Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014

Οι περιπέτειες της Έλλης: Ο Γιώργος Μπεν Τεν, η νεράιδα Κωνσταντίνα και άλλοι ήρωες!




Οι απίστευτες περιπέτειες της Έλλης που δεν έπλενε τα χέρια της, συνεχίζονται. Αυτή  τη φορά τα παραμύθια έφτιαξαν τα παιδιά από τον Δημοτικό Παιδικό Σταθμό του ΝέουΨυχικού, την  Παρασκευή 20 Ιουνίου.
Νεράιδες, ιπτάμενα τρένα, μαγικά σαπούνια... Η φαντασία των παιδιών είναι αστείρευτη κια η Μαγική Τράπουλα των Παραμυθιών τα βοηθά να την ξεδιπλώσουν.
Μπορείτε να διαβάσετε την προηγούμενη περιπέτεια εδώ

...και τις καινούργιες αμέσως:

11. Η Έλλη και η νεράιδα Κωνσταντίνα

Η Έλλη είναι δεμένη σε μια καρέκλα. Επάνω της περπατάνε οι απαίσιοι Βρωμάκηδες. Δίπλα της είναι ο συμμαθητής της ο Γιάννης που τραβάει τα ίδια.
Τότε εμφανίζεται ένα παιδί, ο Γιώργος και τους λέει πως ήρθε να τους βοηθήσει.
-Μην ανησυχείτε θα σας σώσω. Απλώς θα χρειαστώ λίγη βοήθεια για να σας λύσω. Μπορείτε να φωνάξετε δυο συμμαθητές σας;

Η Έλλη και ο Γιάννης φώναξαν δυο συμμαθητές τους κι εκείνοι ήρθαν …πετώντας. Δυστυχώς ήταν παγίδα. Ο Γιώργος ήταν κολλητός φίλος του Βασιλιά Βρωμάκη. Και με αυτό τον τρόπο ήθελε να πιάσει κι άλλους αιχμαλώτους.
Οι δυο συμμαθητές βρέθηκαν κι αυτοί δεμένοι σε καρέκλες από τους Βρωμάκηδες…

Ευτυχώς ο καλός τους φίλος, ο Σπύρος τα είχε δει όλα. Έτσι πήγε στη νεράιδα Κωνσταντίνα που είχε δυο πολύ όμορφα φτερά και της ζήτησε να τον βοηθήσει να σώσουν τους φίλους του:
-Νεράιδα, έπιασαν τους φίλους μου οι Βρωμάκηδες. Μόνο εσύ μπορείς να τους σώσεις!
Η Κωνσταντίνα σκόρπισε τη μαγική της νεραϊδόσκονη και βρέθηκαν  κι οι δυο να πετάνε για τη Χώρα των Βρωμάκηδων.
Τα παιδιά χάρηκαν πολύ όταν τους είδαν. Η νεράιδα και ο Σπύρος τους έλυσαν. Τώρα  έπρεπε να φύγουν αμέσως, αλλά δυστυχώς το ταξίδι ήταν μεγάλο και η μαγική νεραϊδόσκονη είχε τελειώσει. Πώς θα έφευγαν από εκεί;
Η νεράιδα Κωνσταντίνα έβγαλε το μαγικό ραβδί της και είπε:

-Άμπρα κατάμπρα –Ζουμ / Να φύγουμε γρήγορα πριν μας Δουν!

Ούτε κατάλαβαν πως, τα παιδιά είχαν βρεθεί πίσω στην τάξη τους. Κάθονταν ήσυχα –ήσυχα περιμένοντας της δασκάλα τους.

-Μήπως να πλέναμε τα χέρια μας; Ρώτησε η Έλλη .
Και φυσικά κανείς δεν έφερε αντίρρηση!

12. Η Χώρα των …Καθαράκηδων

Η Έλλη ήταν δεμένη, αλλά ευτυχώς είχε τα χέρια της ελεύθερα. Οι Βρωμάκηδες την είχαν λυπηθεί και της άφησαν ένα μικρό σπιτάκι για να παίζει. Όμως δεν άντεχε εκεί. Για να πάει κανείς στη χώρα των Βρωμάκηδων έπρεπε να είναι βρώμικος. Φανταστείτε πως μύριζε!
Άρχισε να φωνάζει «Βοήθεια!», «Βοήθεια!»
Όσο κι αν φαίνεται παράξενο κάποιος την άκουσε. Ήταν ένας πρώην Βρωμάκης που είχε δραπετεύσει από τη Χώρα γιατί δεν ήθελε να είναι βρώμικος και είχε βάλει σκοπό της ζωής του να σώζει όσους φυλακίζονταν στο νησί των Βρωμάκηδων.
Τον έλεγαν Γιώργο Μπεν Τεν.
Ο Γιώργος Μπεν Τεν πήγε στη Βασίλισσα της χώρας όπου ζούσε, στη Βασίλισσα Βικτώρια και την παρακάλεσε να τον βοηθήσει.
Αυτή του έδωσε ένα μαγικό σαπούνι. Του είπε ακόμη ότι ο μόνος τρόπος να νικήσει για πάντα τους Βρωμάκηδες ήταν να οδηγήσει το ιπτάμενο τρένο ως εκεί και να πάρει μαζί και 7 φίλους του που θα τους εφοδίαζε κι αυτούς η Βασίλισσα με μαγικά σαπούνια.
Μπορούσε όμως ο Γιώργος Μπεν Τεν να οδηγήσει τρένο;
-Ναι Βασίλισσα, μπορώ. Η μαμά μου είναι οδηγός στα τρένα και την έχω δει πολλές φορές να οδηγεί. Είμαι σίγουρος πως θα τα καταφέρω!
Ο Γιώργος και οι φίλοι του ανέβηκαν στο τρένο. Ο Γιώργος τα κατάφερε και απογειώθηκαν. Το τρένο πετούσε αρκετή ώρα, μέχρι που προσγειώθηκαν στη Χώρα των Βρωμάκηδων.
Όλοι οι φίλοι άρχισαν να καθαρίζουν τα πάντα με τα μαγικά σαπούνια: Καρέκλες, τραπέζια, πατώματα. Ακόμα και τους ίδιους τους Βρωμάκηδες! Η χώρα μεταμορφώνεται. Όλα είναι πεντακάθαρα.
Ο Γιώργος και οι φίλοι του, μαζί με την Έλλη επιστρέφουν νικητές. Παντρεύεται τη Βασίλισσα Βικτώρια και γίνονται βασιλιάδες και στη Χώρα των Βρωμάκηδων που τώρα ονομάζεται Χώρα των Καθαράκηδων!  
Λένε πως έιναι η πιο λαμπερή χώρα στον κόσμο.
Όσο για τον Βασιλιά Βρωμάκη και τη Βασίλισσα Σαλμονέλα, κανείς δεν ξανάκουσε γι’ αυτούς!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου