Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

Η Παραμυθοκουζίνα στο Νέο Ηράκλειο!

Η Παραμυθοκουζίνα στο Magenta Arty Workshop



Η Χριστουγεννιάτικη Ιστορία της Μαγικής Τράπουλας
Ένα παραμύθι που ονειρεύεται να γίνει Βιβλίο!
Αφού έκανε τον Παρθενώνα Παρελθώνα, αφού έφερε δίπλα- δίπλα την Ακρόπολη με το Λευκό Πύργο, πάντρεψε τον Κυνηγό της Κοκκινοσκουφίτσας με την Άριελ και τον Σούπερμαν με τη Χιονάτη, αφού αποφάσισε φέτος να φέρει πιο νωρίς τους Καλικάντζαρους στη Θεσσαλονίκη, η Παραμυθοκουζίνα προσγειώνεται το Δεκέμβριο στο Ηράκλειο Αττικής
Σας περιμένουμε στο Magenta για να φτιάξουμε τη δική μας Χριστουγεννιάτικη Ιστορία με τη βοήθεια της Μαγικής Τράπουλας. Και προσέξτε: Δεν είναι μόνο αυτό! Θα δούμε την ιστορία μας να γίνεται βιβλιαράκι, θα την εικονογραφήσουμε μαζί και θα την εκτυπώσουμε σε βιβλίο που θα πάρουμε μαζί μας!
Για να μάθετε περισσότερα για τις …τρέλες μας: http://paramithokouzina.blogspot.gr/
Η διαδικασία
Δημιουργούμε τις ιστορίες μας προφορικά και επικεντρώνουμε περισσότερο στα παραμύθια και στην καλλιέργεια της φαντασίας των παιδιών. Ακόμη μαθαίνουμε τα παιδιά να επικοινωνούν καλύτερα με τους συνομηλίκους τους, να εκφράζονται με πιο σωστό τρόπο και τους κεντρίζουμε το ενδιαφέρον για το διάβασμα. Θέλοντας να έχουμε μια πιο ολοκληρωμένη προσέγγιση και να αξιοποιήσουμε/ βελτιώσουμε τη δημιουργικότητα των παιδιών, συνδυάζουμε τη δημιουργία ιστοριών με την εικαστική προσέγγιση τους.
Στη συγκεκριμένη περίπτωση θα πούμε χριστουγεννιάτικες ιστορίες μετά με αφορμή όσα έχουμε πει θα φτιάξουμε τη Χριστουγεννιάτικη Ιστορία μας, με τη βοήθεια της Μαγικής Τράπουλας*
Μαζί με την εικαστικό Σταυρούλα Καζιάλε τα παιδιά θα εικονογραφήσουν την Ιστορία που θα γίνει ένα βιβλιαράκι που θα μοιραστεί στα παιδιά που θα συμμετέχουν και θα κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο.
Το πρόγραμμα μας
-Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί σε τρεις συναντήσεις 2 ½ ωρών η καθεμία
-Ξεκινάμε από κάποιες βιωματικές ασκήσεις που διευκολύνουν τη λειτουργία και την επαφή της ομάδας και δημιουργούν ένα πρόσφορο έδαφος για να εκδηλωθεί ελεύθερα η φαντασία όσων συμμετέχουν.
-Μέσα από διάφορα «παιχνίδια» πλάθουμε ομαδικά τις δικές μας ιστορίες, διαλέγοντας στην τύχη τραπουλόχαρτα από τη Μαγική τράπουλα.
-Αρχίζουμε σταδιακά να πλάθουμε την ιστορία μας και να δημιουργούμε τους χαρακτήρες. Παράλληλα αρχίζει και η εικαστική προσέγγιση. Με την κατάλληλη καθοδήγηση τα παιδιά εικονογραφούν το παραμύθι.
-Φτιάχνουμε ένα βιβλιαράκι με το παραμύθι της ομάδας και το μοιράζουμε σε όλους. Παράλληλα κυκλοφορεί ελεύθερα στο διαδίκτυο.
-Με το πέρας της τελευταίας συνάντησης θα παρουσιάσουμε το παραμύθι μας σε μια συνάντηση-Χριστουγεννιάτικο πάρτυ με ελεύθερη είσοδο για όλους

*Η μαγική τράπουλα βασίζεται στις λεγόμενες «λειτουργίες». Οι λειτουργίες αυτές, σύμφωνα με έναν από τους σημαντικότερους μελετητές του παραμυθιού, τον ρώσο Βλαντιμίρ Προπ, ο οποίος προσδιόρισε ότι είναι 31 στον αριθμό, υπάρχουν, πάνω- κάτω, σε όλα τα παραμύθια. Ο Τζιάνι Ροντάρι τις περιόρισε σε 21 και πρότεινε τη δημιουργία μιας τράπουλας. Αυτή την τράπουλα έφτιαξαν ο Κώστας Στοφόρος με τις εικόνες της Στεφανίας Βελδεμίρη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί …παντού για δημιουργικό παιχνίδι
Σάββατο 7/12 5μ.μ-7.30 μ.μ.
Σάββατο 14/12 12μ.μ.-2.30 μ.μ
Σάββατο 21/12 5μ.μ- 7.30μ.μ
Συνολικό κόστος 30 ευρώ κάθε παιδί (από 3 ετών)
Δηλώσεις συμμετοχής 210 2713145
6970 373396

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου