Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Ποιόν θα νικήσει ο Φρουτένιος;

Ήρωας: Ο Φρουτένιος
Αντίπαλος: Ο Πάστας Σοκολάτας
Συμπρωταγωνίστρια: Η Τένια η Φρουτένια

Τραπουλόχαρτα:
Ο ψεύτικος ήρως ξεσκεπάζεται (18)
Αποστολή (5)
Τιμωρία ανταγωνιστή (19)
Επιστροφή του ήρωα (12)
Ο γάμος του ήρωα  (20)

"Μια φορά κι έναν καιρό, ο ψεύτικος ήρωας, ο Πάστας Σοκολάτας με τ' όνομα, είχε πολλές ανησυχίες και αϋπνίες. Τελικά τον πήρε ο ύπνος κι ονειρε'ύτηκε πως πάλευε, λέει, με τον Φρουτένιο. Ήθελε να τον νικήσει και για έπαθλο να πάρει και να παντρευτεί τη φίλη του, την Τένια την Φρουτένια -που είναι στοργγυλή, ζουμερή και έχει χρώμα πορτοκαλί.

Στριφογύριζε από δω, στριφογύριζε από κει
μιας κι έκανε ζέστη πολλή
να σου τα σκεπάσματα χάμω, κατά κει
κι ανακαλύπτει πως ήταν σ' όνειρο πολύ βαθύ!!

Στη συνέχεια, πρωί -πρωί
παίρνει μια απόφαση τρομερή
με αφορμή το όνειρο που είχε δει:

Χωρίς να καθυστερεί, στέλνει λοιπόν ένα γράμμα στο Φρουτένιο να μονομαχήσουν και ο νικητή να πάρει ως έπαθλο και να παντρευτεί με την όμορφη και ζουμερή Τένια Φρουτένια.
Ωστόσο ο Φρουτένιος αποδέχεται την πρόκληση του Πάστα Σοκολάτα για χάρη της αγαπημένης του Τένιας Φρουτένιας.
Την ώρα της μάχης, οι δυο αντίπαλοι πάλευαν με ζήλο κι ο Πάστας, βλέποντας ότι δεν μπορούσε να τον νικήσει, κάνει μια ζαβολιά και του βάζει μια τρικλοποδιά. Όμως παρόλη την πονηριά του, ο Φρουτένιος επειδή είναι δυνατός βαστάει ορθός και δεν πέφτει. Κι έτσι για τιμωρία τον έβαλε μια εβδομάδα εξορία.
Ελέυθερα λοιπόν τα πεδία!

Χαρούμενος ο Φρουτένιος για τη νίκη του επιστρέφει στην αγαπημένη του Τένια Φρουτένια και της κάνει πρόταση γάμου. Η Τένια Φρουτένια αποδέχεται την πρόταση με ευχαρίστηση γιατί δεν ήθελε να παντρευτεί τον Πάστα Σοκολάτα και να κάνουν Παστασοκολατοφρουτάκια για παιδάκια. Ενώ με τον Φρουτένιο θα γίνουν ένα τέλειο ζευγάρι και θα κάνουν μια ωραία φρουτοοικογένεια με πολλά -πολλά φρουτοπαιδάκια με ωραία μαγουλάκια.
Χαρούμενοι και πανευτυχείς αποφάσισαν λοιπόν να πάνε για αρχή σε ένα γαμήλιομταξίδι στον κόσμο της Φρουτοπίας.
Κι έτσι ζήσαν αυτοί καλά κι εμείς ακόμη καλύτερα, με όλα τα παιδιά..."

Το παραμύθι αυτό φτιάχτηκε στη Σαλαμίνα από τη Μαρία Δουμάνικ, την Ευαγγελία και τη Μαρίνα Φαφούτη, στο πλαίσιο εκδήλωσης για τη διατροφή "Μαθαίνοντας να τρώμε σωστά με παραμύθια"
που οργανώσαμε μαζί με τη διαιτολόγο -διατροφολόγο Μαριέτα Μιχαήλ.
Ευχαριστούμε την Κλωντιάνα Πέπα για τη βοήθειά της.
Τα παιδιά χρησιμοποίησαν πέντε τυχαία τραπουλόχαρτα από τη Μαγική Τράπουλα και δημιούργησαν το παραμύθι τους σε 20- 25 λεπτά αφού είχαν πρώτα ενημερωθεί για θέματα διατροφής και είχαν ακούσει την αρχή του "Πράσινου Παραμυθιού".
Το παραμύθι διαβάστηκε σε όλη την ομάδα που περιελάμβανε παιδιά και γονείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου