Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

Οι Περιπέτειες της Έλλης: Το Βουνό Αιγαίο Πέλαγος και τα Μαγικά Γυαλιά




Σήμερα, Παρασκευή 24 Οκτωβρίου βρεθήκαμε στο Παλαιό Φάληρο και φτιάξαμε παραμύθια με δυο τμήματα του 6ου Δημοτικού Παιδικού Σταθμού. Τις προηγούμενες περιπέτειες της Έλλης, μπορείτε να τις διαβάσετε εδώ


 6ος Δημοτικός Παιδικός Σταθμός Π. Φαλήρου –α γκρουπ





Το Βουνό … Αιγαίο Πέλαγος

Η Έλλη ξυπνάει και είναι δεμένη με αλυσίδες σε έναν πάγκο. Επάνω της περπατάνε μικρά απαίσια ανθρωπάκια. Βρίσκεται στη Χώρα των Βρωμάκηδων όπου την υποδέχονται ο Βασιλιάς Βρωμάκης ο Α και η Βασίλισσα Σαλμονέλα.
Την κρατάνε δεμένη και η Βασίλισσα κάθεται δίπλα της για να είναι σίγουρη πως δεν θα μπορέσει να ξεφύγει.
Ευτυχώς, μια νεράιδα, η Συλβάνα που μαθαίνει ότι η Έλλη είναι αιχμάλωτη των Βρωμάκηδων φωνάζει δυο φίλους της ήρωες, τον Αχιλλέα και τον Πάρη. Τους ζητάει να βοηθήσουν την Έλλη, αλλά για να πάνε στη Χώρα των Βρωμάκηδων θα πρέπει να μεταμφιεστούν. Έτσι οι δυο ήρωες ντύνονται Χελωνονιντζάκια. Η Συλβάνα τους ρίχνει και νεραϊδόσκονη για να πάνε πετώντας.
Όμως, μόλις φτάνουν στη Χώρα των Βρωμάκηδων ανακαλύπτουν πως την Έλλη τη φυλάει η Βασίλισσα Σαλμονέλα και δεν μπορούν να κάνουν τίποτα για να τη διώξουν και να ελευθερώσουν την Έλλη. 
Αποφασίζουν τότε να ζητήσουν τη βοήθεια της Μάγισσας Μυρτώς που μένει σε ένα πανύψηλο μαγικό βουνό, το «Αιγαίο Πέλαγος». Η Μυρτώ τους χαρίζει ένα μαγικό σαπούνι. Αν το ρίξουν στο μάτι της Βασίλισσας, θα μπορέσουν να λύσουν τα μάγια και να ελευθερώσουν την Έλλη.
Το κακό είναι πως για να πλησιάσουν τη Βασίλισσα και να της ρίξουν το σαπούνι θα πρέπει να έχουν μαζί τους το Μαγικό Καθρέφτη και να κοιτάζουν τη Βασίλισσα μέσα από αυτόν.
Ξεκινάνε λοιπόν για ένα άλλο βουνό, όπου συναντούν το Μάγο Γιάννη και τους δίνει τον Καθρέφτη.
Γυρίζουν στη Χώρα των Βρωμάκηδων και κοιτώντας τη Βασίλισσα μέσα από τον Καθρέφτη της ρίχνουν σαπούνι στο μάτι. Τότε ξεσπάει ένας ανεμοστρόβιλος, λύνονται τα μάγια και σπάνε οι αλυσίδες που κρατούσαν την Έλλη.
Κάνει πολύ κρύο και οι Βρωμάκηδες εξαφανίζονται.
Ο Αχιλλέας και ο Πάρης παίρνουν την Έλλη και  γυρίζουν όλοι μαζί στο σπίτι της Νεράιδας Συλβάνας.
Και ζήσανε αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα. 

6ος Δημοτικός Παιδικός Σταθμός Π. Φαλήρου –β γκρουπ 


Η Μιχαλένια και τα μαγικά γυαλιά

Η Έλλη είναι αιχμάλωτη στη Χώρα των Βρωμάκηδων. Δεν αντέχει τόση βρώμα και άσχημη μυρωδιά. Το μέρος που την έχουν δέσει είναι ο Σκουπιδότοπος, το αγαπημένο Πάρκο των Βρωμάκηδων όπου κάνουνε πικ νικ τα Σαββατοκύριακα.
Η Μιχαλένια είναι ένα κορίτσι σούπερ ηρωίδα που φοράει κάτι μαγικά κόκκινα γυαλιά που τη βοηθούν να βλέπει ποια παιδιά κινδυνεύουν σε όλο τον κόσμο.
Βλέπει με τα μαγικά της γυαλιά την Έλλη που υποφέριε στον Σκουπιδότοπο και αποφασίζει να την ελευθερώσει. Το κακό είναι ότι οι Βρωμάκηδες την γνωρίζουν αφού έχει σώσει πολλά παιδιά από εκεί.
Έτσι μεταμφιέζεται σε κορίτσι –Βρωμάκης, φορώντας μια μάσκα. Κλείνει και τη μύτη της για να μπορέσει να αντέξει την άσχημη μυρωδιά.
Μόλις φτάνει πέφτει πάνω στον Μάκη. Ο Μάκης ο χειρότερος Βρωμάκης συνηθίζει να ρίχνει από έναν γκρεμό όσους νομίζει ότι έχουν δοκιμάσει να πλυθούν. Οι Βρωμάκηδες απαγορεύεται αυστηρά να χρησιμοποιούν σαπούνι και νερό.
Ο Μάκης έχει ένα μεγάλο σπαθί και τους χτυπάει μ’ αυτό…
Μόλις βλέπει την μεταμφιεσμένη Μιχαλένια, μυρίζει τον αέρα γύρω του και λέει
«Μου βρωμάει καθαριότητα… Κάποιος εδώ έχει πλυθεί! Ποια είσαι εσύ;»
«Δεν με κατάλαβες Μάκη; Είμαι η Δρομίτσα, η πιο γρήγορη αθλήτρια των Βρωμάκηδων»
Ο Μάκης την κοίταξε καλά –καλά. Η Μιχαλένια φορούσε μια τόσο απαίσια μάσκα που την ερωτεύθηκε και της ζήτησε να παντρευτούν!
Η Μιχαλένια του είπε «ναι» για να κερδίσει χρόνο.
Ευτυχώς είχε μια φίλη, τη Στεφανία και την ειδοποίησε να έρθει. Γιατί χρειάζεται τη βοήθειά της. Η Στεφανία ήρθε και της έφερε μια σκόνη που αν της έριχνες σε κάποιον, αυτός έπεφτε και κοιμόταν αμέσως, για είκοσι χρόνια!
Η Μιχαλένια έριξε τη σκόνη στον Μάκη κι αυτό έπεσε σε βαθύ ύπνο. Έτσι μπόρεσε να ελευθερώσει την Έλλη και να φύγουν από τη Χώρα των Βρωμάκηδων.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου