Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

Οι Περιπέτειες της Έλλης: Το Ουράνιο Τόξο, το Μαμούνι και οι ...Καθαράκηδες!

Η Παραμυθοκουζίνα συνέχισε τις επισκέψεις της στον Πειραιά και μαζί με τα παιδιά τριών δημοτικών παιδικών σταθμών της πόλης φτιάξαμε νέα παραμύθια για την καθαριότητα





5ος  Δημοτικός Παιδικός Σταθμός Πειραιά

Κρατώντας το Ουράνιο Τόξο

Μπορεί να φανταστεί κανείς τίποτα χειρότερο από το να βρίσκεται αιχμάλωτος στη Χώρα των Βρωμάκηδων και να είναι δεμένος πάνω σε ένα λόφο από σκουπίδια με τους Βρωμάκηδες να περπατάνε πάνω του;
Κι όμως υπάρχει κάτι πολύ χειρότερο: Η Πριγκίπισσα Σκουπιδούλα, κόρη του Βασιλιά Βρωμάκη του Α και της Βασίλισσας Σαλμονέλας! Η Πριγκίπισσα μόλις έμαθε πως έπιασαν αιχμάλωτη την Έλλη έτρεξε να τη γνωρίσει. Ήθελε να γίνουν φίλες και να παίζουν μαζί στον Υπόνομο! Η Έλλη μόνο που την είδε τρόμαξε κι άρχισε να φωνάζει.
Η Πριγκίπισσα Σκουπιδούλα όμως, δεν έφευγε με τίποτα!
Ο Αντώνης, το Ξωτικό του Πειραιά, πετούσε κάθε μέρα πάνω από διάφορες χώρες, κι όπου εύρισκε παιδιά να υποφέρουν προσπαθούσε να τα βοηθήσει. Πετώντας πάνω από τη Χώρα των Βρωμάκηδων είδε τι περνούσε η Έλλη κι έτρεξε αμέσως να το πει στη νεράιδα Μαρία.
Η Μαρία έψαξε αμέσως αν βρει τον Θωμά, τον μόνο που θα μπορούσε να βοηθήσει. Ο Θωμάς όμως έλειπε στην πατρίδα του, τη Θεσσαλονίκη κι έπινε πορτοκαλάδες στη Καλαμαριά.
Όταν γύρισε πίσω στον Πειραιά, βρήκε να τον περιμένει ένα σημείωμα της Μαρίας: «Έλα αμέσως να με βρεις!»
Ο Θωμάς τηλεφώνησε στον βοηθό του, τον Παύλο και πήγαν αν βρουν τη Νεράιδα. Εκείνη τους είπε τι είχε συμβεί και τότε αυτοί αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν το πιο δυνατό τους όπλο:  Το ουράνιο τόξο!
Βλέπετε οι δυο αυτοί είχαν τη δύναμη να σηκώνουν στα χέρια τους το Ουράνιο Τόξο. Έτσι το έπιασε ο ένας από τη μια κι ο άλλος από την άλλη και ξεκίνησαν για τη Χώρα των Βρωμάκηδων.
Μόλις πέρασαν από πάνω με το Ουράνιο Τόξο οι Βρωμάκηδες άρχισαν να σκορπίζονται. Μετά ξέσπασε μια σαπουνο-νερο-βροχή που τους είχε δώσει η νεράιδα και οι Βρωμάκηδες κρύφτηκαν όπου μπορούσαν.
Έτσι οι δυο φίλοι ελευθέρωσαν την Έλλη και γύρισαν χαρούμενοι όλοι μαζί στον Πειραιά.
Η Μαρία και το Ξωτικό τους υποδέχτηκαν με μια έκπληξη: Είχαν φτιάξει μακαρόνια με κιμά. Τόσο πεινασμένοι που ήταν, δεν άφησαν ψίχουλο!
 
9ος  Δημοτικός Παιδικός Σταθμός Πειραιά

Το Μαμούνι και ο ήρωας του Λούνα Παρκ

Η Έλλη είχε πάει να ψωνίσει δώρα για τα Χριστούγεννα, όταν ξαφνικά όρμησαν πάνω της κάτι μικρά απαίσια ανθρωπάκια. Την έδεσαν χειροπόδαρα και την έβαλαν σε ένα βρώμικο τσουβάλι.
Ότων βγήκε από εκεί ήταν σε ένα άσχημο μέρος που μύριζε απαίσια. Ήταν η Χώρα των Βρωμάκηδων. Την υποδέχτηκαν ο Βασιλιάς Βρωμάκης και η Βασίλισσα Σαλμονέλα, λέγοντάς της ότι θα την κρατήσουν μαζί τους για πάντα και θα κάνουν μπάνιο κάθε μέρα σε μια μπανιέρα γεμάτη ψαροκόκαλα, σάπια φρούτα και λαχανικά, χαλασμένα αβγά.
Η Έλλη άρχισε να φωνάζει, ο Βασιλιάς θύμωσε και την έβαλε στη φυλακή.
Ο Έφεμπεργκ ήταν ένας ήρωας που ζούσε στο Λούνα Παρκ. Φορούσε ένα μαγικό ρολόι που ήταν σούπερ όπλο και με αυτό μπορούσε να νικάει όποιον ήθελε.
Ο Χρήστος το Μαμούνι ζούσε κι αυτός στο Λούνα Παρκ, αλλά του άρεσε να πηγαίνει μεγάλες βόλτες. Έτσι, τυχαία είχε βρεθεί στο μαγαζί την ώρα που οι Βρωμάκηδες άρπαξαν την Έλλη. Το λυπήθηκε το κοριτσάκι κι έτσι έτρεξε –όσο μπορεί να τρέξει ένα μαμούνι- ανέβηκε πάνω στον τροχό που έκανε βόλτες ο Έφεμπεργκ και του είπε τι είχε συμβεί.
Ο Έφεμπεργκ, αφού έκανε μερικούς γύρους, έβαλε το μαμούνι στην τσέπη του και πήγε να βρει τη Βενετία και την Ελένη, δυο φίλες του νεράιδες.
Όταν μαζεύτηκαν όλοι ξεκίνησαν πετώντας για τη Χώρα των Βρωμάκηδων.
Μόλις έφτασαν εκεί οι δυο νεράιδες –Η Βενετία του νερού και η Ελένη του σαπουνιού- άρχισαν αν εκτοξεύουν νερό και σαπούνι στους Βρωμάκηδες.
Ο Έφεμπεργκ με το μαγικό ρολόι βρήκε που ήταν φυλακισμένη η Έλλη και την ελευθέρωσε.
Μετά έφυγαν από τη Χώρα των Βρωμάκηδων και τους κάλεσε να παίξουν σε όλα τα παιχνίδια του Λούνα Παρκ.
Έπαιζαν τραγουδώντας το τραγούδι της καθαριότητας

«Πλένουμε τα χέρια μας πολύ –πολύ καλά
Και τα σαπουνίζουμε/ για να ‘ναι καθαρά»

12ος  Δημοτικός Παιδικός Σταθμός Πειραιά

Ο αδερφός της Έλλης

Οι Βρωμάκηδες πήγαν να πιάσουν την Έλλη και να τη φέρουν στη Χώρα τους, αλλά κατά λάθος έπιασαν τον αδερφό της τον Δημήτρη που έπλενε πάντα τα χέρια του και μάλιστα μόλις είχε κάνει και μπάνιο.
Όταν η Βασίλισσα Σαλμονέλα τον είδε μπροστά της αντί για την Έλλη, κι ακόμη περισσότερο μόλις μύρισε το σαπούνι και την καθαριότητα, έγινε έξαλλη κι άρχισε να φωνάζει στον Βασιλιά Βρωμάκη τον Α και να του λέει πως δεν μπορεί να κάνει τίποτα σωστό. Τους έφερε στο νησί αυτό παιδί που μυρίζει ανυπόφορα καθαριότητα. Πρότεινε να τον βρωμίσουν όσο μπορούσαν.
Η Έλλη μόλις ξύπνησε το πρωί κι είδε πως έλειπε ο αδερφός της φώναξε τους γονείς της. Τρελάθηκαν όλοι από την αγωνία τους. Ο Μπαμπάς πήγε αμέσως να βρει την Πριγκίπισσα Σοφία του Φαλήρου και να ζητήσει τη βοήθειά της.
Εκείνη κάλεσε τον Αλέξανδρο, τον πιο γενναίο της Ιππότη και του ανέθεσε να βρει τον Δημήτρη και να τον φέρει πίσω στους γονείς του.
Ο Ιππότης Αλέξανδρος ξεκίνησε αμέσως για την αποστολή του.
Κάλπασε πρώτα προς την Πάνηθα. Εκεί, σε μια σπηλιά ζούσε ο Μάγος Λουκάς.
Αυτός του έδωσε ένα νεροπίστολο, γεμάτο σαπουνάδα που δεν τέλειωνε ποτέ, και μια μεγάλη καρότσα.
Ο Ιππότης Αλέξανδρος πήρε τα δώρα του Μάγου και έφγε για τη Χώρα των Βρωμάκηδων.
Μόλις έφτασε άρχισε αν τους αιχμαλωτίζει και αν τους βάζει στη καρότσα. Μόλις τους μάζεψε όλους τους έριξε με το νεροπίστολο, μέχρι που έγιναν  …Καθαράκηδες!
Πήρε μετά τον Δημήτρη και τον γύρισε πίσω στους γονείς και την αδερφή του την Έλλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου