Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

Ο Βατραχοψευτοπρίγκιπας και η Ρουφήχτρα Ψευτομάγισσα




Σήμερα στο Παραμυθοχωριό, φτιάξαμε ένα διασκεδαστικό παραμύθι με τη βοήθεια της Μαγικής Τράπουλας, διαλέξαμε ρούχα από το μεγάλο σεντούκι και το παίξαμε κιόλας!
Η επόμενη συνάντησή μας θα είναι τηνΤετάρτη 19 Νοεμβρίου


Αυτή τη φορά, το παραμύθι μας θα παιχτεί στο Κουκλοθέατρο!

Με τη βοήθεια της Μαγικής Τράπουλας τα παιδιά φτιάχνουν το δικό τους παραμύθι και το παίζουμε όλοι μαζί στο κουκλοθέατρο σε μια πραγματικά «διαδραστική» παράσταση, όπου τα ίδια τα παιδιά επιλέγουν πως θα συνεχιστεί η ιστορία και παίζουν με τις κούκλες τους διάφορους ρόλους. 


To Παραμυθοχωριό βρίσκεται στο κέντρο του Χαλανδρίου και είναι εύκολα προσβάσιμο τόσο από το κέντρο της Αθήνας, όσο και από τις γύρω περιοχές (Ψυχικό, Νέα Ιωνία, Μαρούσι, Ν. Ηράκλειο, Κηφισιά, Μελίσσια, Βόρεια Προάστεια κτλ.).



Το σημερινό μας παραμύθι:
 
Ο Βατραχοψευτοπρίγκιπας και η Ρουφήχτρα Ψευτομάγισσα



Ο Βατραχοψευτοπρίγκιπας και η Ρουφήχτρα Ψευτομάγισσα έχουν κάνει δύσκολη τη ζωή του Ινδιάνικου Χωριού.
Ο Αρχηγός των Ινδιάνων ζητάει από τον Μάγο τον Αθάνατο Κεραυνό, να κάνει τα μαγικά του και να τους διώξει από το χωριό τους.
Ο Μάγος δεν τα καταφέρνει κι είναι πολύ στενοχωρημένος. Οι Νεράιδες Σεμέλη και Μαλανένια που τον συμπαθούν πολύ του χαρίζουν μια μαγική σφυρίχτρα που όταν σφυρίζεις έρχεται αν σε βοηθήσει ένας δράκος.
Πριν όμως προλάβει ο Αθάνατος Κεραυνός να χρησιμοποιήσει τη σφυρίχτρα ο Αρχηγός τον διώχνει από το χωριό…
Καθώς περπατάει στο δάσος πέφτει πάνω στη Ρουφήχτρα Ψευτομάγισσα που με τα μαγικά της φτιάχνει μια ρουφήχτρα που τον καταπίνει.
Οι Νεράιδες Σεμέλη και Μαλανένια που τα είδαν όλα τρέχουν αμέσως στη Βασίλισσα των Νεράιδων. Μόλις της λένε τι έγινε αυτή πηγαίνεις τη Ρουφήχτρα, τη μαλώνει και την υποχρεώνει να ελευθερώσει τον Αθάνατο Κεραυνό.
Μόλις ελευθερώνεται ο Αρχηγός του στέλνει μήνυμα πως αν θέλει αν επιστρέψει στο χωριό πρέπει να σκοτώσει το Γιγάντιο Παπί, ένα τρομερό τέρας που σκορπίζει τον τρόμο. Ο Αθάνατος Κεραυνός το σκοτώνει, αλλά πρέπει να μονομαχήσει και με τον  Βατραχοψευτοπρίγκιπα.
Καταφέρνει να τον νικήσει, αλλά αναγκάζεται να γυρίσει στο χωριό μεταμφιεσμένος.
Η κόρη του Αρχηγού τον αγαπάει και θέλει να τον παντρευτεί, αλλά εκείνος δεν τη θέλει καθόλου. Τον κυνηγάει γύρω –γύρω από το χωριό κι έτσι αυτός μεταμφιέζεται για να γλιτώσει.
Την ίδια ώρα η Ρουφήχτρα Ψευτομάγισσα, θέλοντας να εκδικηθεί τις δυο Νεράιδες, τις μεταμορφώνει σε βατραχάκια.
Ο Αθάνατος Κεραυνός πάει στην Ψευτομάγισσα και της λέει πως αν δεν τις ξανακάνει Νεράιδες θα σφυρίξει.
Αυτή δεν του δίνει σημασία, εκείνος σφυρίζει και εμφανίζεται ο δράκος που παίρνει στο κυνήγι τη Ρουφήχτρα, μέχρι που εκείνη αναγκάζεται να λύσει τα μάγια.
Έτσι στο τέλος γίνεται μια μεγάλη γιορτή στο χωριό των Ινδιάνων και ευτυχώς η κόρη του Αρχηγού αφήνει ήσυχο τον Αθάνατο Κεραυνό που γίνεται και πάλι μάγος της φυλής. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου