Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

Η ομάδα του Δάσους



Το παραμύθι αυτό φτιάχτηκε από την Ειρήνη, την Ιωάννα, τον Αρσένη, τον Άγγελο, την Ευαγγελία, το Μιχάλη, την Κάλλια, τη Κατερίνα και το Δημήτρη στο πλαίσιο της Ανοιξιάτικης Γιορτής που έγινε στο 2ο Γενικό Λύκειο Αγίου Δημητρίου την Κυριακή 6 Απριλίου
Ψυχή της μοναδικής αυτής μέρας η Υποδιευθύντρια του σχολείου Σοφία Νινιού

Η Ομάδα του Δάσους

Ο Θανάσης είχε ένα θείο δασοφύλακα και αποφάσισε να τον επισκεφθεί στο Δάσος που εργαζόταν. Στο δρόμο που πήγαινε συνάντησε τον Κοιλίτσα.
Ο Κοιλίτσας ήταν ένας βιομήχανος που ήθελε να κόψει όλα τα δέντρα και να τα κάνει οδοντογλυφίδες:
"Εκατομμύρια οδοντογλυφίδες. Θα γεμίσω όλο τον κόσμο οδοντογλυφίδες. θα γίνω πάμπλουτος!" σκεφτόταν.
Ο Θανάσης όμως φώναξε το θείο του και σταμάτησαν τον Κοιλίτσα. Ο δασοφύλακας του έκανε μήνυση και τον πήγαν στο δικαστήριο.
Εκεί ο Κοιλίτσας έλεγε πως ο δασοφύλακας έχει μυωπία και για να το αποδείξει πήγε στην άλλη άκρη της αίθουσας και τον ρώτησε αν έβλεπε τι μάρκα παπούτσια φορούσε. Ο δασοφύλακας το βρήκε και τότε κανείς δεν πίστεψε τον Κοιλίτσα.
Οι ένορκοι αποφάσισαν πως είναι ένοχος και ο δικαστής τον καταδίκασε να φυτεύει δέντρα για πέντε μήνες.
Ο Θανάσης καθώς γυρνούσε στο δάσος συνάντησε δυο δίδυμες νεράιδες. Την Ελίνα και την Αμυγδαλίτσα που του ζήτησαν αν προσπαθήσει αν κάνει καλό τον Κοιλίτσα. Αυτός τα κατάφερε ταΐζοντάς τον φρούτα. Ο Κοιλίτσας αδυνάτισε και τον έλεγαν πια "Αρσένη των Δασών"
Μετά οι νεράιδες ζήτησαν από το Θανάση να τρέξει στην Οίτη όπου καιγόταν το Δάσος και να βοηθήσει την Ιόλη που ήταν αρχηγός των πυροσβεστών.
Ο Θανάσης τη βοήθησε, έσβησαν τη φωτιά και πήρε και παράσημο!

Όμως στο χωριό του εμφανίστηκε ο Θοδωρής και είπε πως αυτός έσβησε τη φωτιά. Τον βοήθησε κι ένας δημοσιογράφος που είχε εκπομπή στην τηλεόραση και τον παρουσίασε σαν ήρωα, κοροϊδεύοντας τον κόσμο. Ο σκοπός τους ήταν να γίνει ο Θοδωρής δήμαρχος του χωριού:"Η τηλεόραση λέει πάντα την αλήθεια. Να πιστεύετε όλα όσα σας λέμε"έλεγε και ξανάλεγε ο δημοσιογράφος.
Στη συνέχεια ο Θοδωρής άρχισε αν υπνωτίζει τους κατοίκους του χωριού και όλοι εκτός από έναν ήταν έτοιμοι να τον ψηφίσουν για δήμαρχο!
Ευτυχώς μια νεραϊδούλα,.η Δάφνη, τα είχε δει όλα. Ξεμάγεψε τους κατοίκους με νεραϊδόσκονη και τους είπε την αλήθεια. Τότε όλοι κατάλαβαν πως ο Θανάσης είχε σώσει το Δάσος από τη φωτιά και αποφάσισαν να τον κάνουν δήμαρχο.
Στο μεταξύ η μια από τις δίδυμες νεράιδες, η Ελίνα τον είχε ερωτευθεί.
Παντρεύτηκαν με κουμπάρο των Αρσένη των Δασών και τους κάλεσαν όλους στο γάμο.
Αποφάσισαν μάλιστα να φτιάξουν μια ομάδα που να προστατεύει τη φύση και την ονόμασαν ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ...

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου