Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

Οι Περιπέτειες της Έλλης: "Ψυχρά κι ανάποδα" για τους Βρωμάκηδες!

Μετά τις επισκέψεις στο Μαρούσι, η Παραμυθοκουζίνα βρέθηκε στον Χολαργό. Με τα παιδιά από το Α και το Β Τμήμα Προσχολικής Αγωγής του Δημοτικού Οργανισμού Κοινωνικής Μέριμνας & Προσχολικής Αγωγής Δήμου Παπάγου-Χολαργού (Δ.Ο.Κ.ΜΕ.Π.Α.)φτιάξαμε δυο όμορφα παραμύθια, βοηθώντας τα παιδιά να κατανοήσουν τη σημασία και την αξία των κανόνων καθημερινής υγιεινής






Α Τμήμα Προσχολικής Αγωγής 

...Frozen!!!

Η Έλλη μαζί με τη φίλη της την Ακριβή έχουν πιαστεί αιχμάλωτες από τους Βρωμάκηδες. Το τι τραβάνε, δεν λέγεται! Η Χώρα των Βρωμάκηδων με τα σκουπίδια, τις κατσαρίδες, τα ποντίκια, είναι ό,τι χειρότερο μπορεί να φανταστεί κανείς.
Η μόνη από την παρέα που γλίτωσε από τους Βρωμάκηδες ήταν η Έλενα, η καλύτερή τους φίλη. Ίσως οι Βρωμάκηδες να φοβήθηκαν να την πλησιάσουν, γιατί η Έλενα είναι μια ηρωίδα με μαγικές ικανότητες.
Η Έλενα έζησε στην Αρεντέλα κι εκεί, με δασκάλα την Έλσα, έμαθε τον τρόπο να παγώνει ό,τι και όποιον θέλει.
Το πρόβλημα είναι ότι δεν ξέρει που έχουν χαθεί οι φίλες της…
Η μαμά της, η Εριφύλη, με τις αδερφές της, τη Μελίνα και την Ειρήνη είναι τρεις καλές μάγισσες που συναντιούνται κάθε πρωί για να δουν ποια παιδιά κινδυνεύουν σε όλη τη Γη και πως μπορούν να τα βοηθήσουν.
Έτσι κι εκείνο το πρωί, στον μαγικό τους καθρέφτη είδαν ότι η Έλλη και η Ακριβή ήταν αιχμάλωτες των Βρωμάκηδων.
«Μα αυτές είναι οι φίλες της Έλενας», είπε η μαμά μόλις τις είδε.
Έτσι φώναξαν κοντά τους την Έλενα και της είπαν τι συμβαίνει. Αυτή αποφάσισε να φύγει αμέσως για τη Χώρα των Βρωμάκηδων.
Η Χώρα βρισκόταν στο τέλος ενός μεγάλου υπονόμου κι ήταν πολύ δύσκολο να πας εκεί γιατί έπρεπε να περάσεις μέσα απ’ όλες τις βρωμιές.
Όμως η Έλενα έφτιαξε μια σκάλα από πάγο κι έτσι μπόρεσε να φτάσει στη Χώρα των Βρωμάκηδων.
Ο Βασιλιάς έστειλε τον στρατό του, αλλά η Έλενα τους πάγωσε όλους!
Μετά ελευθέρωσε τις φίλες της κι έφυγαν όλες μαζί για την Αρεντέλα. Εκεί, στο παλάτι τις περίμεναν η Έλσα και η Άννα κι έφαγαν όλες μαζί ένα πεντανόστιμο παστίτσιο!
Όσο για τους Βρωμάκηδες, ακόμη είναι παγωμένοι…


Β Τμήμα Προσχολικής Αγωγής

 Ένας ήρωας με ικανότητες ...Δεινοσαύρου

Ο Βασιλιάς Βρωμάκης ο Α και η Βασίλισσα Σαλμονέλα θέλουν να παντρέψουν τον γιο τους, τον Πρίγκιπα Κωνσταντίνο Βρωμάκη τον Β. Στέλνουν κατασκόπους τους σε όλο τον κόσμο κι αυτοί τους μιλάνε για την Έλλη. Μόλις βλέπει τη φωτογραφία της ο Κωνσταντίνος λέει πως αυτή θέλει αν παντρευτεί.
Τότε οι Βρωμάκηδες την πιάνουν αιχμάλωτη και τη φέρνουν δεμένη στη Χώρα των Βρωμάκηδων. Εκεί την υποδέχονται ο Βασιλιάς, η Βασίλισσα και ο Πρίγκιπας και τις υπόσχονται τα πιο πολυτελή σκουπιδολουτρά.
Ο Πρίγκιπας είναι συνέχεια κοντά της και της ζητάει να παντρευτούν.
Η Έλλη στο τέλος δέχεται και ο Πρίγκιπας φεύγει χαρούμενος να το πει στους γονείς του.
Τότε εμφανίζονται ο Διονύσης και η Λένα, δυο πονηροί Βρωμάκηδες που ζητάνε από την Έλλη ένα λερωμένο δώρο κι έναν λερωμένο Άη Βασίλη για να τη βοηθήσουν να ξεφύγει. Αυτή είχε κιόλας μετανιώσει που δέχτηκε να παντρευτεί τον Πρίγκιπα και τους έδωσε ό,τι ζητούσαν. Φυσικά την κοροϊδεύουν κι όταν παίρνουν αυτό που ζητάνε γελάνε μαζί της. 
Ο Γιώργος είναι ένας ήρωας που είχε πάει στην τσουλήθρα που γυρίζει στη μακρινή Αγία Παρασκευή. Όταν γυρίζει στον Χολαργό, μαθαίνει τι έχει συμβεί από τον φίλο του τον Πάνο που έχει ικανότητες Δεινοσαύρου και μπορεί να βλέπει χιλιόμετρα μακριά.
Φεύγουν αμέσως για τη Μονεμβασιά και πάνε αν βρουν τη Μελίνα, τη μάγισσα που μένει στο Κάστρο της. Η Μελίνα τους δίνει δυο βοηθούς:
Την Ιωάννα που έχει μαγικό σαπούνι και τον Λευτέρη που έχει μαγικό νερό.
Πηγαίνουν όλοι μαζί στη Χώρα των Βρωμάκηδων κι εκεί, αφού τους νικάνε όλους, ελευθερώνουν την Έλλη.
Αποφασίζουν να πάνε για διακοπές στη Μονεμβασιά. Περνάνε υπέροχα και κάθε μέρα ανεβαίνουν στα κανόνια του Κάστρου.
Τραγουδάνε όλοι μαζί ψηλά από τα τείχη το τραγούδι της καθαριότητας, ενώ η Ιωάννα κι ο Λευτέρης πετάνε σιντριβάνια νερό και σαπούνι στον ουρανό:

«Πλένουμε τα χέρια μας πολύ –πολύ καλά
Και τα σαπουνίζουμε/ για να ‘ναι καθαρά»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου