Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014

Οι περιπέτειες της Έλλης: Ένα μήνυμα σε μπουκάλι και πως έγινε καθαρή η Χώρα των Βρωμάκηδων


Σήμερα, Παρασκευή, 7 Νοεμβρίου βρεθήκαμε στον Ταύρο και φτιάξαμε παραμύθια με τα παιδιά από τον 1ο και τον 2ο Δημοτικό Παιδικό Σταθμό, για τις καλές καθημερινές συνήθειες που κάνουν τη διαφορά. Για τις προηγούμενες περιπέτειες της Έλλης μπορείτε να διαβάσετε εδώ
Την ερχόμενη εβδομάδα η Παραμυθοκουζίνα ανηφορίζει στη Θεσσαλονίκη. Θα επισκεφθούμε Δημοτικούς Παιδούς Σταθμούς της πόλης και θα φτιάξουμε τα παραμύθια μας (12,13, 14 Νοεμβρίου)



2ος Δημοτικός Παιδικός Σταθμός Ταύρου

Το γράμμα στο μπουκάλι

Η Έλλη ήταν αιχμάλωτη στη Χώρα των Βρωμάκηδων που έμοιαζε με έναν ατέλειωτο σκουπιδότοπο.
Παντού υπήρχαν κατσαρίδες, κάμπιες, σκουλήκια, φυτά που βρωμούσαν, αράχνες. Μύριζε απαίσια.
Πάνω στην Έλλη περπατούσαν τα μικρά ανθρωπάκια –οι Βρωμάκηδες- και την ενοχλούσαν συνεχώς. Της τραβούσαν τα μαλλιά, της γαργαλούσαν τα πόδια, έμπαιναν μέσα στη μύτη της.
Στο τέλος ήρθε και ο Βασιλιάς Βρωμάκης ο Α με τη Βασίλισσα Σαλμονέλα και της είπαν πως σκόπευαν να την κρατήσουν για πάντα κοντά τους!
Την έλυσαν και την άφησαν ελεύθερη να τριγυρίζει, σίγουροι πως δεν θα μπορούσε να το σκάσει.
Τότε εμφανίστηκε η Πριγκίπισσα Δέσποινα των Βρωμάκηδων και είπε στην Έλλη ότι θα την βοηθούσε να φύγει, αρκεί αν της χάριζε πρώτα όλα της τα παιχνίδια.
Η Έλλη συμφώνησε, η Πριγκίπισσα Δέσποινα πήρε όλα τα παιχνίδια και …εξαφανίστηκε!
Ο Πέτρος ήταν παλιά υπηρέτης του Βασιλιά και της Βασίλισσας και πολύ κακός Βρωμάκης. Όταν όμως είδε πως αιχμαλώτιζαν παιδιά άρχισε να αλλάζει και στο τέλος έγινε καλός και αποφάσισε να φύγει.
Το έσκασε από τη Χώρα των Βρωμάκηδων και πήγε να ζήσει –καθαρός πια- στον Ταύρο.
Μόλις έμαθε πως είχαν πιάσει την Έλλη φώναξε τον ήρωα της περιοχής, τον Ελισαίο και του ζήτησε να την βοηθήσει. Η Έλλη είχε καταφέρει να βάλει ένα γράμμα σε ένα βρώμικο πεταμένο μπουκάλι και το έριξε στη θάλασσα. Εκεί το βρήκε ο Πέτρος και το διάβασε στον Ελισαίο:
«Είμαι η Έλλη και είμαι αιχμάλωτη στη Χώρα των Βρωμάκηδων. Αν βρείτε αυτότ ο γράμμα, παρακαλώ βοηθήστε με!»
Μόλις ο Ελισαίος διάβασε το γράμμα έφυγε για τη Χώρα των Βρωμάκηδων.
Μόλις έφτασε τον είδε η Πριγκίπισσα Δέσποινα και κατάλαβε πως ήρθε αν ελευθερώσει την Έλλη. Επειδή φοβήθηκε πως θα ζητούσε πίσω τα παιχνίδια της, πήγε να τον κοροϊδέψει, αλλά ο Ελισαίος δεν την πίστεψε. Έτσι ελευθέρωσε την Έλλη σκορπίζοντας παντού νερό και σαπούνι, τα δυο πράγματα που φοβούνται περισσότερο οι Βρωμάκηδες.
Έφυγαν και γύρισαν στον Ταύρο. Η έλλη αποφάσισε να πλένει καλά -καλά τα χέρια της για να μη ξαναβρεθεί εκεί!


1ος Δημοτικός Παιδικός Σταθμός Ταύρου

Ο Νικόλας και ο Νικόλας και ο Δήμαρχος Νικόλας

Η Έλλη είναι αιχμάλωτη στη Χώρα των Βρωμάκηδων που είναι ένα τεράστιο Σκουπιδονήσι. Την έχουν δέσει στο πιο άσχημο και βρώμικο σημείο και περπατάνε πάνω της οι χειρότεροι Βρωμάκηδες.
Ο Βασιλιάς Βρωμάκης ο Α έρχεται να την υποδεχτεί χωρίς τη Βασίλισσα Σαλμονέλα. Εκείνη κάνει το καθημερινό της σκουπιδόλουτρο. Σαν Βασίλισσα πρέπει να είναι καθημερινά η πιο βρώμικη. Έτσι κάθε πρωί οι υπηρέτες της αδειάζουν πάνω της δυο κάδους σκουπιδιών που πρέπει να είναι τουλάχιστον μιας εβδομάδας. Έτσι μυρίζει απαίσια κάτι που αρέσει πολύ στον Βασιλιά.
Ο Νικόλας και ο Νικόλας είναι δυο ξαδέρφια σούπερ –ήρωες. Είναι τόσο αγαπημένοι που αποφάσισαν να παντρευτούν την ίδια μέρα. Τους πάντρεψε στο Δημαρχείο ο Δήμαρχος Νικόλας που ήταν κι αυτός ξάδερφός τους.
Καθώς γινόταν ο γάμος άρχισε να μυρίζει απαίσια. Ένα μεγάλο σμήνος από κουνούπια επιτέθηκε στους καλεσμένους. Ζουζούνιζαν γύρω τους και τους τσιμπούσαν συνεχώς. Ο γάμος διαλύθηκε και οι καλεσμένοι έτρεξαν να κρυφτούν όπου μπορούσαν.
Ο Δήμαρχος έγινε έξω φρενών:
«Δεν πάει άλλο μ’ αυτούς τους Βρωμάκηδες!»
Η πόλη τους συνόρευε με τη Χώρα των Βρωμάκηδων και όλες οι άσχημες μυρωδιές και εκατομμύρια έντομα έρχονταν κάθε τόσο μόλις φυσούσε Δυτικός Άνεμος.
«Πρέπει να τελειώνουμε μ’ αυτούς!» είπε ο Δήμαρχος και ανέθεσε στα δυο ξαδέρφια του να πάνε να καθαρίσουν τη γειτονική χώρα.
Ο Νικόλας και ο Νικόλας ξεκίνησαν για τη Χώρα των Βρωμάκηδων αφού μεταμφιέστηκαν με στολές σκουπιδιών.
Έβαλαν στις μαγικές τους τσέπες μπόλικο νερό και σαπούνι. Πήραν μαζί τους κι ένα κουτί που μόλις το άνοιγες πεταγόταν μια γροθιά.
Ο Τάσος, ο Βρωμάκης φύλαγε την Έλλη. Οι δυο Νικόλες του πρόσφεραν το κουτί, λέγοντάς του πως είναι δώρο από τον Βασιλιά.
Μόλις το άνοιξε το Τάσος πετάχτηκε η γροθιά και …πάρτον κάτω!
Ελευθέρωσαν αμέσως την Έλλη και σε λίγη ώρα καθάρισαν τη Χώρα των Βρωμάκηδων. Εκείνοι που δεν άντεχαν την καθαριότητα έφυγαν μακριά.

Νικόλας και ο Νικόλας γύρισαν πίσω και είπαν τα κατορθώματά τους στο Δήμαρχο. Μετά συνεχίστηκε ο γάμος και η Έλλη έγινε κουμπάρα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου