Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

Η Παραμυθοκουζίνα στο Μαγικό Αερόστατο!



Το Σάββατο που μας πέρασε, μαζευτήκαμε στο Μαγικό Αερόστατο που πιλοτάρει υπέροχα η Μαρία Μυρωνίδου για να παίξουμε με την μαγική τράπουλα των παραμυθιών και να φτιάξουμε ένα παραμύθι για το πως μπορούμε να μιλάμε ελεύθερα. Φυσικά ο καλύτερος τρόπος για να καταλάβουν τα παιδιά τι σημαίνει να μιλάς ελεύθερα, είναι να τα αφήσεις να μιλήσουν ελεύθερα! Έτσι και κάναμε, τονίζοντας πως η ελευθερία του λόγου δεν είναι να μιλάμε εμείς μόνο ελεύθερα, αλλά κυρίως τελικά να ακούμε τους φίλους μας και να μην τους εμποδίζουμε να μιλούν ελεύθερα. Ευτυχώς τα παραμύθια και η τράπουλα μας οργάνωσαν και μας βοήθησαν να φτιάξουμε ένα ακόμη παραμύθι, και να περάσουμε όμορφα και δημιουργικά.

Μόλις φτιάξαμε το παραμύθι, το κάθε παιδί ζωγράφισε τον ήρωα ή την στιγμή του παραμυθιού που επινόησε! Περάσαμε τέλεια!

Ευχαριστούμε το Μαγικό Αερόστατο για την φιλοξενία!

Οι περιπέτειες του Οδυσσέα που δεν έγιναν μύθοι



Μια φορά κι έναν καιρό, ήταν ένας ήρωας που τον έλεγαν Οδυσσέα. Ο Οδυσσέας είχε να κάνει πολλούς άθλους. Έπρεπε να ταξιδεύει και να σκοτώνει στο δρόμο του διάφορους κακούς. Ο πρώτος του άθλος ήταν να νικήσει έναν μεγάλο Κύκλωπα που ζούσε σε μια σπηλιά.





Καθώς προχωρούσε για να βρει τη σπηλιά, συνάντησε μια τριχωτή αρκούδα και της έκοψε το πόδι. Εκείνη τότε για δώρο του χάρισε 100 δράκους που μπορούσαν να πετούν φωτιές από το στόμα.



Τότε εμφανίστηκε ο ανταγωνιστής του ήρωα που τον έλεγαν Θορ. Ο Θορ, χρωστούσε στην εφορία 5.000.000 $ και ήταν καταζητούμενος. Ο Οδυσσέας τον έπιασε και η τιμωρίας του ήταν να καθαρίζει τουαλέτες στην φυλακή.






Τότε ήταν που ο Οδυσσέας αποφάσισε να βρει ένα μπουκέτο με λουλούδια. Ήξερε πως χωρίς λουλούδια, γάμος δεν γίνεται και ήθελε να παντρευτεί την Δήμητρα. Η Δήμητρα ήταν ψηλή με καστανά μαλλιά και λεπτή. Μόλις βρήκε τα λουλούδια, ο Οδυσσέας έγινε και ο γάμος.


ΤΕΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου