Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου 2014

Η πρώτη εκπομπή της χρονιάς, την Πέμπτη, 6 το απόγευμα


Πρωτοχρονιά στις 6 το απόγευμα, στον ifelkid με την Παραμυθοκουζίνα υποδεχόμαστε τη νέα χρονιά παρέα με δυο νέους ...συμπαρουσιαστές, την Ελέανα και τον Δημήτρη.
Καλεσμένοι μας η Ράνια Μπουμπουρή και η Μάνια Πούμπρου -Κάλμπαρη. Έγραψα στο literature.gr:

Η Ράνια Μπουμπουρή καταπιάνεται κι αυτή με το δύσκολο θέμα της ανεργίας στο βιβλίο της «Ο μπαμπάς είναι άνεργος» σε εικονογράφηση της Μάρως Αλεξάνδρου (Ψυχογιός). Το διάβασα μαζί με τα παιδιά κι εκτός του ότι ευχαριστήθηκαν την ανάγνωση μας έδωσε το έναυσμα να συζητήσουμε για το τι σημαίνει να είναι κανείς άνεργος. Υπάρχει ο τρόπος να λέμε αλήθειες στα παιδιά χωρίς να τα τρομοκρατούμε και να τους μαυρίζουμε την ψυχή. Αλλά και χωρίς να ωραιοποιούμε καταστάσεις κλείνοντάς τα σε έναν γυάλινο κόσμο. Είχα διαβάσει ένα βιβλίο που κι αυτό καταπιανόταν με το ίδιο θέμα και απευθυνόταν σε παιδιά, αλλά είχε ένα εξωπραγματικό happy end που ομολογώ με εκνεύρισε αφάνταστα. Και το βιβλίο της Ράνιας Μπουμπουρή τελειώνει ευχάριστα, αλλά προσγειωμένα προβάλλοντας βασικές αξίες που πρέπει να μοιραζόμαστε με τα παιδιά μας. Να μεταφέρω και τον θαυμασμό των παιδιών μου για τη ζωγραφιά με το Κυκλαδίτικο σπιτάκι και τον τρόπο που σχεδιάζει στον πίνακα ο μπαμπάς του Μιχάλη, του μικρού ήρωα της ιστορίας.

Read more at: http://www.literature.gr/ Διαβάζουμε, μοιραζόμαστε, συζητάμε και …διασκεδάζουμε! του Κώστα Στοφόρου | Literature.gr


Για τη διαφορετικότητα και την αποδοχή της γράφει στην όμορφη ιστορία της «Η Λουκία αποκτά σκύλο» η Μάνια Πούμπρου – Κάλμπαρη (εκδόσεις Έλυτρον). Η μικρή ηρωίδα ζητά από τους γονείς της ένα σκυλάκι που το θέλει Δαλματίας, με τις γνωστές μαύρες βούλες. Όταν όμως το σκυλάκι φτάνει στο σπίτι η Λουκία απογοητευμένη διαπιστώνει πως οι βούλες είναι …ροζ! Θα προσπαθήσει με κάθε τρόπο αν τις εξαφανίσει καθώς της είναι αδύνατον να συμβιβαστεί με την ιδέα. Η συγγραφέας, νηπιαγωγός και καθηγήτρια στο Τμήμα Προσχολικής Αγωγής του ΤΕΙ Αθήνας προσεγγίζει με λεπτό και εξαιρετικό τρόπο το ζήτημα της διαφορετικότητας και μάλιστα απευθυνόμενη σε μικρές ηλικίες, κάτι που κάνει το έργο της δύσκολο, αλλά και πολύτιμο. Η εικαστικός Χριστίνα Κάλμπαρη εικονογραφεί με τον καλύτερο τρόπο την ιστορία.  

Read more at: http://www.literature.gr/ Διαβάζουμε, μοιραζόμαστε, συζητάμε και …διασκεδάζουμε! του Κώστα Στοφόρου | Literature.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου