Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

Οι περιπέτειες της Έλλης: Οι Τρεις Ελένες


Σήμερα, Δευτέρα 3 Νοεμβρίου η Παραμυθοκουζίνα πήγε στην Καισαριανή και φτιάξαμε ένα καινούργιο παραμύθι με τις Περιπέτειες της Έλλης. Τις προηγούμενες περιπέτειες μπορείτε να τις διαβάσετε εδώ


Το παραμύθι μας:

Οι «Τρεις Ελένες»

Η Έλλη βρίσκεται αιχμάλωτη στη Χώρα των Βρωμάκηδων. Ο Βασιλιάς Βρωμάκης της λέει πως ελπίζει να γίνεται όλο πιο βρώμικη μέρα με τη μέρα και προσθέτει: «Ελπίζω να ζήσεις για πάντα στην απαίσια και πανβρώμικη χώρα μας»
Η κακομοίρα η Έλλη βάζει τα κλάματα. Δεν αντέχει αυτό το άσχημο μέρος που μυρίζει σκουπίδια!
Οι Βρωμάκηδες όμως λογάριαζαν χωρίς τις «Τρεις Ελένες». Τρία κορίτσια σούπερ ηρωίδες που μπορούν – να μεταμορφώνονται η μια στην άλλη και να τους μπερδεύουν όλους.
Οι «Τρεις Ελένες» μόλις μαθαίνουν για την Έλλη αποφασίζουν να την ελευθερώσουν,
Ανεβαίνουν ψηλά στην Καισαριανή για να βρουν τη Μάγισσα Μάνια που κατοικεί στο «Καλό Σπίτι» μέσα στο δάσος. Η Μάγισσα κάθεται στο μπαλκόνι και βλέπει την όμορφη θέα, όταν φτάνουν οι «Τρεις Ελένες».
«Σας περίμενα», τους λέει και τους δίνει από μια μαγική τρελόμπαλα που έχει μέσα σαπούνι και νερό.
Οι «Τρεις Ελένες» ξεκινάνε τότε πετώντας για τη Χώρα των Βρωμάκηδων.
 Όμως η Πριγκίπισσα Κυριακή Βρωμάκη η Β, που είναι κρυμμένη πίσω από ένα δέντρο, μόλις τις βλέπει να φτάνουν, απλώνει ένα τεράστιο δίχτυ στον ουρανό και τις παγιδεύει.
Γελάει μαζί τους και φωνάζει και τους άλλους Βρωμάκηδες να τις δουν.
Τότε όμως οι «Τρεις Ελένες» πετάνε με δύναμη τις μαγικές τρελόμπαλες και το δίχτυ διαλύεται. Σαπούνι και νερό πέφτουν πάνω στην Πριγκίπισσα Κυριακή καις τους άλλους Βρωμάκηδες που φεύγουν μακριά τρομαγμένοι, ενώ άλλοι πέφτουν στο έδαφος απελπισμένοι.

Οι «Τρεις Ελένες» ελευθερώνουν την Έλλη και τη γυρίζουν σπίτι της σώα και ασφαλή! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου