Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

Παραμύθια στο Πόρτο Ράφτη: Ομάρ & Οντέτ

Την Πέμπτη 23 Αυγούστου το βράδυ, περάσαμε μια ακόμη παραμυθένια βραδιά στο Πόρτο Ράφτη με τη βοήθεια της Μαγικής Τράπουλας... Η έκπληξη αυτή τη φορά ήταν η συμμετοχή και πολλών παιδιών του Γυμνασίου και του Λυκείου, που μαζί με τα μικρότερα παιδιά, φτιάξανε ένα διασκεδαστικό παραμύθι, έπαιξαν τους ήρωες, τους κακούς, τα τέρατα και τις μάγισσες και μας κάνανε να θέλουμε να επαναλάβουμε για μια τελευταία φορά τη Βραδιά Παραμυθιού. Να πω ότι από το φθινόπωρο, κάθε Σάββατο, στο χώρο Τέχνης Βήματα στο Θησείο, θα συνεχίσουμε να φτιάχνουμε τα παραμύθια της Παραμυθοκουζίνας...


Προς το παρόν απολαύστε το παραμύθι που ανέδειξε και το μεγάλο υποκριτικό ταλέντο των δυο πρωταγωνιστών. Η 6χρονη ...Οντέτ και ο 5χρονος Ομάρ καταχειροκροτήθηκαν!



 (Εδώ ταξιδεύουν για Ινδία, πάνω στο Μαγικό Χαλί)






Ομάρ και Οντέτ

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ο Ομάρ, ένας πρίγκιπας από την Ινδία που πήγε για τις καλοκαιρινές του διακοπές στην Ελλάδα. Διάλεξε το Πανόραμα στο Πόρτο Ράφτη κι εγκαταστάθηκε εκεί με την ακολουθία του.
Η Οντέτ ήταν μια μπαλαρίνα από τη Μαδαγασκάρη που ταξίδευε στον κόσμο για να γνωρίσει έναν ωραίο πρίγκιπα. Βρέθηκε κι αυτή στην Ελλάδα όπου ζούσε ο αδερφός της από τον πρώτο σύζυγο της μητέρας της. Ήταν ιππότης και τον λέγανε Γιώργο.
Μόλις συναντήθηκαν στην παραλία η Οντέτ και ο Ομάρ ερωτεύθηκαν αμέσως. Όμως η Οντέτ ήθελε να βεβαιωθεί πως ο Ομάρ την αγαπούσε πραγματικά κι έτσι του ζήτησε να κάνει κάτι γι’ αυτήν.
Ο μύθος έλεγε πως σε μια σπηλιά στο Πόρτο Ράφτη είχε κρύψει τον θησαυρό του ο τρομερός πειρατής Χαϊρεντίν Μπαρμπαρόσα. Λέγανε ακόμη πως πολλοί προσπάθησαν αν βρουν το θησαυρό αλλά κανείς δεν γύρισε πίσω. Ακόμη κι ο ατρόμητος Μαυρογένης δεν τα κατάφερε, εγκατέλειψε μετά από την περιπέτειά με τον θησαυρό του Μπαρμπαρόσα την πειρατεία κι έζησε κοντά στην αγαπημένη του Άσπα μέχρι το τέλος της ζωής του.
Μερικοί λένε πως ο πρίγκιπας Ομάρ έμοιαζε πολύ με τον Μαυρογένη, αλλά ποιος τους ακούει!

Τέλος πάντων, για να μην τα πολυλογούμε, η όμορφη Οντέτ ζήτησε από τον Ομάρ να ανέβει και να κατέβει το βουνό και να βρει τη σπηλιά με το θησαυρό. Ο Ομάρ έκανε ό,τι του ζήτησε και μετά από 200 χρόνια που τον είχαν χαμένο γύρισε στο Πόρτο Ράφτη με τον θησαυρό του Μπαρμπαρόσα.
Όλα φαινόταν να πηγαίνουν καλά. Υπήρχε όμως κάποιος που δεν χώνευε καθόλου τον Ομάρ: Ο Ιππότης Γιώργος. Αρνήθηκε να του επιτρέψει να βλέπει την αδερφή του και τον κάλεσε σε μονομαχία. Ο πρίγκιπας Ομάρ νίκησε τον ιππότη και έπεσε στην αγκαλιά της αγαπημένης του.
Οι δοκιμασίες δεν τελείωσαν. Στο Πόρτο Ράφτη έφτασε η σατανική Ποκαχόνες, μια μελαχρινή πριγκίπισσα από την Ισπανία που ήθελε να πάρει τον θησαυρό από τον Ομάρ και να κλέψει την όμορφη Οντέτ. Είχε φέριε μαζί της τον πιο φοβερό ταύρο της Ισπανίας που κανένας δεν είχε καταφέρει να αντιμετωπίσει. Τον εξαπέλυσε εναντίον του Ομάρ. Έγινε μια φοβερή ταυρομαχία δίπλα στη θάλασσα  Ο ταύρος ορμούσε στον Ομάρ αλλά εκείνος κατάφερνε να αποφεύγει τα τρομερά του κέρατα. Πάλευαν μέχρι που σκοτείνιασε. Ο Ομάρ σε μια τελευταία προσπάθεια κατάφερε να σκοτώσει με το σπαθί του τον εξαντλημένο ταύρο…

Στο Πόρτο Ράφτη ζούσε και μια όμορφη κοπέλα, η Αλίκη που αγαπούσε τον Ομάρ και ήθελε να εμποδίσει με κάθε τρόπο το γάμο του με την Οντέτ. Έτσι, μαθαίνοντας ένα βράδυ πως είχαν ραντεβού στην παραλία, στέλνει ένα σημείωμα στην Οντέτ, όπου γράφει:
«Αγαπημένη μου Οντέτ, δεν θα μπορέσω να έρθω στο ραντεβού μας. Ίσως να χρειαστεί να λείψω για ένα διάστημα. Η Ινδία με χρειάζεται!
Ομάρ»

Η Οντέτ βλέποντας αυτό το τυπικό σημείωμα στενοχωρήθηκε πολύ… Την ίδια ώρα η Αλίκη, φορώντας ρούχα της Οντέτ που είχε κλέψει εμφανίζεται μέσα στο σκοτάδι στην παραλία, όπου ο ανυποψίαστος Ομάρ περίμενε την αγαπημένη του. Έκανε πως είναι η Οντέτ!

-Οντέτ μου εσύ είσαι;
-Εγώ
-Μου φαίνεται παράξενη η φωνή σου
-Δεν είναι τίποτα καλέ μου. Έχω βραχνιάσει γιατί σήμερα στο σχολείο έκανα μάθημα στα παιδιά κι αυτά ήταν άτακτα κι όλο τους φώναζα.
-Σχολείο; Παιδιά; Μα εσύ είσαι μπαλαρίνα…
Ο Ομάρ καταλαβαίνει πως κάτι δεν πάει καλά. Η Αλίκη αφού τα χάνει για λίγο, απαντά:
-Μάθημα χορού εννοούσα καλέ μου! Δεν έκαναν καλά το σπαγγάτο και φώναζα!

Εν τω μεταξύ όμως, η αληθινή Οντέτ που δεν μπορούσε να μείνει στο σπίτι έχει κατέβει στην παραλία και πηγαίνει στο σημείο του ραντεβού. Ακούει τη φωνή του Ομάρ και μιας άγνωστης. Στην αρχή ζηλεύει και θυμώνει. Την είχε κοροϊδέψει ο Ομάρ; Μετά, όμως, καθώς πλησιάζει κι ακούει τη συζήτηση καταλαβαίνει τι είχε συμβεί.
-Ομάρ, σε κοροϊδεύει! Εγώ είμαι η Οντέτ.
Ο Ομάρ τα χάνει. Δεν ξέρει σε τι να πιστέψει. Τότε ζητά κι από τις δυο να τον φιλήσουν για να καταλάβει ποια είναι η αληθινή Οντέτ.
Μόλις τον φιλάνε αποκαλύπτεται η αλήθεια. Η Αλίκη φεύγει μακριά αφήνοντας το αγαπημένο ζευγάρι.

Ενώ ετοιμάζονται για τον γάμο, του έρχεται μήνυμα από την Ινδία. Πρέπει να επιστρέψει αμέσως. Η Οντέτ που έχει μαγικές ικανότητες του λέει πως βλέπει μια μεγάλη φωτιά γύρω από το παλάτι και του παρουσιάζει ένα μαγικό χαλί που είχε φέρει από τη Μαδαγασκάρη.
-Με αυτό θα φτάσουμε πολύ γρήγορα, του λέει, κι ανεβαίνουν οι δυο τους επάνω. Απογειώνονται. Περνάνε πάνω από θάλασσες κι από νησιά, από πόλεις και χωριά, από ερήμους και δάση μέχρι που φτάνουν στην Ινδία. Πραγματικά μια τεράστια φωτιά έχει κάψει χιλιάδες δέντρα κι απειλεί το παλάτι. Η Οντέτ καλεί τη δύναμη της θάλασσας κι ένα τεράστιο κύμα πέφτει πάνω στη φωτιά και τη σβήνει.

Η Οντέτ κι ο Ομάρ επιστρέφουν στο Πόρτο Ράφτη. Ο Ομάρ παίρνει μαζί του και τον φίλο και σωματοφύλακά του, τον γενναίο Σακίρ. Ευτυχώς γιατί οι εχθροί τους έχουν ετοιμάσει σατανικά κόλπα.
Πρώτα εμφανίζονται τρία κινέζικα ρομπότ που ξέρουν καράτε και τους επιτίθενται μόλις κατεβαίνουν από το μαγικό χαλί κι είναι ακόμη ζαλισμένοι από το ταξίδι. Βεβαίως δεν περίμεναν ότι θα είχαν να αντιμετωπίσουν τον Σακίρ, αλλά και την Οντέτ που –όπως τους πληροφόρησε- είχε μαύρη ζώνη στο Ταε-Κβο Ντο. Έτσι τα ρομπότ καταστρέφονται και τα πουλάνε για παλιοσίδερα!
Η μάγισσα Φούρκα στέλνει μια πανέμορφη κοπέλα να ξελογιάσει τον Ομάρ, όμως η Οντέτ την διώχνει αμέσως. Τότε η Φούρκα μεταμορφώνεται και χαρίζει στην Οντέτ μια όμορφη κούκλα. Μόλις η Οντέτ την παίρνει στα χέρια της, ξεχνάει τον Ομάρ!

Τότε εμφανίζεται μια μικρή γοργόνα, που είχε ζήσει κάποτε κι αυτή την απογοήτευση αφού ο πρίγκιπάς της την είχε ξεχάσει και χαρίζει στον Ομάρ ένα χταπόδι με μαγικό μελάνι και του λέει να ρίξει από αυτό στην κούκλα. Μόλις το κάνει η Οντέτ τον ξαναθυμάται.
Οργισμένη η Φούρκα στέλνει εναντίον τους κι έναν τρομακτικό διάβολο, όμως για καλή τους τύχη εκείνη την εποχή έκαναν διακοπές στο Πόρτο Ράφτη οι Τρεις Σωματοφύλακες (που ήταν τέσσερις) και κατάφεραν μαζί με τους τρεις φίλους μας να τον νικήσουν, φωνάζοντας «Όλοι για έναν κι ένας για όλους»!
Αφού ξεπέρασαν όλα τα εμπόδια κι αφού ακόμη κι ο Ιππότης Γιώργος, ο αδελφός της Οντέτ έδωσε την ευχή του, επιτέλους το ζευγάρι παντρεύτηκε στο Πανόραμα κι ακολούθησε τρικούβερτο γλέντι.    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου