Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

Οι Περιπέτειες της Έλλης στη Θεσσαλονίκη: Σούπερ ήρωες, μια ξεχωριστή δασκάλα και μια μαγική ομπρέλα



Σήμερα, Πέμπτη 13 Νοεμβρίου πήγαμε σε Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς στην Τούμπα στη Θεσσαλονίκη και φτιάξαμε νέα παραμύθια με τις περιπέτειες της Έλλης.
Τις προηγούμενες ιστορίες από τη Θεσσαλονίκη μπορείτε να τις δείτε εδώ

Δημοτικός Παιδικός Σταθμός Διογένους Θεσσαλονίκης 

Άιρον Μαν και Σπάιντερμαν εναντίον Βρωμάκηδων

Η Έλλη είναι αιχμάλωτη στη Χώρα των Βρωμάκηδων πάνω σε ένα λόφο από σκουπίδια. Την υποδέχονται ο Βασιλιάς Βρωμάκης ο Α και η Βασίλισσα Σαλμονέλα.
Ο Νικόλας είναι ποδοσφαιριστής και πρωταθλητής του Ταε Κβο Ντο.
Η Έλλη είναι φίλη του και ανησυχεί που έχει εξαφανιστεί. Δεν ξέρει τι να κάνει…
Εκείνη ξέρει πως μόνο ο Νικόλας θα μπορούσε να τη σώσει και θέλει αν τον πάρει στο τηλέφωνο να έρθει, όμως τα χέρια της είναι δεμένα.
Τότε εμφανίζεται ο Κωνσταντίνος, ένας Βρωμάκης που θα έκανε τα πάντα για να βγάλει χρήματα. Της ζητάει όλα της τα λεφτά για να της λύσει τα χέρια. Η Έλλη αναγκάζεται να του δώσει ό,τι έχει και δεν έχει. Εκείνος της λύνει τα χέρια και η Έλλη παίρνει τηλέφωνο τον Νικόλα. Του λέει να έρθει αν την ελευθερώσει.
Ο Νικόλας φωνάζει τους δυο αγαπημένους του φίλους, τον Άϊρον Μαν και τον Σπάιντερμαν.
Ξεκινάνε όλου μαζί και τρέχοντας σαν τον άνεμο φτάνουν στη Χώρα των Βρωμάκηδων.
Ο Σπάιντερμαν ρίχνει τον ιστό του και αιχμαλωτίζει τους Βρωμάκηδες, ο Άίρον Μαν πιάνει όσους ξεφεύγουν και στο τέλος όλοι μαζί ρίχνουν σαπούνι και νερό και καθαρίζουν τη Χώρα.
Παίρνουν την Έλλη και φεύγουν, Η Χώρα των Βρωμάκηδων έχει εξαφανιστεί!


 Δημοτικός Παιδικός Σταθμός Μεγάλου Αλεξάνδρου Θεσσαλονίκης

Η δασκάλα Σοφία

Η Έλλη δεν αντέχει στη Χώρα των Βρωμάκηδων. Η βρώμα είναι απίστευτη καθώς είναι η μέρα που ο Βασιλιάς Βρωμάκης ο Α και η Βασίλισσα Σαλμονέλα κάνουν το σκουπιδολουτρό τους, μετά από ένα λασπόλουτρο με λάσπη που μυρίζει σαν χαλασμένο αυγό.
Η Έλλη νιώθει κάπως καλύτερα, όταν εμφανίζεται η Πωλίνα που λέει ότι είναι φίλη της. Στην πραγματικότητα την έχουν βάλει για να την παρακολουθεί.
Η Σοφία είναι δασκάλα σε ένα σχολείο της Τούμπας. Είναι παντρεμένη με τον Σούπερ Μάριο και μαζί βοηθάνε παιδιά σε όλο τον πλανήτη.
Η Σοφία έχει ένα μαγικό ρολόι που της δείχνει πότε κινδυνεύει ένα παιδί. Μόλις βλέπει ότι η Έλλη είναι αιχμάλωτη των Βρωμάκηδων λέει στα παιδιά της τάξης πως θα χρειαστεί να φύγει για μια αποστολή και πως πρέπει να μείνουν μόνα τους για λίγη ώρα και να κάνουν ησυχία.
Τα παιδία την ακούνε κι έτσι κανείς δεν καταλαβαίνει πως λείπει η δασκάλα.
Η Σοφία πάει στο σπίτι και μαζί με τον Σούπερ Μάριο παίρνουν ένα βυτιοφόρο και το κάνουν ίδιο με σκουπιδιάρικο.
Το γεμίζουν νερό και σαπούνι και ξεκινάνε. Στα σύνορα όταν τους σταματάνε οι στρατιώτες των Βρωμάκηδων λένε πως φέρνουν φρέσκα σκουπίδια για το λουτρό της Βασίλισσας.
Οι Βρωμάκηδες τους πιστεύουν.
Η Σοφία και ο Σούπερ Μάριο μόλις φτάνουν πάνε αν ελευθερώσουν την Έλλη, αλλά η Πωλίνα ειδοποιεί τον Βασιλιά.
Οι δυο ήρωες βάζουν ένα σωλήνα και ρίχνουν νερό και σαπούνι στο στρατό των Βρωμάκηδων, παίρνουν την Έλλη και γυρίζουν πίσω στο σχολείο.
Όλη αυτή την ώρα τα παιδιά έκαναν ησυχία.



Δημοτικός Παιδικός Σταθμός Αγγελοπούλου Θεσσαλονίκης

Η μαγική ομπρέλα

Η Έλλη είναι αιχμάλωτη στη Χώρα των Βρωμάκηδων και η Βασίλισσα θέλει να την παντρέψουν με τον γιο τους, τον Πρίγκιπα Βρωμαί. Αρχίζουν αμέσως τις ετοιμασίες και της φτιάχνουν ένα νυφικό από κάθε είδους σκουπίδια.
Η Έλλη δοκιμάζει το απαίσιο νυφικό και μια κορώνα από σκουριασμένη κονσέρβα. Δεν θέλει να παντρευτεί τον Βρωμαίο!
Μόλις βρίσκει την ευκαιρία γράφει ένα μήνυμα σε ένα χαρτί που μετά το κάνει σαΐτα και το πετάει με δύναμη, μήπως βρεθεί κάποιος να τη σώσει.
Η σαΐτα φεύγει με δύναμη και καθώς φυσάει ένας καλός άνεμος, φτάνει στη Θεσσαλονίκη και προσγειώνεται στο μαγικό μαγαζάκι της Ελένης.
Η Ελένη φτιάχνει ομπρέλες, αλλά σε όποιον συμπαθεί, χάρη σε ένα κόλπο που της έμαθε η Μαίρη Πόπινς, του δίνει ομπρέλα που μόλις την ανοίγεις, αν πεις τα μαγικά λόγια πετάς,
Η Ελένη παίρνει την πιο καλή της ομπρέλα και απογειώνεται.
Σε λίγο είναι πάνω από τη Χώρα των Βρωμάκηδων.
Ανοίγει το χερούλι της ομπρέλας και σκορπίζει ένα καταπληκτικό άρωμα.
Οι Βρωμάκηδες δεν το αντέχουν και σκορπίζονται μακριά.
Τότε προσγειώνεται παίρνει την Έλλη από το χέρι και πετώντας μαζί γυρίζουν στη Θεσσαλονίκη. Πάνε να φάνε μια μπουγάτσα γιατί πολύ πείνασαν με όλα αυτά!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου