Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014

Οι Περιπέτειες της Έλλης: Ένας ξεχωριστός πιγκουίνος και το μαγικό σχοινί



Μετά την Καλαμάτα, η Παραμυθοκουζίνα επέστρεψε στην Αθήνα. Πήγαμε στο Μρούσι και μαζί με τα παιδιά από τον Δημοτικό Παιδικό Σταθμό Αναβρύτων δημιουργήσαμε ένα καινούργιο παραμύθι με τις περιπέτειες της Έλλης


1 Δεκεμβρίου: Δημοτικός Παιδικός Σταθμός Αναβρύτων (Μαρούσι)

Ένας ξεχωριστός πιγκουίνος και το μαγικό σχοινί 

Η Έλλη είναι αιχμάλωτη στη Χώρα των Βρωμάκηδων. Τα απαίσια μικρά ανθρωπάκια περπατάνε πάνω της, της τραβάνε τα μαλλιά, τη γαργαλάνε, τη τσιμπάνε. Θέλει αν φύγει αλλά είναι δεμένη σε ένα απαίσιο  μέρος. Ο Βασιλιάς Βρωμάκης ο Α και η Βασίλισσα Σαλμονέλα σκοπεύουν να την κρατήσουν για πάντα κοντά τους!
Για να είναι σίγουροι πως η Έλλη δεν θα το σκάσει, βάζουν  να τη φυλάνε δυο τρομεροί Βρωμάκηδες, ο Αντρέας και η Λένα, που στέκουν άγρυπνοι κοντά της…
Όσο περνούν οι μέρες, ο φίλος της Έλλης ο Δημήτρης αρχίζει να ανησυχεί που λείπει η φίλη του. Πηγαίνει λοιπόν στη Χριστίνα και της ζητάει να ανακαλύψει τι συμβαίνει. Η Χριστίνα είναι μια σούπερ ηρωίδα που κρύβεται σε έναν Παιδικό Σταθμό στο Μαρούσι. Μόνο τα παιδιά γνωρίζουν την πραγματική της ταυτότητα κι όποτε χρειαστούν κάτι πηγαίνουν σ’ αυτήν.
Η Χριστίνα μόλις τελειώνει το σχολείο πηγαίνει στον Μάγο Ματέο που την βοηθάει πάντα στις αποστολές της. Ο Ματέο έχει το εργαστήριο του δίπλα στην εκκλησία της γειτονιάς κι εκεί φτιάχνει μαγικά φίλτρα.
Όταν η Χριστίνα τον ρωτάει αν μπορεί να μάθει που βρίσκεται η Έλλη, αυτό φωνάζει κοντά του τον Μαγικό Πιγκουίνο, που είναι το ζωάκι του – όπως άλλοι έχουν γάτα ή σκυλάκι, αυτός έχει έναν πιγκουίνο.
«Πιγκουίνε μου, μήπως ξέρεις  που βρίσκεται η Έλλη;»
«Ξέρω, αλλά θα σου πω μόνο αν μου υποσχεθείς ότι μετά θα μου δώσεις ένα βαθύ πιάτο κριθαράκι!»
«Στο υπόσχομαι!»
«Βρίσκεται στη Χώρα των Βρωμάκηδων – τώρα φέρε το κριθαράκι»
Ο Ματέο έδωσε το κριθαράκι στον πιγκουίνο και μετά γύρισε στη Χριστίνα  και της χάρισε ένα μαγικό φίλτρο για να είναι πιο δυνατή.
Η Χριστίνα είχε ένα μαγικό σχοινί που μόλις το κουνούσε έκανε όποιον ήθελε να χοροπηδάει. Χοροπηδώντας η ίδια με το σχοινί της έφτασε γρήγορα στη Χώρα των Βρωμάκηδων.
Εκεί της επιτέθηκαν ο Αντρέας και η Λένα, όμως αυτή τους έκανε αν χοροπηδάνε με το μαγικό της σχοινί, μέχρι που δεν άντεχαν άλλο κι έπεσαν ξεροί.
Τότε ελευθέρωσε την Έλλη κι έφυγαν χοροπηδώντας με το σχοινί από τη Χώρα των Βρωμάκηδων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου