Ξεκινώντας από το κέντρο «Διόνυσος» που βρίσκεται απέναντι από την Ακρόπολη, διασχίζουμε τον πεζόδρομο της Δ.Αρεοπαγίτου και παίρνουμε τον περιφερειακό πεζόδρομο (οδός Θεωρίας). Περίπου 500 μέτρα μετά, ακολουθούμε τα σκαλάκια που συναντάμε στο αριστερό μας χέρι, μετά το Μουσείο Κανελλοπούλου (οδός Κλεψύδρας) και βρισκόμαστε στην πλαϊνή είσοδο του Μουσείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου