Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014

Οι περιπέτειες της Έλλης: Ο ήρωας Διονύσης και η Μάγισσα Θεοδώρα



Σήμερα, Τετάρτη, 18 Ιουνίου, βρεθήκαμε στο Δημοτικό Παιδικό Σταθμό της Φιλοθέης,συνεχίζοντας να φτιάχνουμε παραμύθια μαζί με τα παιδιά για να μάθουμε μαζί ποιες είναι αυτές "οι καλές συνήθειες που κάνουν τη διαφορά"...
Η Έλλη βλέπετε, δεν έπλενε τα χέρια της...
Την προηγούμενη περιπέτειά της μπορείτα να τη διαβάσετε εδώ


10. Ο ήρωας Διονύσης και η Μάγισσα Θεοδώρα

Η Έλλη και ο συμμαθητής της ο Άρης βρίσκονται παγιδευμένοι στη Χώρα των Βρωμάκηδων, αιχμάλωτοι του Βασιλιά Βρωμάκη και της Βασίλισσας Σαλμονέλας.

Ο ήρωας Διονύσης τους είδε τυχαία πετώντας για το Λονδίνο, όπου πήγαινε να σβήσει τη φωτιά που είχε ανάψει μετά την έκρηξη μιας βόμβας.
Ο Διονύσης έφτασε στο Λονδίνο κι άρχισε να εκτοξεύει νερό από το στόμα του. Πετούσε ταυτόχρονα σε όλα τα δωμάτια και έβγαζε έξω όσους κινδύνευαν.
Αφού τους έσωσε όλους και έσβησε τη φωτιά έφυγε για τη Χώρα των Βρωμάκηδων, αλλά καθώς πετούσε έπεσε πάνω σε μια ταμπέλα που έγραφε ότι «Απαγορεύονται οι ήρωες στη Χώρα των Βρωμάκηδων»
Δίπλα στην ταμπέλα ήταν δυο μεγάλα λυκόσκυλα που άρχισαν αν του γαβγίζουν.
Ο ήρωας Διονύσης το μόνο που φοβόταν ήταν τα σκυλιά κι έτσι δεν τολμούσε να περάσει.
Ευτυχώς, η φίλη του, η Μάγισσα Θεοδώρα, που τα είδε όλα στη μαγική της σφαίρα, πήγε να τον βοηθήσει και τον μεταμόρφωσε σε Λυκο-σκατζόχοιρο, λέγοντας τα μαγικά λόγια:
«Άμπρα -κατάμπρα, λούμπα –τουλούμπα/ κάνε μια κωλοτούμπα και μεταμορφώσου!»
Ο Διονύσης μεταμορφώθηκε κι έτσι τα δυο λυκόσκυλα τον άφησαν να περάσει.
Για καλή του τύχη, εκείνη τη μέρα ο Βασιλιάς πάντρευε την κόρη του Πριγκίπισσα Βρωμούλα με τον Μάγο Φίλιππο. Όλοι γλεντούσαν και κανείς δεν πρόσεξε το Διονύση που βρήκε την ευκαιρία να απελευθερώσει την Έλλη (ο Άρης είχε κάπου εξαφανιστεί!)

…Το άλλο πρωί μετά το γλέντι, όταν ο Βασιλιάς ανακάλυψε ότι η Έλλη το είχε σκάσει έστειλε στρατό κι ένα κοπάδι λυκόσκυλα να τη φέρουν πίσω.
Ο Διονύσης είχε κουραστεί αν πετάει κουβαλώντας την Έλλη κι έτσι είχαν σταματήσει στο ξενοδοχείο στο Λονδίνο να ξεκουραστούν. Εκεί τους πρόλαβαν οι Βρωμάκηδες.
Ευτυχώς και πάλι η Μάγισσα Θεοδώρα έσωσε την κατάσταση μεταμορφώνοντας τα λυκόσκυλα και τους Βρωμάκηδες σε ποντίκια, που στη συνέχεια τα έφαγαν οι γάτες του Λονδίνου.
Κι έτσι η Έλλη γύρισε σώα στο σπίτι της…

Δεν μάθαμε τι έγινε μετά, γιατί ο μπαμπάς της Έλλης την ξύπνησε: Όλα ήταν ένα όνειρο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου