Τρίτη 8 Απριλίου 2014

Από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη της Αγίας Παρασκευής στο ραδιόφωνο:Τρώμε σωστά και γελάμε με παραμύθια!

Περάσαμε ένα πολύ όμορφο πρωινό του Σαββάτου στην παιδική βιβλιοθήκη της Αγίας Παρασκευής. Μαζί με τη διατροφολόγο Τίνα Αντωνίου ενημερώσαμε γονείς και παιδιά για θέματα που αφορούν στη σωστή διατροφή, εφαρμόζοντας το πρόγραμμα που παρουσιάζεται αναλυτικά στο Πράσινο Παραμύθι
Με τον ... βιβλιοθηκονομοσεφμαγειροδημιουργό Πασχάλη Αυγερίδη (που θα είναι και καλεσμένος την Πέμπτη 10/4 στις 7μμ στον Ifeelkid) φτιάξαμε ένα υγιεινό και πεντανόστιμο σνακ που απολαύσαμε μαζί με τους 55 μικρούς μας φίλους και τους γονείς τους.

Φτιάξαμε κι ένα όμορφο παραμύθι με τη βοήθεια της Μαγικής Τράπουλας, που το παρουσιάσαμε στους γονείς. Τα παιδιά ξεδίπλωσαν τη φαντασία και το υποκριτικό τους ταλέντο, δείχνοντας πως μέσα από τα παραμύθια μπορούμε να τρώμε σωστά και να ...γελάμε!

Περιληπτικά στην ιστορία μας ο Κακός Γαριδάκιας έχει φυλακίσει τη Λαχανίτσα-Φραουλίτσα που την απήγαγε από το μπολ της Φρουτοσαλάτας.
Ο Γαριδάκιας ταΐζει όλη τη μέρα με γλυκά τη Φραουλίτσα. Αυτή παχαίνει, χάνει τη δύναμή της και τα δόντια της μαυρίζουν.
Ο Φρουτένιος πηγαίνει να την ελευθερώσει. Νικά στη μονομαχία τον Γαριδάκι και γυρίζουν σπίτι. Όμως η Φραουλίτσα έχει μάθει στα γλυκά κι είναι όλη μέρα στο Ζαχαροπλαστείο.
Ο Φρουτένιος πηγαίνει σε ένα μάγο να τον βοηθήσει. Εκείνος του ζητά να σκοτώσει τη Λερναία Ύδρα της Ζάχαρης με τα οκτώ κεφάλια που βγάζει το καθένα από το στόμα του αφρούς Κόκα Κόλας και καταστρέφει τα πάντα γύρω της!.
Ο Φρουτένιος πάει να τη βρει, της ορμάει, της κόβει το ένα κεφάλι, αλλά μόλις κόβει το ένα κεφάλι φυτρώνουν δυο. Τότε σκέφτεται πως πριν κόψει το κάθε κεφάλι θα του βάζει ένα φρούτο στο στόμα κι έτσι δεν θα ξαναφυτρώνει. Έτσι κι έκανε! (έβαλε μήλο, μπανάνα, αχλάδι, πορτοκάλι, φράουλα κ.α.)
Στο τέλος νίκησε τη Λερναία Ύδρα και ξαναπήγε στο Μάγο.
Ο Μάγος του είπε πως για να σταματήσει να τρώει γλυκά η Φραουλίτσα θα πρέπει να της δώσει αν φάει από το χρυσό καρπούζι που θα το βρει εκεί που δεν βγαίνει ήλιος.
Δρόμο παίρνει, δρόμο αφήνει ο Φρουτένιος..

...Την ίδια μέρα πήγε στο χωριό της Φρουτοσαλάτας ο Πάστα Σαντιγής κι άρχισε να κερνάει όλη μέρα τη Φραουλίτσα πιατέλες με σαντιγύ...

Ο Φρουτένιος μετά από μέρες κατάφερε αν βρει το Χρυσό Καρπούζι και γύρισε πίσω. Έδωσε μία στον Πάστα Σαντιγή που έπεσε ξερός και μετά έκοψε ένα κομμάτι και το πρόσφερε στη Φραουλίτσα που σταμάτησε νε τρώει γλυκά. Σύντομα έγινε τόσο όμορφη που ο Φρουτένιος της ζήτησε να παντρευτούν.
Στο γάμο τους πήγε ένας καταπληκτικός τραγουδιστής που τραγούδησε "Σήμερα γάμος γίνεται..."

Στο τραπέζι του γάμου έφαγαν ένα καταπληκτικό φαγητό. Έκλεψα τη συνταγή και σας τη δείχνω εδώ:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου