Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

Η Παραμυθοκουζίνα στο "Φτου και βγαίνω"!

 


Παραμυθοκουζίνα σε εξέλιξη




Χτες, τελευταία Κυριακή του Μάη, στο BLOCK33, και φιλοξενούμενη του "Φτου και Βγαίνω" και του "Εξώστη", μαγειρέψαμε παραμύθια με τους μικρούς μας φίλους και ήταν όμορφα. Χωρίς επεμβάσεις λογικού τύπου και ενήλικης κρίσης, σας παρουσιάζουμε τα παραμύθια που έφτιαξαν μικρά και μεγάλα παιδιά! Λατρεύω απίστευτα τη ζωγραφιά του φίλου μου Δημήτρη και λατρεύω το δέντρο δράκο και όλες όλες όλες τις ζωγραφιές!

Ευχαριστώ παιδιά που με παίξατε, αλήθεια!



1. Ο Ιάκωβος και το κλεμμένο μωρό




Μια φορά και έναν καιρό ήταν ένας ήρωας που τον έλεγαν Ιάκωβο.
 
Ο Ιάκωβος
 Η αποστολή του ήταν να βρει  τη μαμά από ένα μωράκι που της το είχαν κλέψει.
Οι κλέφτες
Ο Ιάκωβος πήρε το αμάξι του και άρχισε να ψάχνει. Κάποια στιγμή σταμάτησε και πάρκαρε, παράνομα όμως και έτσι ένας τροχονόμος του έδωσε ένα πολύ περίεργο πρόστιμο. 
 
Το παράνομο παρκάρισμα, το πρόστιμο και το σπασμένο πόδι
Θα έπρεπε ο ήρωας μας να εκτελέσει 10 δοκιμασίες που θα έβρισκε μόνος του και φυσικά να βρει τη μαμά του χαμένου μωρού ταυτόχρονα. Στην προσπάθειά του να βρει δοκιμασίες για τον εαυτό του, συνάντησε έναν δωρητή, που του έδωσε δώρα που πραγματοποιούσαν επιθυμίες. Ο Ιάκωβος ευχήθηκε να τα καταφέρει και συνέχισε να ψάχνει τη μαμά του χαμένου παιδιού. Τότε ήταν που έσπασε το πόδι του.
Κι άλλο σπασμένο πόδι!
 Ακόμη και κουτσαμένος συνέχισε να τρέχει σαν να έπαιζε κουτσό για να πάει πίσω το μωρό στη μαμά του, που έμαθε πως ήταν στην Αφρική. Λόγω των μαγικών του δώρων, ξαφνικά βρέθηκε σε ένα καροτσάκι και τώρα έτρεχε σφαίρα! Δυστυχώς όμως δεν άργησε να εμφανιστεί μπροστά του ένας κακός αντίπαλος που ήθελε να τον σταματήσει. Ο αντίπαλος,  ήταν μεταμφιεσμένος  σε δέντρο δράκο.
Το δέντρο δράκος
 Με την βοήθεια των μαγικών του δώρων νίκησε τον αντίπαλο και ο τρόπος ήταν έξυπνος και χρήσιμος. Έκοψε το δέντρο δράκο και το έκανε ξύλα για το τζάκι.
Το μωρό στη θέση του
 Μετά βρήκε την μαμά του χαμένου μωρού στην Αφρική, γύρισε σπίτι του και έτσι έζησαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα!
Ξανά ο Ιάκωβος

ΤΕΛΟΣ

 2. Η Παγωτοαπαγόρευση και ο ήρωας Γιώργος
Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένα χωριό που απαγορεύονταν να τρως παγωτά. Εκεί ζούσε ο ήρωας μας, ένα παιδάκι που το έλεγαν Γιώργο. Ο Γιώργος λοιπόν ένα πρωί, έφαγε 100 παγωτά! Μετά αρρώστησε και είχε πυρετό, η κοιλιά του πονούσε και κρύωνε πολύ. Έμεινε λοιπόν στο κρεβάτι όλη μέρα, ούτε σχολείο δεν πήγε, ούτε και έπαιξε όμως. Στο όνειρό του, είδε πως ένας δωρητής του έδωσε μαγικά δώρα και ένα μαγικό ραβδί. Με τα μαγικά δώρα στο όνειρό του έγινε καλά, ήταν γιατρικά και όταν ξύπνησε ήταν και  στ΄ αλήθεια καλά. Σηκώθηκε λοιπόν και πήγε στο σχολείο. 
 
Φραουλοπαγωτό και πως γίνεσαι ροζ αν τρως πολύ παγωτό φράουλα!
 Τότε συνάντησε τον αντίπαλο του, τον δήμαρχο, μαζί με τους δημοτικούς συμβούλους, που είχαν βγάλει τον νόμο της παγωτοαπαγόρευσης. Σκέφτηκε να τον νικήσει και να αλλάξει τον νόμο. Πήρε τον δήμαρχο, τον πήγε σε ένα χωράφι με καύσωνα και μόλις έσκασε ο δήμαρχος και ίδρωσε, έβαλε ο Γιώργος γύρω του παγωτά πάρα πολλά. Ο δήμαρχος δεν άντεξε και έγλυψε… Του άρεσαν τόσο πολύ τα παγωτά που άλλαξε τον νόμο. Τώρα ο Γιώργος ήταν αληθινός ήρωας! Γύρισε αγνώριστος σπίτι του, ήταν μαύρος τώρα και είπε ψέμματα στη μαμά του ότι έπαιζε με μπογιές. Έβρεξε όπμως και δεν έφυγε η μαυρίλα. Έτσι ομολόγησε πως το έπαθε επειδή έφαγε πολύ παγωτό βατόμουρο. Μετά, βρήκε και ένα παιδάκι που είχε χαθεί και το πήγε στην μαμά του. Όταν μεγάλωσε ερωτεύτηκε την πιο όμορφη κοπέλα του χωριού, που την έλεγαν Ελίζα και τον ερωτεύτηκε κι αυτή.   

Ρώτησαν την μαμά τους και τον μπαμπά τους αν τους άφηναν να παντρευτούν και αυτοί τους είπαν ναι. Μετά το γάμο, έκαναν πέντε παιδιά και τα ονόμασαν με τις αγαπημένες τους παγωτογεύσεις! Σοκολατένιο, Κρεμένια, Μπισκοτούλη, Φραουλένια και Μπανανένιο!
ΤΕΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου