Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014

Η Ήρα, το μωρό, η νερόμπαλα και το γιγάντιο ψωμί


Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένα μωρό που ζούσε στην Κρήτη. Η μαμά του η Ήρα, το πήγε στο πάρκο και έπαιξαν μπάλα. Όμως ξαφνικά η μπάλα φούσκωσε πάρα πολύ και δεν χωρούσε στο πάρκο, με αποτέλεσμα η μπάλα να σκάσει. Η μπάλα είχε μέσα νερό, δηλαδή ήταν νερόμπαλα και όταν έσκασε έγιναν όλα μούσκεμα.

Αμέσως η Ήρα και το μωράκι πήγαν στο σπίτι τους για να κοιμηθούν. Όταν ξύπνησε η Ήρα, έδωσε φίλτρα στο μωρό και αυτό πέθανε. Μετά ήρθε ο μπαμπάς και έσωσε το μωρό. Μετά ήρθε και ένας πρίγκιπας και έσωσε την Ήρα με τα ίδια τους τα χέρια και την πήγε στον λαβύρινθο για να γίνει καλή. Εκεί κοιμήθηκαν.

Όταν η Ήρα ξαναγύρισε σπίτι, αποφάσισε να κάνει ένα μεγάλο ψωμί. Το έψησαν και το έφαγαν. Ήρθε και ένας μάγος και έκανε καλή την Ήρα που είχε ήδη γίνει καλή στον λαβύρινθο με τον πρίγκιπα.

Το ψωμί συνέχισε να ψήνεται αφού το έφαγαν, και φούσκωσε και έγινε τεράστιο! Τότε έσκασε κι αυτό σαν την νερόμπαλα και ο τόπος γέμισε ψίχουλα. Έτσι είχαν πολύ φαγητό τα σπουργιτάκια και ήταν χαρούμενα. Χορτάτα τα σπουργιτάκια, γύρισαν στις φωλιές τους να γεννήσουν αυγά.

ΤΕΛΟΣ

Υ.Γ. Πριν παίξουμε με την Μαγική Τράπουλα των παραμυθιών, μιλήσαμε για τα κυκλαδικά ειδώλια και τα "ντύσαμε" με τα δικά μας χρωματιστά ρούχα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου