Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

Οι Περιπέτειες της Έλλης: Το γιγάντιο μαμούνι





Η Παραμυθοκουζίνα συνέχισε τις επισκέψεις της στο Μαρούσι. Μαζί με τα παιδιά του Δημοτικού Παιδικού Σταθμού "Νέο Τέρμα" φτιάξαμε ένα καινούργιο παραμύθι με τις περιπέτειες της Έλλης

Δημοτικός Παιδικός Σταθμός «Νέο Τέρμα» (Μαρούσι)

Το γιγάντιο μαμούνι

Ένας μεγάλος γάμος γίνεται στο Μαρούσι. Η Μαρία και η Ελένη έχουν κανονίσει να συναντηθούν εκεί. Ο γάμος τελειώνει και η Έλλη δεν έχει εμφανιστεί. Η Μαρία ανησυχεί πολύ.
Και έχει δίκιο!
Η Έλλη είναι αιχμάλωτη στη Χώρα των Βρωμάκηδων. Ο Βασιλιάς Βρωμάκης ο Α που την υποδέχθηκε της είπε πως θα μείνει μαζί τους για πάντα και δεν θα ξαναδεί σαπούνι και νερό. Έβαλε και τον Νικόλα να τη φυλάει.  
Η Βασίλισσα Σαλμονέλα δεν πήγε στην υποδοχή γιατί εκείνη τη μέρα είχε έρθει ένα καινούργιο σκουπιδιάρικο  και ήθελε να απολαύσει το σκουπιδολουτρό της…
Η Μαρία, όσο περνούσε η ώρα, γινόταν όλο και πιο σίγουρη ότι κάτι κακό είχε συμβεί στη φίλη της. Ο μόνος που θα μπορούσε να τη βοηθήσει ήταν ο σούπερ ήρωας Κλεομένης. Το πρόβλημα ήταν πως ο Κλεομένης ήταν στη φυλακή! Κάποιος κακός είχε πει ψέματα και τον είχαν πιάσει λες και ήταν εγκληματίας.
Η Μαρία είχε έναν φίλο στη φυλακή, τον Θεόφιλο. Ο Θεόφιλος συμπαθούσε τον Κλεομένη και δεν πίστεψε ποτέ πως είχε κάνει κάτι κακό. Έτσι όταν η Μαρία πήγε και του ζήτησε να της  δώσει το κλειδί για να βγάλει τον Κλεομένη από τη φυλακή, εκείνος συμφώνησε αμέσως.
Ο Κλεομένης ελευθερώθηκε και ήθελε να βοηθήσει τη Μαρία. Το κακό είναι πως κανείς δεν είχε ιδέα που βρισκόταν η Έλλη.
Αποφάσισαν να πάνε να βρούνε τη μαγισσούλα την Ισμήνη που έμενε στη Ρώμη. Η Ισμήνη όχι μόνο τους είπε πως η Έλλη είναι αιχμάλωτη των Βρωμάκηδων, αλλά αποφάσισε να πάει μαζί τους. Πήρε και το μαγικό της ραβδί.
Μόλις έφτασαν στη Χώρα των Βρωμάκηδων είπε ένα ξόρκι, κούνησε το ραβδί της και εμφανίστηκε ένα γιγάντιο μαμούνι που πήρε στο κυνήγι τους Βρωμάκηδες.
Ο Κλεομένης και η Μαρία ελευθέρωσαν την Έλλη κι όλοι μαζί γύρισαν στο Μαρούσι. Η Έλλη τους κέρασε όλους σοκολάτες και πέρασαν καταπληκτικά .
Η Ισμήνη τους έμαθε το τραγούδι της καθαριότητας:
«Πλένουμε τα χέρια μας πολύ-πολύ καλά
Και τα σαπουνίζουμε/ για να’ ναι καθαρά»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου