Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014

Όταν η Έλλη συνάντησε τον ...Σπάιντερμαν. Οι Περιπέτειες της Έλλης συνεχίζονται στη Κηφισιά





Οι περιπέτειες της Έλλης που δεν έπλενε τα χέρια της, συνεχίζονται... Μπορείτε να διαβάσετε τις προηγούμενες εδώ
Σήμερα, Τετάρτη 11 Ιουνίου, βρεθήκαμε στον 4ο Δημοτικό Παιδικό Σταθμό της  Κηφισιάς, με δυο καταπληκτικές παρέες παιδιών που με τη βοήθεια της Μαγικής Τράπουλας βρήκαν τον τρόπο να σώσουν την Έλλη και τους φίλους της από τους Βρωμάκηδες!
Αναρωτιέμαι ποιος παραμυθάς θα εύρισκε τόσες ιδέες!

6. Η Έλλη και η Κυρία Αστέρη

…Η Έλλη δέχεται την επίθεση των Βρωμάκηδων και ο Βασιλιάς Βρωμάκης με την Βασίλισσα Σαλμονέλα την καλωσορίζουν στη «βρωμερή τους χώρα», ελπίζοντας να μείνει για πάντα κοντά τους!
Η Έλλη όμως δεν αντέχει. Βλέπει ότι δίπλα της βρίσκεται ο φίλος της ο Νίκος που τον ταλαιπωρούν κι αυτόν. Ανεβαίνουν πάνω του, τον γαργαλάνε, τον πειράζουν…
Τότε εμφανίζεται μπροστά τους ένας μασκοφόρος και υπόσχεται να τους βοηθήσει, αρκεί να του δώσουν ένα κασελάκι με χρυσάφι.
Τα παιδιά μαζεύουν το χρυσάφι και του δίνουν το κασελάκι, όμως αυτός εξαφανίζεται. Τους είχε κοροϊδέψει! Τα παιδιά ήταν απελπισμένα…
Ευτυχώς, για καλή τους τύχη, η Κυρία Αστέρη που έμενε ψηλά σε ένα αστέρι, είδε όλα όσα είχαν γίνει και αποφάσισε να σώσει τα παιδιά από τους Βρωμάκηδες.
Κατέβηκε στη Χώρα των Βρωμάκηδων, αλλά –καθώς ήταν αόρατη- κανείς δεν την είδε. Αυτή τότε κάλεσε τον Ανεμοστρόβιλο που ήρθε σφυρίζοντας δυνατά και τα μικρά ανθρωπάκια με τον Βασιλιά και τη Βασίλισσα τους πρώτους -πρώτους, σκορπίστηκαν τρομαγμένα.
Η Έλλη και ο Νίκος για να ευχαριστήσουν την κυρία Αστέρη που εμφανίστηκε μπροστά τους αφού τους έσωσε, αποφάσισαν να την παντρέψουν με τον αγαπημένο συμμαθητή τους το Βασίλη.
Όλη η τάξη πήγε στο γάμο και κουμπάρος ήταν, μαντέψτε ποιος;
Ο μασκοφόρος που μετανιωμένος γιατί είχε κοροϊδέψει τα παιδιά τους επέστρεψε το κασελάκι με το χρυσάφι.
Έγινε μεγάλο γλέντι και πάνω εκεί η Έλλη ξύπνησε!

7. Η Έλλη και οι αράχνες

Η Έλλη που τη φωνάζουν και Άννα, δέχεται την επίθεση από τους Βρωμάκηδες. Φωνάζει βοήθεια και –άγνωστο πως- έρχεται η φίλη της η Ναταλία και προσπαθούν μαζί να διώξουν τα ανθρωπάκια. Ο Βασιλιάς Βρωμάκης και η Βασίλισσα Σαλμονέλα θυμώνουν πολλοί και τις δένουν σε δυο καρέκλες έτσι που να μη μπορούν να κουνηθούν καθόλου.
Μια άλλη φίλη τους, η Κυριακή, που ήταν πιλότος, ανησύχησε που δεν είδε τα κορίτσια στην τάξη και πήρε το αεροπλάνο της να τις ψάξει.
Τριγύριζε μέρες πάνω από τη Γη, ώσπου έφτασε μια μέρα πάνω από τη Χώρα των Βρωμάκηδων και είδε τις φίλες της. Προσγειώθηκε κοντά τους και έτρεξε να της βοηθήσει, αλλά τα ανθρωπάκια που ήταν χιλιάδες την έπιασαν κι αυτήν και την έδεσαν σε μια τρίτη καρέκλα.
Ευτυχώς η Κυριακή κατάφερε να στείλει μήνυμα στον Ανέστη. Ο Ανέστης που ήταν πολύ φίλος με τον Σπάιντερμαν –αφού έπαιζαν στην ίδια παιδική χαρά- είπε τα πάντα στον κολλητό του κι εκείνος τον συμβούλεψε να μεταμφιεστεί για αν πάει στη Χώρα των Βρωμάκηδων. Έβαλε τρύπια και βρόμικα ρούχα, πασαλείφτηκε με καρβουνόσκονη και ο Σπάιντερμαν του γέμισε τα ρούχα με κάτι ειδικές αράχνες.
Ο Ανέστης έφτασε αγνώριστος και ήταν τόσο χάλια που οι Βρωμάκηδες σκέφτηκαν να τον κάνουν Βασιλιά τους!
Εκείνος όμως άρχισε να τους ρίχνει τις αράχνες που έβγαζαν ένα μαγικό ιστό. Σε λίγο όλα τα ανθρωπάκια ήταν δεμένα χειροπόδαρα. Ο Ανέστης ελευθέρωσε τα κορίτσια, μπήκαν όλοι μαζί στα αεροπλάνο της Κυριακής και έφυγαν…
Πάνω στην ώρα ο μπαμπάς της ξύπνησε την Έλλη να πάει στο σχολείο. Ήταν πια καλά.
Όταν έφτασε όμως βρήκε την τάξη άδεια. Καθώς είχε φταρνιστεί πολλές φορές όταν ήταν άρρωστη χωρίς να βάλει το χέρι μπροστά στο στόμα είχε κολλήσει όλους τους συμμαθητές της!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου