Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Παραμύθι από την Άνδρο: Ο Στρόφιλος και η Φλωρέζα



Χθες περάσαμε καταπληκτικά στον Ifeelkid. Με την Ελεωνόρα Γαρυφάλλου και τη Βιργινία Δούκισσα από την ομάδα "Νέα Άνδρος" καθώς και με τους: Δήμητρα, Ιάσονα, Ντοριάννα και Ιόλη -που "εισέβαλλαν" δημιουργικά στο στούντιο, φτιάξαμε ένα παραμύθι με έντονο άρωμα Άνδρου. Φτάσαμε ακόμη και αν αλλάξουμε το τέλος της "Μικράς Αγγλίας"!!! (Την Κυριακή στις 11 μπορείτε να ακούσετε κι εσέςι πως φτιάχνεται ένα απραμύθι βήμα- βήμα)

Απολαύστε το:

Ο Στρόφιλος και η Φλωρέζα



Μια φορά κι ένα καιρό στην Παλαιόπολη της Άνδρου φύτρωνε μια μαγική γαρυφαλλιά. Όποιος κρατούσε ένα λουλούδι της γινόταν αόρατος. Το έμαθε αυτό ο Πειρατής Στρόφιλος και σκέφτηκε πως πολύ θα τον βοηθούσε να μπορεί να γίνεται αόρατος…  Έτσι, μια νύχτα χωρίς φεγγάρι έδεσε το καράβι του στην παραλία του χωριού Συνετί κι άρχισε να ανηφορίζει προς την Παλαιόπολη.


Στην Άνδρο ζούσε τότε μια πεντάμορφη κοπέλα η Φλωρέζα που ήταν …λίγο νεράιδα. Τα βράδια έβγαινε κρυφά από το σπίτι της και τριγυρνούσε στην εξοχή. Της άρεσε πολύ να κάνει σκανταλιές, κυρίως αλλάζοντας τα φρούτα μεταξύ τους. Έτσι έκανε να φυτρώνουν λεμόνια στις αχλαδιές, φράουλες στις μηλιές και τα’ ανάποδο…

Στο νησί ζούσε κι ο Δούκας Λεωνίδας, ένας σκληρός γαιοκτήμονας που είχε εκατοντάδες αγελάδες. Ήταν ψηλός, είχε μουστακάκι και φορούσε πάντα ένα πλατύγυρο καπέλο και μπότες. Ήταν ο νταής του τόπου και κανείς δεν τολμούσε να τα βάλει μαζί του.

Εκείνο το βράδυ που ο Πειρατής Στρόφιλος ανηφόριζε προς τον προορισμό του, συναντήθηκε τυχαία στο Στοιχειωμένο Γεφύρι με το Δούκα Λεωνίδα. Δεν τον άφηνε να περάσει και κουβέντα στη κουβέντα άρχισαν να μονομαχούν.

Η Φλρέζζα ήταν σκανταλιάρα, αλλά δεν της άρεσαν καθόλου οι μονομαχίες. Ακούγοντας τη φασαρία πήγε να δει τι συμβαίνει. Δούκας και Πειρατής πολεμούσαν λυσσασμένα.
Τότε η Φλωρέζα έκανε τα μαγικά της και τα σπαθιά τους μεταμορφώθηκαν σε πράσινα μήλα. Εμφανίστηκε μπροστά στους έκπληκτους μονομάχους και τους είπε αν τα φάνε.
Αυτοί μόλις τα δάγκωσαν έπεσαν λιπόθυμοι στο χορτάρι.
Το κακό είναι πως στη βιασύνη της είχε βάλει στα μήλα εκτός από υπνωτικό και λίγο δηλητήριο. Κινδύνευαν κι οι δυο να πεθάνουν…
Η Φλωρέζα μάλιστα μόλις είδε τον κοιμισμένο Πειρατή τον ερωτεύθηκε κεραυνοβόλα και δεν ήξερε τι να κάνει..
Αποφάσισε τότε να πάει στα Φάλικα, Τα ένα χωριό που βρίσκεται στις πλαγιές του βουνού Τσιροβλίδι, κι όπου ζούσε η νονά της η Μαριγώ.
Μια και δυο, λοιπόν, δρόμο παίρνει, δρόμο αφήνει, γύρω στα μεσάνυχτα χτυπάει την πόρτα του σπιτιού της νονάς της που βρισκόταν δίπλα στο σπίτι της Δούκισσας. Η νονά της, λες και την περίμενε της άνοιξε αμέσως.
Η Φλωρέζα της είπε τι είχε συμβεί και κατέληξε:
«Θέλω να ξυπνήσει, αλλά δεν θέλω να είναι Πειρατής…. Τι να κάνω; Τον αγαπώ!»

Η νονά της έδωσε τότε ένα μαγικό λεμόνι και της είπε:
«Μόλις δεις να χαράζει, θα κόψεις το λεμόνι στα δυο και θα στάξεις τέσσερις σταγόνες στο στόμα του. Τότε αυτός θα ξυπνήσει και θα του πεις πως αν θέλει να μείνει Πειρατής, θα στάξεις και πέμπτη σταγόνα  και τότε θα κοιμηθεί για πάντα…»

Έτσι έκανε η Φλωρέζα και να την να στάζει μια –μια τις σταγόνες  στο στόμα του αγαπημένου της. Όταν εκείνος ξύπνησε και του είπε τα λόγια που είχε πει η νονά της, ο Στρόφιλος ξέχασε τα πάντα για την προηγούμενη ζωή του.
Άλλωστε μόλις άνοιξε τα μάτια του και είδε τη Φλωρέζα την ερωτεύθηκε κι αυτός!

Σε λίγο καιρό έγιναν οι γάμοι τους και απφάσισαν να βοηθήσουν την αγαπημένη φίλη της Φλωρέζας, την Όρσα που αγαπούσε έναν φτωχό νέο, το Σπύρο και η μητέρα της δεν την άφηνε να τον παντρευτεί.
Της χάρισαν λοιπόν το μαγικό γαρύφαλλο κι έτσι η Όρσα και ο Σπύρος έφυγαν αόρατοι κρυφά από το νησί με το καράβι του Στρόφιλου.
Παντρεύτηκαν κι εκείνοι στην Αθήνα κι έτσι τέλειωσε καλά και μια άλλη ιστορία που κάποιος κάποτε είχε δει στο σινεμά!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου