Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014

Η Παραμυθοκουζίνα στο "Μαζί να τα φάμε": Η φάλαινα, το δελφίνι και ο αετός



Σήμερα, όπως είχαμε προαναγγείλει, η Παραμυθοκουζίνα σε συνεργασία με τους Φίλους των Ζώων Χαλανδρίου και στπ πλαίσιο τριήμερων εκδηλώσεων για την Ημέρα των Ζώων, βρέθηκε στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Χαλανδρίου όπου πραγματοποιήθηκε  η 15η διανομή του "Μαζί να τα Φάμε" μιας εξαιρετικής πρωτοβουλίας Πολιτών του Χαλανδρίου που εξασφαλίζει ποιοτικά προϊόντας σε χαμηλές τιμές, απευθείας από τους παραγωγούς, ενισχύοντας παράλληλα τον κοινωνικό ιστό της πόλης με δομές αλληλεγγύης και στηρίζοντας δεκάδες οικογένειες που δοκιμάζονται από την  κρίση.





Φτιάξαμε μικρά παραμύθια μαζί με τα παιδιά με ήρωες τα ζώα. Εκατό κροκόδειλοι άνοιγαν τρύπες, ένας Ελέφαντας αιχμαλώτισε ένα παιδί, τον Ορφέα, που είχε ασπίδα, πανοπλία και σπαθί, κάτι κάστορες τραγουδούσαν αστεία ρώσικα στιχάκια (μόνο που κανείς δεν ήξερε ρώσικα για να συνεχίσει το παραμύθι!)
Μετά βρήκαμε μια ιστορία για έναν αετό που έχασε τη φωλιά του, στο δρόμο που πήγαινε για τη δουλειά του και μετά βρήκε ένα χαρτί και όλοι του είπαν "πολύ ωραία" κι ευτχώς στο τέλςο ένας γιατρός τον γιάτρεψε από τη στενοχώρια.

Φτιάξαμε και ένα μεγαλύτερο παραμύθι όπου οι ήρωές μας, ένα δελφίνι με το όνομα Λέινα, και μια φάλαινα , ο Ρουφήχτρας ερωτεύθηκαν κι αποφάσισαν να  παντρευτούν.
Ο γάμος έγινε στη θάλασσα με κουμπάρο το Χέλι Ηλεκτρόβιο και παππά τον παπά- Κίτσο Καλαμαράκι.
Όμως ένας ζηλιάρης αετός που αγαπούσε το δελφίνι, θύμωσε πολύ και κάλεσε σε μονομαχία τη Φάλαινα
Αποφάσισαν να κάνουν ένα διαγωνισμό και να δούνε ποιος θα αντέξει περισσότερο: Ο αετός μέσα στη θάλασσα ή η φάλαινα στη στεριά;
Κέρδισε η φάλαινα, αλλά ο ζαβολιάρης αετός άρχισε να την τσιμπάει και να τη γρατζουνάει.
Η φάλαινα είχε εξαντληθεί και το δελφίνι δεν ήταν εκεί να βοηθήσει γιατί είχε δουλειές στο σπίτι.
Όμως ο αετός ήταν απρόσεκτος και κάθισε να ξεκουραστεί εκεί που η φάλαινα φυσάει το νερό.
Η φάλαινα φύσηξε κι ο αετός πετάχτηκε νικημένος μακριά .
Τα παιδιά έπαιξαν τους ρόλους και μετά εικονογράφησαν το παραμύθι!







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου