Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013

Ένα παραμύθι γεμάτο ...μέλι!



Σήμερα, στην παρουσάιση του "Πράσινου Παραμυθιού" στο 5ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας, φτιάξαμε ένα παραμύθι γεμάτο μέλι, εμπνευσμένο από τις ζωγραφιές της Στεφανίας Βελδεμίρη, αφού πρώτα ο διαιτολόγος- διατροφολόγος Ευάγγελος Ζουμπανέας μας μίλησε για τις ιδιότητες του μελιού και των προϊόντων της μέλισσας


Το ...μελένιο παραμύθι μας είναι κάπως έτσι:

Μια φορά κι ένα καιρό ήταν ένα κοριτσάκι η Μελιάνθη που έμενε σ' ενα σπιτάκι στο δάσος. Κάποιο πρωί την ώρα που ξυπνούσε άκουσε "μπαμ!" και τρόμαξε. Ήταν ο Νικόλας, ένα αγοράκι που το μπαλόνι του έπεσε σε ένα αγκάθι, έσκασε κι έκανε μπαμ!
Όταν κοίταξε η Μελιάνθη από το παράθυρό της το Νικόλα της πέρασε η τρομάρα που είχε πάρει κι άρχισαν να παίζουν μαζί.
Έπαιξαν κυνηγητό, κρυφτό, σκραφάλωσαν σε δέντρα. Ο Νικόλας κουράστηκε και η Μελιάνθη κατάλαβε πως δεν είχε φάει καλά το πρωί. Ο Νικόλας της είπε πως είχε πιει σκέτο γάλα. Έτσι η Μελιάνθη τον κάλεσε το άλλο πρωί να φάνε μαζί πρωινό.
Πήγε στη μαμά της και της είπε πως είχε έναν καινούργιο φίλο και να του έφτιαχναν πρωινό: Μελομακάρονα, μελόπιτα, μελοτοστ, μελοπαγωτό κ.α.
Έτσι κι έγινε και πέρασν πολύ ωραία.
Η Μελιάνθη μπορούσε χάρη σε μια μαγική γύρη να γίενται πολύ μικρή, να χορεύει στα λουλούδια και αν ταίζει τις φίλες της τις μέλισσες. Κάθε τόσο οργάνωνε στο δάσος ένα μεγάλο τραπέζι και καλούσε όλα τα ζωάκια, όπως τον σκατζόχοιρο και της χελώνα.
Μια μέρα μια χελώνα έφαγε τόσο πολύ μέλι που πήρε μεγάλη δύναμη κι άρχισε να πετάει.
Έγιεν η πρώτη ιπτάμενη χελώνα του κόσμου.
Ένας κύριος που περνούσε από εκεί πήρε την ιδέα να φτιάξει μαι ισοτρία με χελώνες -νίντζα κι έτσι γεννήθηκαν τα Χελωνονιντζάκια! 
Σε μια γιορτή που γινόταν ξαφνικά ακούστηκε ένα κοριτσάκι που τραγουδούσε υπέροχα. Ήταν η Ηλιοστάλαχτη που το τραγούδι της έσταζε ήλιο. Ήθελες δεν ήθελες- χόρευες. ¨Εστι έκανε κι η Μελιάνθη.
Η Μελιάνθη ήθελε όταν μεγαλώσει να κάνει τον πλανήτη όλο να αγαπήσει το μέλι. Να γεμίσει σακκουλάκια με μέλι και να ταξιδέψει παντού μοιράζοντάς τα.
Όταν έγινε κοπέλα, ο ΝΙκόλας της ζήτησε να παντρευτούν και αν κάνουν μαζί μήνα του μέλιτος.
Από τότε ζήσαν μια ζωή μελένια....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου