Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

Το τελευταίο καλοκαιρινό παραμύθι

Την Παρασκεύη, 7 Σεπτεμβρίου, κάναμε την τελευταία καλοκαιρινή βραδιά παραμυθιού στο Πόρτο Ράφτη. Δώσαμε ραντεβού για το επόμενο καλοκαίρι με πολλές εκπλήξεις! Να και το παραμύθι που έφτιαξαν τα παιδιά με τη Μαγική Τράπουλα. Ελπίζουμε φέτος το φθινόπωρο και το χειμώνα να μπορέσουμε να συνεχίσουμε τα παραμύθια μας στο Πόρτο Ράφτη. Θα γίνει σχετική πρόταση στο Δήμο του Μαρκόπουλου

... Ως τότε το τελευταίο παραμυθάκι μας. Καθώς έπιασε ψύχρα το κάναμε πιο σύντομο και μετά πήγαμε για... παγωτά!

 Η ιστορία της Αφροδίτης

Η Αφροδίτη ήταν μια όμορφη κοπέλα που ζούσε στο Λονδίνο.Ήταν πολύ καλή κολυμβήτρια, όμως όταν έχασε έναν αγώνα, άρχισαν όλοι να την κοροϊδεύουν κι αποφάσισε να φύγει.
Πήγε στην πατρίδα των γονιών της, στην Ελλάδα. Στο νησί της Άνδρου.
 Περνούσε καλά κι άρχισε πάλι να κολυμπάει. Γνώρισε μια άλλη κολυμβήτρια την Αλίκη κι άρχισαν αν κάνουν παρέα. Όταν όμως η Αφροδίτη τη νίκησε σε έναν αγώνα, η Αλίκη αποφάσισε να την εκδικηθεί.
Η Αφροδίτη που κατάλαβε τα σατανικά σχέδια της Αλίκης, πήγε στο Χάρακα, ένα χωριό της Άνδρου, για να κρυφτεί. Εκεί έμεινε στο σπίτι της κυρά –Ρήνης.
 Στο μεταξύ η Αλίκη πήγε στον κακό μάγο Ου και του ζήτησε να τη βοηθήσει να εκδικηθεί την Αφροδίτη. Ο μάγος Ου της έδωσε ένα δαχτυλίδι, που θα έκανε όλο τον κόσμο να μισήσει την Αφροδίτη, όταν θα το φορούσε.
Η Αλίκη πήγε στην Αφροδίτη, δήθεν μετανιωμένη και της είπε πως ήθελε να ξαναγίνουν φίλες. Για απόδειξη της χάρισε ένα «υπέροχο» δαχτυλίδι. Το μαγεμένο δαχτυλίδι που της είχε δώσει ο Ου. Η Αφροδίτη την πίστεψε και φόρεσε το δαχτυλίδι.
Από εκείνη τη στιγμή όποιος τη συναντούσε την αντιπαθούσε. Σε λίγο όλο το χωριό μαζεύτηκε για να τη διώξει.
Ευτυχώς ένα μικρό παιδί που είδε τι είχε συμβεί, της είπε για το δαχτυλίδι, η Αφροδίτη το έβγαλε και γλίτωσε από τα μάγια.
Τότε ο Μάγος Ου, άλλαξε όψη και εμφανίστηκε μπροστά στην Αφροδίτη ένα απόγευμα που έκανε τον περίπατό της στο Μπατσί.
Η Αφροδίτη πίστεψε πως είναι ο άντρας της ζωής της και σύντομα τον παντρεύτηκε! Την πήρε να ζήσουν στον σκοτεινό του πύργο. Της απαγόρευσε να κολυμπάει…
 Μια μέρα, όμως εμφανίστηκε μπροστά της και πάλι το αγοράκι από την Άνδρο:
-Ο Ου δεν είναι στην πραγματικότητα κακός μάγος. Κάποια κακιά μάγισσα του έκανε μάγια κι έγινε έτσι…
Το αγοράκι έπεσε στα γόνατα μπροστά στον Ου και τον παρακάλεσε να αλλάξει.
Τα μάγια λύθηκαν κι ο Ου έγινε ο καλός σύζυγος που ήθελε η Αφροδίτη.
Μετά από αυτά κι εκείνη πήγε στους Ολυμπιακούς Αγώνες και πήρε το χρυσό μετάλλιο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου