Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

Οι περιπετειες της Έλλης και το τραγούδι της καθαριότητας




Η εβδομάδα μας έκλεισε στον Δημοτικό Παιδικό Σταθμό του Νέου Ψυχικού, όπου μάθαμε και το νέο τραγούδι για το πλύσιμο των χεριών. Για να μάθετε πώς έγινε αυτό δεν έχετε παρά να διαβάσετε το παραμύθι που ακολουθεί.
Όσο για την προηγούμενη περιπέτεια της Έλλης, θα την βρείτε εδώ

14. Το τραγούδι της καθαριότητας

Η Έλλη βρίσκεται παγιδευμένη στη Χώρα των Βρωμάκηδων. Η νεράιδα Ειρήνη που τη βλέπει να υποφέρει σκέφτεται πώς θα μπορούσε να τη βοηθήσει και της έρχεται μια καταπληκτική ιδέα:
Χτυπάει την τηλεόραση με το μαγικό της ραβδί και οι ήρωες της αγαπημένης της σειράς «Ο καπετάν- Αλέξανδρος και οι πειρατές» βγαίνουν από την οθόνη μαζί με το καράβι τους. Η Ειρήνη τους στέλνει στη Χώρα των Βρωμάκηδων να σώσουν την Έλλη.
Ο καπετάν –Αλέξανδρος κι οι πειρατές του φτάνουν στο νησί και ο καπετάνιος μόλις βλέπει την Έλλη την ερωτεύεται αμέσως! Της ζητάει λοιπόν να τον παντρευτεί για να την ελευθερώσει.
Η Έλλη απαντάει:
-Ποτέ! Δεν θέλω ούτε να σε βλέπω!
Ο καπετάνιος θυμώνει και γίνεται φίλος με τον Βασιλιά Βρωμάκη και τη Βασίλισσα Σαλμονέλα. Βάζει τους πειρατές του να φυλάνε την Έλλη.
Ευτυχώς, ένας νοσοκόμος, ο Βασίλης που είχε μάθει από μια φίλη του γιατρό -την Κλεοπάτρα-  για τα όσα τραβούσε η Έλλη ζήτησε από την σούπερ ηρωίδα Παναγιώτα να την βοηθήσει.
Η Παναγιώτα κατέβηκε στο λιμάνι και βρήκε τον καπετάν –Θάνο.
-Καπετάνιε, θέλω να με πας με το καράβι σου στη Χώρα των Βρωμάκηδων, του είπε.
Εκείνος συμφώνησε αμέσως, παρά το γεγονός πως αυτό ήταν ένα από τα πιο επικίνδυνα ταξίδια.
Οι ναύτες του τραβούσαν δυνατά κουπί, τραγουδώντας ένα πειρατικό τραγούδι: «Γιο-χο-χο/ Γιο-χο-χο/ σ’ ένα βαθύ μπουντρούμι/ Γιο-χο-χο/ μ’ ένα μπουκάλι ρούμι»
Το καράβι έφτασε στη Χώρα των Βρωμάκηδων και οι ναύτες όρμησαν στους πειρατές.
Η Παναγιώτα ξιφομάχησε με τον Καπετάν –Αλέξανδρο και τον νίκησε. Ελευθέρωσαν την Έλλη και την πήραν μαζί τους στο καράβι.
Όμως για την επιστροφή η Παναγιώτα τους έμαθε να λένε όλοι μαζί ένα τραγούδι για το πλύσιμο των χεριών, που όταν επέστρεφαν θα το μάθαιναν σε όλα τα παιδιά της χώρας. Μάλιστα η Παναγιώτα με το μαγικό ξύλο της βροχής που της είχε χαρίσει ένας φίλος της Ινδιάνος τους έριχνε στα χέρια φρέσκο βρόχινο νερό κι όλοι πλέονοντναν γελώντας.
Το τραγούδι στο ρυθμό του «Περάσαμε όμορφα» που το είχε γράψει το συγκρότημα Ι.Α.Ι . (Ιόλη- Αρειάνα- Ιάσων) είναι κάπως έτσι:

Πλένουμε τα χέρια μας/ χέρια μας/ χέρια μας
Πλένουμε τα χέρια μας/ πολύ- πολύ καλά
Και τα σαπουνίζουμε/ και τα σαπουνίζουμε/ και τα σαπουνίζουμε
Για να ‘ναι καθαρά

Το τραγούδι αυτό μπορείτε να το τραγουδάτε κι εσείς στο μπάνιο σας την ώρα που πλένετε τα χέρια σας. Η Έλλη έτσι κάνει από εδώ και πέρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου