Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012

Χαλάνδρι: Το στοιχειωμένο κάστρο της Ρεματιάς


Σήμερα, Κυριακή στην πλατεία Χαλανδρίου βρεθήκαμε για τη δεύτερη μέρα των εκδηλώσεων της "Αντίστασης με τους πολίτες του Χαλανδρίου".
Φτιάξαμε ένα παραμύθι για το Χαλάνδρι, ανακαλύπτοντας στη Ρεματιά ένα ... στοιχειωμένο κάστρο.
Μετά είχε φαγητό και γλέντι!


Το στοιχειωμένο κάστρο της Ρεματιάς

Πέντε συμμαθήτριες, η Νικολέτα, η Ιζαμπέλα, η Ειρήνη, η Χριστίνα και η Αριάδνη αποφασίζουν να πάνε στο στοιχειωμένο κάστρο, που κανείς δεν πλησιάζει. Εκεί ζει ένα φάντασμα που κάποτε ήταν πρίγκιπας, όμως το έχει ξεχάσει. Τριγυρίζει στο κάστρο του λέγοντας "Είμαι το φαααααντασμααααα" Του έχει κάνει μάγια με ένα ξόρκι η κακιά μάγισσα του σκότους. Ο Πρίγκιπας Ιάσων και ο πατέρας του ζούσαν ειρηνικά στο κάστρο όταν ήρθε η κακιά μάγισσα. Δεν μπόρεσαν αν την αντιμετωπίσουν κι έτσι τους στοίχειωσε. Ο πατέρας έφυγε και ο Ιάσων έμεινε μόνος του.

Τα κορίτσια είναι αποφασισμένα να ελευθερώσουν το Κάστρο και να το κάνουν ένα χώρο για να παίζουν τα παιδιά του Χαλανδρίου.
Μόλις όμως δοκιμάζουν να μπουν μέσα, κάνουν πίσω τρομαγμένες.

Στο μεταξύ, ο μπαμπάς της Νικολέτας, ο Φώτης, που της είχε απαγορεύσει να πηγαίνει στη Ρεματιά, αρχίζει αν ανησυχεί καθώς περνά η ώρα και δεν ε΄χει γυρίσει από το σχολείο. Οϋτε η μαμά της ξέρει που είναι...

Ο Φώτης πάει να βρει την κόρη του. Υποψιάζεται πως θα έχει πάει στο στοιχειωμένο κάστρο.

Τη βρίσκει εκεί με τις φίλες της και αποφασίζει αν τις βοηθήσει. Περικυκλώνουν όλοι μαζί το κάστρο. Μα το φάντασμα έχει βοηθό ένα δράκι που πετάει φλόγες. Γίνεται μάχη και ο Φώτης σκοτώνει το δράκο. Δεν καταφέρνει όμως να νικήσει το φάντασμα.

Ο μόνος τρόπος για να πάψει το κάστρο να είναι στοιχειωμένο είναι να κλέψουν αππο τη μάγισσα τη συντα΄γη του μαγικού φίλτρου, που την κρύβει κάτω από το μαξιλάρι της. Θα σώσουν έτσι τον πρίγκιπα από τα μάγια και θα κάνουν το κάστρο ένα τεράστιο λούνα παρκ.
Ξέρουν τι ώρα η μάγισσα κοιμάται και είναι εύκολο να κλέψουν τη συνταγή, όμως το σπίτι της το φυλάει ο Κακός Λϋκος της Κοκκινοσκουφίτσας. Για να τον αντιμετωπίσουν ζητάνε τη βοήεθια του κυνηγού, που σκοτώνει το λύκο.
Τα κορίτσια μπαίνουν σιγά -σιγά στο σπίτι της μάγισσας που κοιμάται βαριά και ροχαλίζει και κλέβουν τη συνταγή.

Μετά πάνε στο φάντασμα. Του λένε πόσο καλό θα του κάνει το φίλτρο που του έχουν ετοιμάσει. Το φάντασμα διστάζει, όμως στο τέλος το πίνει και ξαναγίνεται πρίγκιπας.

ΜΙα φίλη τους, η όμορφη Εμανουέλα τον βλέπει και τον ερωτεύεται αμέσως. Μετά από λίγο καιρό παντρεύονται και το κάστρο γίνεται παιδότοπος και λουνα παρκ!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου