Τρίτη 8 Ιουλίου 2014

ΟΙ περιπέτειες της Έλλης: Η Κοκκινοσκουφίτσα



Την Παρασκευή 4 Ιουλίου βρεθήκαμε στον 1ο Δημοτικό Παιδικό Σταθμό της Νέας Σμύρνης και φτιάξαμε αμζί με τα απιδιά ένα καινούργιο παραμύθι για την Έλλη. Την προηγούμενη περιπέτειά της, μπορείτε να τη δείτε εδώ



17. Η Έλλη και η … Κοκκινοσκουφίτσα!

Η Έλλη είναι πάλι παγιδευμένη στη Χώρα των Βρωμάκηδων, αιχμάλωτη του Βασιλιά Βρωμάκη και της Βασίλισσας Σαλμονέλας.
Ευτυχώς που η γιαγιά της Κοκκινοσκουφίτσας έχει την ικανότητα –από τότε που γλίτωσε από τον λύκο- να μαθαίνει πότε ένα παιδί κινδυνεύει. Έτσι λέει στην εγγονή της για την Έλλη κι αυτή με τη σειρά της ενημερώνει το Βασίλη, τον ήρωα του Δάσους.
Ο Γιάννης, ο αρχηγός της φρουράς των Βρωμάκηδων έχει την ικανότητα να υπνωτίζει. Έτσι, όταν ο Βασίλης πάει να ελευθερώσει την Έλλη, ο Γιάννης τον υπνωτίζει κι εκείνος ξεχνάει τι κάνει εκεί και ποιος είναι! Ευτυχώς η γιαγιά της Κοκκινοσκουφίτσας το μαθαίνει και τη στέλνει να βοηθήσει το Βασίλη, αφού τις δίνει συμβουλές: Να μην πάει μέσα από το Δάσος και να μη μιλά σε αγνώστους.
Η Κοκκινοσκουφίτσα πάει στη Χώρα των Βρωμάκηδων και συνεφέρνει το Βασίλη. Ο Γιάννης τους ορμάει να τους φυλακίσει και τότε γίνεται μια τρομερή ξιφομαχία, όπου φυσικά νικά ο Βασίλης.  
Όταν όμως επιστρέφουν στο σπίτι στο Δάσος κανείς δεν τους αναγνωρίζει. Ένας μάγος είχε ρίξει μαγική σκόνη και τους είχε μεταμορφώσει.
Ευτυχώς η γιαγιά –που κατάλαβε ποιοι είναι- ειδοποίησε τον φίλο της τον Παπουτσωμένο Γάτο που έκανε το γνωστό κόλπο και έφαγε το Μάγο. Έτσι λύθηκαν τα μάγια.
Στο τέλος, αφού πήγαν την Έλλη σπίτι της και της έμαθαν το τραγουδάκι της Καθαριότητας, γύρισαν πίσω και παντρεύτηκαν..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου