Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

Ο Μικρός Νικόλας στην Άρτα και στη Κέρκυρα!

Θα μου πείτε αλλιώς τα έχετε ακούσει για την καινούργια ταινία του Μικρού Νικόλα...
Όμως σήμερα στην Παραμυθοκουζίνα στον ifeelkid είχαμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε μια μεγάλη παρέα παιδιών και τον Αρσένιο Χαλκιόπουλο, ένα καταπληκτικό παιδί, την "ελληνική φωνή" του Μικρού Νικόλα.
Με τον Αρσένιο και την υπόλοιπη παρέα φτιάξαμε λοιπόν ένα παραμυθάκι με τον Μικρό Νικόλα και τον στείλαμε στην Άρτα!

Ο Μικρός Νικόλας, γυρίζοντας από τις διακοπές του σε κάποια παραλία της Γαλλίας, αποφάσισε να επισκεφθεί τον Έλληνα φίλο του τον Αρσένιο στην Άρτα. Περνάγανε ωραία, πήγαν στο Γεφύρι όπου ο Αρσένιος του είπε την ιστορία με τον πρωτομάστορα και τη γυναίκα του και είδαν και το Μουσείο. Ήπιαν φρέσκια πορτοκαλάδα πλάι στον Άραχθο κι ο Αρσένιος πρότεινε στο Νικόλα να πάνε την επόμενη μέρα για ράφτινγκ.
Δεν πρόσεξαν ότι δίπλα τους, μεταμφιεσμένος ήταν ο κακός μάγος Δρακουμέλ που μισούσε το Νικόλα και τον είχε ακολουθήσει ως την Ελλάδα για να του χαλάσει τις διακοπές!
Έτσι την άλλη μέρα που τα παιδιά πήγαν για ράφτινγκ, έκανε μαγικά και ο Άραχθος αγρίεψε. Ευτυχώς ο Αρσένιος κατάφερε να βγουν σώοι από αυτή την περιπέτεια. Ο Δρακουμέλ άφριζε από το κακό του! Πήγε και βρήκε έναν ξάδελφό του από την Άρτα τον Δρακο-γιγαντό-σαυρο για αν τον βοηθήσει.
Στο μεταξύ αφού ο Νικόλας και ο Αρσένιος έκαναν τις βόλτες τους στην Άρτα και πήγαν στην Παναγία την Παρηγορήτρα, στις άλλες βυζαντινές εκκλησίες, στο ρολόι και στα υπόλοιπα αξιοθέατα, ο Νικόλας είπε στον Αρσένιο αν πάνε για μπάνιο στον Άραχθο, στη γέφυρα της Πλάκας, παρ' όλο που απαγορευόταν. Κινδύνεψαν και πάλι αφού ο Δρακο-γιγαντόσαυρος άνοιξε το φράγμα και το νερό, ορμητικό, παραλίγο να τους πνίξει!
Γλίτωσαν από το ποτάμι, αλλά όχι από την τιμωρία της μαμάς του Αρσένιου!

Το Σαββατοκύριακο ο Νικόλας είπε στον Αρσένιο να πάνε στην Κέρκυρα. Είχε ακούσει πως είανι ένα από τα πιο όμορφα νησιά της Ελλάδας. Φτιάξανε μια σχεδία και κατεβαίνοντας τον Άραχθο βγήκαν στη θάλασσα και τράβηξαν για το λιμάνι της Κέρκυρας. Όμως έπεσε ομίχλη όταν πλησίαζαν κι αναγκάστηκαν στο τέλος να βγουν στο νησί κολυμπώντας.
Εκεί συνάντησαν το Σπύρο που έπαιζε στη Σπιανάδα και του ζήτησαν να παίξουν μαζί του. Αυτός όμως είχε θυμώσει γιατί δεν τον είχαν πάρει σε καμία περιπέτεια και τους γύρισε την πλάτη. Δεν απογοητεύθηκαν και καθώς ο Νικόλας λάτρευε τα μακαρόνια πήγαν σε μια ταβέρνα κι έφαγαν παστιτσάδα.
"Καταπληκτικό!" είπε ο Νικόλας. "Θα δώσω τη συνταγή στη μαμά μου"
Μετά συνάντησαν έναν κύριο που τους μίλησε Κερκυρέικα και δεν κατάλαβαν τίποτα.
Ο Νικόλας νόμιζε ότι τους μιλάει Ιταλικά!

Πήγαν στη στοά Λιστόν και στο Ποντικονήσι, αλλά τώρα ο Νικόλας.ήθελε να πάει οπωσδήποτε στην Παλιοκαστρίτσα γιατί είχε ακούσει σε ένα τραγούδι ότι εκεί έχει τα πιο "νόστιμα κορίτσια"
Πήγαν λοιπόν, αλλά βρέθηκαν μπροστά σε μια μεγάλη έκπληξη: Ένα αγόρι παρίστανε πως αυτό είναι ο Μικρός Νικόλας κι είχε μαζέψει ένα σωρό όμορφα κορίτσια γύρω του.
Τον είχε βάλει ο Δρακουμέλ!
Όμως ο Νικόλας του έκανε ένα τεστ: Του ζήτησε να διηγηθεί την υπόθεση της ταινάις "Ο Μικρός Νικόλας παέι διακοπές" κι εκείνος χλόμιασε κι έχασε τα λόγια του.
Έτσι τα κορίτσια κατάλαβαν ότι τους έλεγε ψέματα.
Στο τέλος, όλοι μαζί χόρεψαν τον Κερκυραϊκό Χορό και κολύμπησαν στην Παλιοκαστρίτσα   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου