Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

Μια παραμυθένια Πέμπτη στο ifeelkid!



Στην πρεμιέρα της Παραμυθοκουζίνας στο ψηφιακό ραδιόφωνο ifeelkid, με καλεσμένη την ψυχολόγο (και παραμυθού) Θεοδοσία Καραγιάννη είχαμε ζητήσει από τα παιδιά να συνεχίσουν ένα παραμύθι που ξεκίνησε η Θεοδοσία:

"Μια φορά κι έναν καιρό σε μια χώρα υπήρχε ο πιος όμορφος καταρράκτης του κόσμου. Όμως υπήρχε κι ένας νόμος που απαγόρευε στα παιδιά να πλησιάσουν..."

Τις προτάσεις τους για τη συνέχεια έχουν δώσει δυο μικροί μας φίλοι:

Άννα, 8 χρονών

"...Ξαφνικά ήρθε με το αεροπλάνο του ο Σκρουτζ Μακ Ντακ, άνοιξε μια τράπεζα μέσα στη σπηλιά πίσω από τον Καταρράκτη κι άρχισε να πετάει (ψεύτικα) λεφτά.
Όταν το είδε ένας φύλακας ρώτησε τον Σκρουτζ αν θα μπορούσε να του δώσει λίγα από τα λεφτά.
Ο Σκρουτζ είπε ότι θα του έδινε τα λεφτά μόνο αν άφηνε τα παιδιά να πλησιάσουν τον Καταρράκτη. Τότε ο φύλακας φώναξε και τους άλλους φύλακες και συμφώνησαν πως θα αφήνουν πια τα παιδιά να πηγαίνουν στον Καταρράκτη τα Σαββατοκύριακα.
Και έτσι έγινε. Ο Σκρουτζ μοίρασε τα ψεύτικα λεφτά στους φύλακες που στόλισαν μ' αυτά τα σπίτια τους και τα παιδιά μπορύσαν να πηγαίνουν στον Καταρράκτη..."

Ευθύμης, 7 χρονών

"...Η Κοκκινοσκουφίτσα καθώς περπατούσε στο Δάσος εμφανίστηκε πάλι ο Λϋκος και την κυνηγούσε. Η Κοκκινοσκουφίτσα έπεσε στον Καταρράκτη και παραλίγο να πνιγεί  Όμως την έσωσε ο Γιόντα από το Star Wars. Ύστερα ήρθε και ο Νάνος Τραλαλά -που ντύθηκε σούπερ ήρωας- και ο Τζακ Σπάροου με τη φίλη και το φίλο του.
Ένας τολμηρός κακός μάγος ο Σάλτον ήθελε να μην πηγαίνουν τα παιδιά στον Καταρράκτη και είχε βγάλει την απαγόρευση.
Οι καλοί ντύθηκαν κακοί και του χάρισαν ένα ρομποτ για να πηγάινει μαζί του βόλτες. Σε μια βόλτα το ρομποτ έρριξε τον Σάλτον στον Καταρράκτη και πνίγηκε πριν προλάβει νa κάνει τα μαγικά του.
Από τ΄τοε τα παιδιά πήγαιναν ελέυθερα στον Καταρράκτη..."

Εσείς ποια συνέχεια προτιμάτε; Έχετε καμιά δική σας ιδέα; Την περιμένουμε εδώ 

Αυτή την Πέμπτη στις 7μμ είναι καλεσμένη μας η Ηλέκτρα Νέγκα μια νέα και ταλαντούχα αφηγήτρια παραμυθιών. Θα μας πει ένα όμορφο παραμύθι και θα κουβεντιάσει μαζί μας. Θα μας δώσει και ιδέες για να ξεκινήσουμε ένα καινούτργιο παραμύθι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου