Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Η Χιονάτη, ο Ποσειδώνας και ο Κεφάλας!




Σήμερα η παρεούλα των Busy Bees, βρέθηκε πάλι στον παιδότοπο Κοκολίμπο στο Ωραιόκαστρο! Μόλις συναντηθήκαμε σήμερα, νοιώσαμε ποιο άνετα από κάθε άλλη φορά! Καθίσαμε με τα παιδιά και τους είπα την ιστορία που μιλάει για το πως ο πρίγκιπας Αλέξανδρος απέκτησε το αγαπημένο του Άλογο, τον Βουκεφάλα, που ήταν άγριος γιατί φοβόταν την σκιά του και πως τον δάμασε ο Αλέξανδρος σαν τον έστρεψε στον ήλιο. Απόλυτη ησυχία επικράτησε και τότε μοιράστηκε η μαγική τράπουλα των παραμυθιών


Ξεκινήσαμε με τα παιδιά να γράφουμε το δικό μας παραμύθι, με έμπνευση από τις κουβέντες μας και φυσικά έγινε της... παραμυθοσαλάτας. Γελάσαμε πολύ, ξαφνικά μετρήσαμε μέχρι το 12 ξεφωνίζοντας, και στο τέλος ζωγραφίσαμε γύψινα εκμαγεία με πριγκίπισσες, πρίγκιπες, βατραχίνες, κάστρα και φυσικά άλογα, αστέρι και φεγγάρια!



 Σας χαρίζουμε το παραμύθι μας, χωρίς επεμβάσεις και διορθώσεις, όπως το σκέφτηκε και το ολοκλήρωσε η παρεούλα των Buzy Bees

Η Χιονάτη και ο Κεφάλας
Μια φορά κι έναν καιρό, ήταν μια πριγκίπισσα που την έλεγαν Χιονάτη και είχε ένα άλογο που το έλεγαν Κεφάλα και έναν μονόκερο. Μια κακιά μάγισσα, την έπιασε και την έκλεισε στη φυλακή.
Ο πρίγκιπας  της Χιονάτης, που τον έλεγαν Ποσειδώνα, πήγε να ελευθερώσει την αγαπημένη του. Για να νικήσει την κακιά μάγισσα Μυτόγκα, πήγε σε ένα ζαχαροπλαστείο, αγόρασε μια χαλασμένη τούρτα και την πέταξε στα μούτρα της. Η μάγισσα πήγε να του δώσει μια σφαλιάρα, αλλά ο Ποσειδώνας την πέταξε από το παράθυρο του κάστρου.
Μετά Η Χιονάτη και ο Ποσειδώνας πήγαν μια βόλτα με το άλογο της Πριγκίπισσας, τον Κεφάλα, στο δάσος, όπου συνάντησαν έναν δωρητή. Αυτός έδωσε στον Ποσειδώνα μια χρυσή κορώνα.
Μετά είπαν στον Ποσειδώνα να φτιάξει πεταλούδες και αυτό ήταν ένας άθλος του Ποσειδώνα. Αφού έφτιαξε τις πεταλούδες, ο Πρίγκιπας έπιασε την μάγισσα Μυτόγκα και την έκλεισε σε μια άσχημη φυλακή.
Η Χιονάτη είπε μπράβο στον ήρωα και αυτός από τη χαρά του έχασε το άλογό του. Στο μεταξύ είχε και για αποστολή να φτιάξει ένα σπίτι για τον ίδιο και την Χιονάτη. Όσο καταπιάνονταν με το σπίτι ο Ποσειδώνας, η κακιά μάγισσα Μυτόγκα, έκανε μέσα από τη φυλακή μάγια στην όμορφη Χιονάτη και την μεταμόρφωσε σε βατραχίνα.
Μόλις ο Ποσειδώνας τελείωσε το σπίτι που έφτιαχνε, έδωσε ένα λουλουδένιο τριαντάφυλλο στην Βατραχίνα, τα μάγια λύθηκαν, έγινε πάλι Χιονάτη και έτσι παντρεύτηκαν για τέλος.

ΤΕΛΟΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου