Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

Η Έλλη στη Θεσσαλονίκη: Ο ήρωας του Χαριλάου, το ρομπότ Πατάτας και ο Μαγικός Χάρτης


Σήμερα, Τετάρτη, 12 Νοεμβρίου η Παραμυθοκουζίνα βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη όπου με τα παιδιά από τρεις Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς φτιάξαμε τρία νέα παραμύθια με τις περιπέτειες της Έλλης, μαθαίνοντας μέσα από το παραμύθι τις "καλές καθημερινές συνήθειες που κάνουν τη διαφορά"
Τις προηγούμενες περιπέτειες μπορείτε να τις διαβάσετε εδώ 

Δημοτικός Παιδικός Σταθμός Φωκά Θεσσαλονίκης

Το ρομπότ Πατάτας

Η Έλλη βρίσκεται παγιδευμένη στη Χώρα των Βρωμάκηδων, πάνω σε ένα λόφο από σκουπίδια. Ο Βασιλιάς Βρωμάκης ο Α και η Βασίλισσα Σαλμονέλα της εύχονται να μείνει για πάντα κοντά τους και να μη ξαναδεί στη ζωή της σαπούνι και νερό.
Για να τη φυλάει βάζουν την Αντριάνα, τη Μάγισσα των Βρωμάκηδων που έχει την ικανότητα να μεταμορφώνεται σε ό,τι θέλει.
Ο Νικόλας ο Παιδίατρος, είναι ο αγαπημένος όλων των παιδιών και ενδιαφέρεται συνέχεια να μάθει αν είναι καλά. Έτσι βλέπει στον ειδικό υπολογιστή του ότι η Έλλη είναι αιχμάλωτη και απελπισμένη.
Φωνάζει λοιπόν τον ήρωα της περιοχής, τον Στέργιο και του χαρίζει μια πανοπλία κι ένα σπρέι που ρίχνει σαπούνι.
Ο Στέργιος έχει φτιάξει ένα ρομπότ, τον Πατάτα, που τον βοηθάει σε όλες του τις αποστολές. Έτσι και τώρα, ο Πατάτας γίνεται αεροπλάνο, ο Στέργιος ανεβαίνει και ξεκινάνε για τη Χώρα των Βρωμάκηδων.
Μόλις φτάνουν εκεί, η Μάγισσα Αντριάνα μεταμορφώνεται σε καλή νεράιδα και προσπαθεί αν τους κοροϊδέψει, αλλά ο Πατάτας με ένα πρόγραμμα που έχει καταλαβαίνει τα ψέματα. Έτσι λέει στο Στέργιο ποια είναι στ’ αλήθεια η Αντριάνα και της ρίχνουν σπρέι σαπούνι, Την ελευθερώνουν και γλιτώνουν από τα βέλη των Βρωμάκηδων χάρη στην πανοπλία που φοράει ο Στέργιος. Μετά σκορπίζουν σαπούνι παντού και φεύγουν τραγουδώντας το τραγούδι της καθαριότητας.


Δημοτικός Παιδικός Σταθμός 3 Ιεραρχών Θεσσαλονίκης

Ο ήρωας του Χαριλάου

Η Έλλη βρίσκεται στη Χώρα των Βρωμάκηδων. Απελπισμένη φωνάζει «Βοήθεια!» μα κανείς δεν την ακούει,
Ευτυχώς η Νεφέλη, η Πριγκίπισσα της Χαλκιδικής, έχει μια ειδική εφημερίδα που γράφει όσες ειδήσεις δεν γράφει καμία άλλη εφημερίδα. Εκεί διαβάζει για την περιπέτεια της Έλλης στη Χώρα των Βρωμάκηδων και φωνάζει αμέσως τον ήρωα Κωνσταντίνο. Είναι ο μόνος που μπορεί να τη σώσει.
Ο Κωνσταντίνος, φοράει πάντα μια κίτρινη φανέλα με μαύρες ρίγες κι είναι ο ήρωας του Χαριλάου. Η ικανότητα που έχει είναι να βγάζει ένα τόσο δυνατό ήχο από το στόμα του που εξοντώνει όλους του τους αντιπάλους.
Η Πριγκίπισσα του χαρίζει μια Ηλεκτρική Σκούπα που γίνεται Πύραυλος. Αλλά μπορεί και να εκτοξεύει σαπούνι με μεγάλη δύναμη.
Ο Κωνσταντίνος φτάνει στη Χώρα των Βρωμάκηδων αλλά έχει να αντιμετωπίσει τον «Τριαντάφυλλο».
Το «Τριαντάφυλλος» είναι το παρατσούκλι ενός Βρωμάκη, που τον φωνάζουν έτσι γιατί έχει βάλει σκοπό της ζωής του να καταστρέψει όλα τα τριαντάφυλλα του πλανήτη. Έχει έναν μεγάλο χάρτη κι εκεί σημειώνει τις χώρες όπου έχει καταστρέψει τα τριαντάφυλλα. Αφού τα μαδάει μαζεύει τα αγκάθια του και μ’ αυτά έχει φτιάξει ένα τρομερό όπλο.  
Μόλις ο Κωνσταντίνος τον συναντάει ο Τριαντάφυλλος του πετάει αγκάθια και τον γεμίζει γρατζουνιές. Τότε εκείνος ανοίγει τη σκούπα και πετάγεται νερό και σαπούνι με τόση δύναμη που διαλύεται το όπλο του «Τριαντάφυλλου»
Μετά ελευθερώνει την Έλλη και πάνε διακοπές στο αγρόκτημα της Πριγκίπισσας στη Χαλκιδική.


Δημοτικός Παιδικός Σταθμός Υψηλάντου Θεσσαλονίκης

 Ο Μαγικός Χάρτης

Η Έλλη είναι μαζί με τον φίλο της τον Θανάση στη Χώρα των Βρωμάκηδων. Τους έχουν δέσει σε ένα απαίσιο μέρος όπου γύρω τους πετάνε μύγες και κουνούπια, περπατάνε κατσαρίδες και σκουλήκια και μυρίζει απαίσια.
Ο Βασιλιάς Βρωμάκης ο Α και η Βασίλισσα Σαλμονέλα εμφανίζονται με την κόρη τους την Πριγκίπισσα Σαλμονελούλα. Οι δυο κυρίες μόλις έχουν κάνει το σκουπιδολουτρό τους και μυρίζουν απαίσια.
Ο Βασιλιάς και η Βασίλισσα λένε στον Θανάση πως θα τον παντρέψουν με τη κόρη τους, που τον ερωτεύθηκε μόλις τον είδε. Η Πριγκίπισσα Σαλμονελούλα από τότε δεν φεύγει στιγμή από κοντά του. Ο Θανάσης δεν θέλει ούτε να τη βλέπει!
Ο Κωνσταντίνος είναι κολλητός φίλος μτου Θανάση και παίρνει ένα μήνυμα στο κινητό από τον φίλο του –αφού οι Βρωμάκηδες ξέχασαν να τον ψάξουν- και του λέει τι έχει συμβεί.
Ο Κωνσταντίνος δεν ξέρει τι να κάνει. Δεν έχει ξανακούσει γι’ αυτή τη Χώρα. Αποφασίζει να ρωτήσει μια Μάγισσα που μένει στον Άγιο Παύλο.
Η Μάγισσα (και Πριγκίπισσα) Δήμητρα, μόλις μαθαίνει τι έχει συμβεί ανοίγει τον Μαγικό της Χάρτη και βρίσκει αμέσως που είναι αυτή η Παράξενη Χώρα. Βρίσκεται ψηλά σε ένα βουνό, μέσα σε έναν τεράστιο κάδο σκουπιδιών.
Η Μάγισσα δείχνει στον Κωνσταντίνο πως αν βάλει το δάχτυλο του στον Χάρτη μπορεί αν φτάσει αμέσως εκεί. Του δίνει και μια κόκκινη κάρτα. Σε όποιον τη δείχνεις εξαφανίζεται αμέσως.
Ο Κωνσταντίνος ακουμπάει το δάχτυλό του στον Χάρτη, εκεί που γράφει «Χώρα των Βρωμάκηδων» και βρίσκεται αμέσως εκεί. Μπροστά στον Κάδο. Δίνει έναν μεγάλο πήδο και περνώντας τα βρώμικα νερά προσγειώνεται στο νησί που είναι η Χώρα.

Πάει να ελευθερώσει τα δυο παιδιά μα η Μακρίνα το διαβολάκι, βοηθός της Πριγκίπισσας Σαλμονελούλας του πετάει σκουπίδια, Τότε εκείνος της δείχνει την Κόκκινη Κάρτα κι εξαφανίζεται. Έτσι εξαφανίζει όποιον βρίσκει μπροστά του, μέχρι που βρίσκει τα δυο παιδιά και τα ελευθερώνει. Πατάνε τα δάχτυλά τους στον Μαγικό Χάρτη και βρίσκονται πίσω στη Θεσσαλονίκη! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου