Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014

Όταν η Έλλη συνάντησε τον ...Κολοκοτρώνη!


Στο Γαλάτσι μάθαμε για τον σούπερ- ήρωα, απόγονο του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη!



Την Τετάρτη, 16 Ιουλίου η Παραμυθοκουζίνα βρέθηεκ στο Γαλάτσι, στον Β & στον Ζ Δημοτικό Παιδικό Σταθμό Γαλατσίου. Τα παιδιά και η... φαντασία τους συνεχίζουν να μας εκπλήσσουν...
Αφού διαβάσετε τι συνέβη στην προηγούμενη περιπέτεια, μπορείτε να συνεχίσετε με Γατάνθρωπο και ...Κολοκοτρώνη!

19. Η Έλλη και ο Γατάνθρωπος

Η Έλλη είναι και πάλι αιχμάλωτη των Βρωμάκηδων. Ο Βασιλιάς Βρωμάκης και η Βασίλισσα Σαλμονέλα την υποδέχονται με μεγάλη χαρά στο βασίλειό τους…
Ο Πέτρος είναι ένας φίλος της Έλλης. Κανείς δεν ξέρει πως πίσω από το ήσυχο παιδί του Δημοτικού Παιδικού Σταθμού κρύβεται ο φόβος και ο τρόμος όλων των κακών –και ειδικά των βρώμικων: Ο θρυλικός Γατάνθρωπος, γέννημα –θρέμμα του Γαλατσίου. Όποτε χρειαστεί ανεβαίνει στη σπηλιά που υπάρχει σε ένα ύψωμα κι εκεί μεταμορφώνεται σε Γατάνθρωπο.
Έχει πάει σε ένα γάμο –ή μάλλον όχι ακριβώς γάμο – αφού αυτοί που παντρεύονται δεν είναι άλλοι από τους γονείς της ΄Ελλης! Όπως είναι φυσικό, ο Πέτρος που είναι καλεσμένος παραξενεύεται που λείπει η Έλλη από το γάμο των γονιών της. Αν και γείτονες δεν πηγαίνουν στο ίδιο σχολείο κι έτσι από μια συμμαθήτριά της Έλλης, τη Βασιλική, μαθαίνει πως έχει να εμφανιστεί μέρες…
Ο Πέτρος που είχε συμβουλεύσει δεκάδες φορές τη φίλη του να πλένει τα χέρια της, υποψιάστηκε αμέσως τι μπορεί να συμβαίνει. Όμως για να είναι σίγουρος κάλεσε τον Ειδικό.
Ο Ειδικός ήξερε τα πάντα για υπολογιστές και ήξερε να βρίσκει ό,τι μπορείς αν φανταστείς μέσα στο ίντερνετ. Έτσι δεν δυσκολεύτηκε να εντοπίσει την Έλλη στη Χώρα των Βρωμάκηδων.
Ο Γατάνθρωπος φόρτωσε το σκάφος του με νερό, σαπούνια, υγρά μαντιλάκια, ειδικά μικροσκοπικά σαπουνάκια και έναν εκτοξευτήρα.
Έφτασε στη Χώρα των Βρωμάκηδων και τους επιτέθηκε αμέσως ρίχνοντας με δύναμη νερό και σαπούνι. Οι περισσότεροι δεν ήξεραν που να κρυφτούν. Έτσι ελευθέρωσε την Έλλη και πήρε μαζί του στο σκάφος και μερικούς Βρωμάκηδες που αποφάσισαν πια να είναι Καθαροί.
Στην επιστροφή τραγουδούσαν όλοι μαζί το τραγουδάκι της Καθαριότητας:
«Πλένουμε τα χέρια μας/ χέρια μας/ χέρια μας
Πλένουμε τα χέρια μας πολύ –πολύ καλά
Και τα σαπουνίζουμε/ και τα σαπουνίζουμε / και τα σαπουνίζουμε
Για να ‘ναι καθαρά»
Μέχρι και το γάμο των γονιών της Έλλης πρόλαβαν κι έγινε τρικούβερτο γλέντι. Μόνο που κανείς δεν κατάλαβε γιατί ξανα-παντρεύονταν οι γονείς της! 


20. Η Έλλη και ο …Κολοκοτρώνης

Την Έλλη την έδεσαν οι Βρωμάκηδες σε μια καρέκλα. Τα μικροσκοπικά ανθρωπάκια περπατούσαν πάνω της και την τσιμπούσαν, τη γαργαλούσαν, της τραβούσαν τα μαλλιά. Και μύριζαν όλοι σαν χαλασμένο αυγό. Οι χειρότεροι και πιο άσχημοι απ’ όλους ήταν ο Βασιλιάς Βρωμάκης και η Βασίλισσα Σαλμονέλα. Πραγματικά ανυπόφοροι!
Ο Βασίλης Κολοκοτρώνης ήταν απόγονος του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη. Και όπως ο προ-προ-προ-προ- πάππους του ήταν κι αυτός πολύ- πολύ γενναίος. Είχε γίνει ντετέκτιβ ειδικευμένος στις εξαφανίσεις παιδιών.  Οι γονείς της Έλλης, όταν είδαν ότι εξαφανίστηκε η κόρη τους, πήγαν και τον βρήκαν. Αυτός, αφού τους έκανε μερικές ερωτήσεις, κατάλαβε αμέσως τι είχε συμβεί.
Πήρε νερό, σαπούνι και το σπαθί (γιαταγάνι) του παππού του και ξεκίνησε για τη Χώρα των Βρωμάκηδων.
Δίπλα στην Έλλη για να τη φυλάνε είχαν βάλει δυο ψηλούς Βρωμάκηδες, τους πιο δυνατούς στη Χώρα. Μόλις είδαν τον Κολοκοτρώνη να πλησιάζει του όρμησαν και οι δυο μαζί. Εκείνος τότε τράβηξε το σπαθί του και έγινε μια τρομερή ξιφομαχία. Τους σκότωσε και τους δυο. Έκοψε   τα σκοινιά που είχαν δέσει την Έλλη και τότε τους όρμησε όλος ο στρατός των Βρωμάκηδων.
Ο Κολοκοτρώνης τους πετούσε με όλη του τη δύναμη νερό και σαπούνι, μέχρι που αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν. Τότε πήρε την Έλλη, μπήκαν στη βάρκα του κι έφυγαν από τη Χώρα των Βρωμάκηδων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου