Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

Τρία παραμύθια εμπνευσμένα από τον Ιούλιο Βερν!




Την Παρασκευή το βράδυ, όπως είχαμε πει μαζευτήκαμε στο Πόρτο Ράφτη για τη βραδιά παραμυθιού. Δεκάδες παιδιά ήταν μαζί μας και αφού διαβάσαμε το όμορφο βιβλιαράκι της Cristina Chiappinelli "Το παράξενο ταξίδι του Μεσιέ Βερν" (που μπορείτε κι εσείς να απολαύσετε ελεύθερα από τις εκδόσεις Σαΐτα), τα παιδιά χωρίστηκαν σε τρεις ομάδες, πήραν από πέντε τραπουλόχαρτα η κάθε ομάδα και έφτιαξαν τρία παραμύθια που μετά τα παρουσίασαν σε όλους μας.
Τα παραμύθια είναι εμπνευσμένα από το "Ταξίδι στο Κέντρο της Γης", "Από τη Γη στη Σελήνη" και "20.000  λεύγες υπό την θάλασσα"



Ταξίδι στο Κέντρο της Γης

Ο σατανικός μάγος Ίωνας καταράστηκε τον Ιούλιο Βερν να κατρακυλήσει και αν βρεθεί στο Κέντρο της Γης όπου θα τον κατασπάραζε ένα απαίσιο πλάσμα που έμοιαζε με ΛιονταροΚροκοδειλοΙπποπόταμο. Ένα πλάσμα που κοιμόταν μόνο τη μέρα και ξυπνούσε τη νύχτα. Τα μεσημέρια κυνηγούσε ζώα, έντομα και άλλα ζιζάνια που τα καταβρόχθιζε με τη μία.
Ο Ιούλιος Βερν, που τότε ήταν ακόμη μαθητής στο σχολείο βρέθηκε χωρίς να ξέρει πως στο Κέντρο της Γης, απέναντι στο απαίσιο Τέρας.
Για καλή του τύχη, ένας καλός μάγος -αντίπαλος του Ίωνα- που είχε δει στη γυάλινη σφαίρα του όσα είχαν συμβεί χάρισε στον Ιούλιο 2 σπαθιά, μια ασπίδα και μια πανοπλία.
Άρχισε τότε μια σκληρή μονομαχία που κράτησε ώρες, αλλά δεν κέρδισε κανείς. Στο τέλος έπεσαν και οι δυο εξαντλημένοι...
Όταν ξύπνησε ο Ιούλιος Βερν γκρίνιαζε συνεχώς και καθώς είχε μια κουβέρτα κουκουλώθηκε μ' αυτήν. Σε λίγο κατάλαβε όμως πως όλα αυτά ήταν όνειρο. Όταν ξύπνησε για τα καλά σηκώθηκε να πάει στο σχολείο.
Εκεί έγραψε μαι ιστορία που λεγόταν "Ταξίδι στο Κέντρο της Γης"!



Από τη Γη στη Σελήνη

Υπήρχε κάποτε ένας μεγάλςο ψεύτης που λεγόταν Αδόλφος που έλεγε ότι είχε πάει στο φεγγάρι! Έλεγε μάλσιτα πως στο ταξίδι του εκεί είχε συναντήσει κογιότ, Road Runner, φίδια, λιοντάρια, ψάρια που πετάνε, σύννεφα με μάτια και ιπτάμενους ΦαλαινοΚαρχαρίες.
Ο Παντελής, ένας νέος που του άρεσε να παρατηρεί τα αστέρια είχε ένα τηλεσκόπιο και μπορούσε να δει ότι ο Αδόλφος έλεγε ψέμματα. Ήθελε όμως και αν το αποδείξει.
Έτσι σκέφτηκε να φτιάξει έναν πύραυλο και να πάει στο φεγγάρι. Ζήτσε κι από την αγαπημένη του, την Κατερίνα να παέι μαζί του κι αυτή δέχτηκε. Έτσι, όταν ο πύραυλος ετοιμάστηκε ξεκίνησαν το ταξίδι τους.
Στην αρχή υπήρχε μεγάλη πίεση κι ένιωθαν ένα τεράστιο βάρος να τους παλκώνει καθώς ανέβαιναν. Μόλις όμως βγήκαν από την ατμόσφαιρα, έφυγε το βάρος κι άρχισαν να αιωρούνται.
Προσγειώθηκαν στο Φεγγάρι και κατέβασαν μια σκάλα. Σε λίγο περπατούσαν στην επιφάνεια της Σελήνης. Ο Παντελής έβγαλε πολλές φωτογραφίες για να δείξει πως δεν υπάρχουν κογιότ, ούτε άλλα ζώα και τέρατα που έλεγε ο Ερρίκος.
Μόλις τέλειωσε με τις φωτογραφίες, γονάτισε μπροστά στη Κατερίαν και της ζήτησε να γίνει γυναίκα του. Και να παντρευτούν εκεί: Στο φεγγάρι!

-Πώς θα γίνει αυτό; ρώτησε η Κατερίνα. Ποιός θα μας παντρέψει;
Ο Παντελής τότε της είπε πως είχε φτιάξει κι ένα δεύτερο πύραυλο. Και μ' αυτόν θα ερχόταν ο παππάς!
Πράγαμτι σε λιγο φάνηκε στον ουρανό της Σελήνης ένας πύραυλος που είχε πάνω κι έναν σταυρό. Προσγειώθηκε και βγήκε ο παππάς. Κι έτσι έγινε ο γάμος.
Μετά μπήκαν όλοι μαζί στον ένα πύραυλο και γύρισαν στη Γη με ένα αλεξίπτωτο. Προσγειώθηκαν στην πατρίδα τους, στη Νεβάδα κι εκεί ο Παντελής αποκάλυψε τα ψέμματα του Αδόλφου. Είχε τις φωτογραφίες, είχε και δυο μάρτυρες που ο ένας ήταν παππάς.
Κι από τότε ζήσανε αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα!




20 χιλιάδες λεύγες υπό την θάλασσα

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένας ήρωας. Ο ήρωας έπρεπε αν βρει ένα πολύ πολύ μεγάλο όστρακο που είχε μέσα αμύθητα πλούτη. Ο ήρωας πήρε ένα καράβι και πήγε να το βρει. Όμως έπεσε από το καράβι και τον βρήκε μια γοργόνα και για δώρο του έφτιαξε μια μπουρμπουλήθρα με την οποία θα μπορούσε να αναπνέει μέσα στο νερό.
Ο ήρωας πέρασε πολύ καιρό που έψαχνε το όστρακο και ένας αστακός που τον βοήθησε του είπε πως έπρεπε να αντιμετωπίσει ένα διαβολικό τέρας. Είχε πολλά αγκάθια κι ήταν ηλεκτροφόρο.
Το τέρας πραγματικά εμφανίστηκε κι άρχισε να παλεύει με τον ήρωά μας.
Οι ξιφίες έδωσαν ένα σπαθί από τη μύτη τους και ο ήρωάς μας κάρφωσε το τέρας που έφυγε τρομαγμένο.
Ο ήρωας πήρε το κοχύλι με τα αμύθητα πλούτη.
Μετά παντρεύτηκε με τη γοργόνα και έζησαν ευτυχισμένοι




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου