Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

Πώς ήταν Σκίζης Τσαλακώνης που πήγε στις Μηλιές;

Χθες, Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου, είχα καλεσμένη στον Ifeelkid τη κυρία Εύα Σταμάτη, διευθύντρια του Μουσείου Ελληνικής Παιδικής Τέχνης. Για τις πλούσεις δραστηριότητες του Μουσείου μπορείτε να μάθετε εδώ



Το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης, που γεννήθηκε πριν από είκοσι χρόνια, είναι "παιδί" ενός άλλου Μουσείου, αυτό των Μηλεών του Πηλίου.


Έτσι στην Παραμυθοκουζίνα το παραμύθι μας διαδραματίσθηκε στις Μηλιές.
Η φαντασία της κυρίας Σταμάτη γγέννησε έναν "κακό ήρωα" με το όνομα Σκίζης Τσαλακώνης, που νομίζω θα μας απασχολήσει και στο μέλλον.
Στο παραμύθι μας, που δημιουργήθηκε με τη βοήθεια της Μαγικής Τράπουλας, ο Τσαλακώνης προσπάθησε να καταστρέψει τις ζωγραφιές των παιδιών.
Γιατί μισεί δυο πράγαμτα στη ζωή του: Τα παιδιά και τα χρώματα
Πήγε λοιπόν στο Μουσείο Μηλεών κι έκανε τον καλό. Ο στόχος του ήταν να μείενι μόνος στο Μουσείο και να καταστρέψει όες τις ζωγραφιές.
Δυστυχώς τον πίστεψαν όλοι και του έδωσαν το κλειδί του Μουσείου.
Ευτυχώς, η Ελενίτσα, από την αρχή τον είχε αντιπαθήσει και δεν είχε πιστέψει πως ήρθε για καλό στις Μηλιές.
Προσφέρθηκε λοιπόν να πάει μαζί του στο Μουσείο (που ο Τσαλακώνης είχε πει δήθεν ότι θα έπλενε τα πινέλα). Εκείνος προσπάθησε να την εμποδίσει, αλλά δεν τα κατάφερε.
Έτσι πήγαν μαζί και η Ελενίτσα τον έπιασε στα  ...πράσα. Παραμόνεψε και τον έβγαλε φωτογραφία την ώρα που πήγαινε να σκίσει μια ζωγραφιά.
Έτσι τον έδιωξαν από τις Μηλιές.
Άγνωστο που βρίσκεται τώρα!


Αν θέλετε, μπορείτε να μας ζωγραφίσετε πως φαντάζεστε τον Σκίζη Τσαλακώνη και να στείλετε τη ζωγραφιά σας στο info@ifeelkid.gr
...κι εμείς έχουμε δώρο βιβλία για κάθε παιδί που θα μας βοηθήσει να μάθουμε πως ήταν αυτός ο Σκίζης Τσαλακώνης  

Εν τω μεταξύ εμείς , την επόεμνη Πέμπτη, 2 Οκτωβρίου, στις 6 το απόγευμα θα έχουμε καλεσμένο τον Έλληνα Μικρό Νικόλα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου