Κυριακή 2 Ιουνίου 2013

Ο Τζέι ο Πορτοκαλάδας στο Ηράκλειο της Κρήτης





Το Σάββατο το πρωί στο Ηράκλειο, στο Κομμένο Μπεντένι (στον Ευκάλυπτο) έκανε την πρώτη του εμφάνιση ο νέος σούπερ ήρωας Τζέι ο Πορτοκαλάδας, καλεσμένος από τις σούπερ Creta Mums!

Περάσαμε καταπληκτικά και φτιάξαμε με τη βοήθεια της Μαγικής Τράπουλας μια σούπερ περιπέτεια!

Από τους πρωταγωνιστές της ημέρας ο Γιάννης, που ενσάρκωσε με απίστευτη επιτυχία τον σούπερ ήρωα, κάνοντάς με να ...υποφέρω!






Οι Creta Mums κουβάλησαν όλου του κόσμου τα καλά και τα παιδιά γέμισαν το χώρο, έτοιμα να ταξιδέψουν μαζί μας σε περιπέτειες. Θαυμάσια αυτή η προσπάθεια που κάνουν. Ελπίζω να φτιάξουμε κι άλλα απραμύθια στο μέλλον.
Να μερικές εικόνες:







Να και το παραμύθι:

Ο Τζέι ο Πορτοκαλάδας και ο Κρητικός Γάμος

Ο θείος Γιώργος παντρεύεται με τη Μαρία. Μετά το γάμο ρίξαν μπαλωθιές και άρχισαν να χορεύουν κρητικά τραγούδια όταν εμφανίζεται ο Γιάννης ο Φλωράτος, που θέλει να μη διασκεδάσουν και κλέβει τη μουσική!
Ο Τζέι ο Πορτοκαλάδας πίνει μαι γουλιά από τη μαγική του πορτοκαλάδα και πετάει για αν φέριε γρήγορα μουσική και να σώσει το γλέντι. Τα καταφέρνει και χορεύουν όλοι μαζί.

Αφού χόρεψαν και χειροκρότησαν τον Τζέι συνέχισαν το γλέντι, αλλά ο Φλωράτος δεν είχε πει τον τελευταίο του λόγο: Άρχισε να τους γαργαλάει μέχρι να κλάψουν από τα γέλια. Ο Τζέι όμως, του όρμησε και κατάφερε αν τον εξοντώσει με το σούπερ γαργαλητό του!
Μετά το γλέντι και όσα είχε κα΄νει ο Πορτοκαλάδας πήγε να κοιμηθεί στο σπίτι του αλλά τον τρέλαναν τα κουνούπια που ορμούσαν από παντού! Πϊνει τότε μια γουλιά πορτοκαλάδα κι αρχίζει να τα πιάνει πολλά μαζί στον αέρα, μέχρι που δεν έμεινε κανένα.

Ο Φλωράτος την ίδια ώρα σκεφτόταν πως θα τον εκδικηθεί. Έφαγε σπανάκι και του επιτέθηκε. μετά από μια σκληρή μονομαχία ο Τζέι νίκησε ακόμη μια φορά τον αντίπαλό του!


Όση ώρα όμως μονομαχούσε εμφανίστηκε ένας ψεύτικος ήρωας που έλεγε ότι αυτός έσωσε το γάμο και σκότωσε τα κουνούπια. Όμως -ευτυχώς- ήταν πολλοί που είχαν δεν τον Τζέι να κάνει τα κατωρθώματα κι έτσι ακνείς δεν τον πίστεψε..
Κι εκεί που νομίζαμε πως τέλειωσαν όλα, άσου η μάγισσα Κόκα Κόλα. Έλεγε στα παιδιά πως θα τους κάνει καλό να τρώνε μπόλικη ζάχαρη για να έχουν γερά δόντια.
Και πάλι εμφανίστηκε ο Τζέι, που ήπιε μια γουλιά πορτοκαλάδα, τη νίκησε στη μονομαχία καθώς δεν τον έπιαναν τα μαγικά της και έσωσε τα παιδιά...


Μετά άρχισε η ζωγραφική...











Στις ευχάριστες εκπλήξεις οι συγγραφείς Μαρία Δασκαλάκη που μας έφερε τη νέα "Μυστική Αποστολή" της και η Πόπη Γκερούση που έχει γράψει το μαγικό μυθιστόρημα "Ψυχή σαν θάλασσα"...


1 σχόλιο: