Τρίτη 27 Μαΐου 2014

29 Μαΐου στον Ifeelkid: Η ιστορία του Βυζαντίου σαν παραμύθι



Την Πέμπτη 29 Μαΐου, στις 7 το απόγευμα, με αφορμή την επέτειο της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης που σημάδεψε την Παγκόσμια Ιστορία, έχουμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε στον Ifeelkid και στην Παραμυθοκουζίνα, τις δημιουργούς του βιβλίου "Μια βόλτα στα Βυζαντινά χρόνια" 
Η συγγραφέας Εύη Τσιτιρίδου-Χριστοφορίδου και η εικονογράφος Λέλα Στρούτση θα είναι κοντά μας για να ταξιδέψουμε με τη δύναμη της φαντασίας σε εκείνα τα γνωστά - άγνωστα χρόνια....
Αντιγράφω από το σχετικό μου κείμενο στο literature.gr :

"...Το βιβλίο της Εύης Τσιτιρίδου –Χριστοφορίδου με τον τίτλο «Μια βόλτα στα βυζαντινά χρόνια» (Κέδρος) ανήκει στη σειρά «Με ξεναγό την ιστορία» απευθύνεται σε παιδιά 5-8 ετών, αλλά και στους μεγάλους –θα έλεγα εγώ- που αντιμετωπίζουν κάπως… περίεργα την εποχή του Βυζαντίου, θύματα του άθλιου τρόπου με τον οποίο διδάσκεται η ιστορία στο σχολείο. Η εικονογράφηση της Λέλας Στρούτση είναι εξαιρετική. Ομολογώ πως έμεινα να χαζεύω τις εικόνες της. Με σεβασμό στην παράδοση έχει δημιουργήσει ολοζώντανες ζωγραφιές. Οι ήρωες του βιβλίου είναι η Βάγια και ο Αστέρης αλλά και ο Γκάρι, ένας γάιδαρος που …πετάει και τους ταξιδεύει στο χρόνο. Η περιήγηση στη βυζαντινή καθημερινότητα είναι απολαυστική. Το βιβλίο συμπληρώνεται από εκπαιδευτικές δραστηριότητες.
Μελαγχολώ όταν βλέπω πόσοι ικανοί και δημιουργικοί άνθρωποι αγνοούνται και πως το υπουργείο που ονομάζεται Παιδείας προωθεί βιβλία κακόγουστα, κακογραμμένα και αντιπαιδαγωγικά. Ποιοι είναι όλοι αυτοί που τα εγκρίνουν; Σε ένα σχολείο που θα άξιζε το όνομα του με βιβλία σαν της κυρίας Τσιτιρίδου- Χριστοφορίδου θα διδασκόταν η ιστορία…"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου