Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

Οι Περιπέτειες της Έλλης: Το Παλάτι της μέλισσας, η Βασίλισσα των Τρικάλων και η ...Σκουπιδιά!



Μετά τον Χολαργό η Παραμυθοκουζίνα βρέθηκε στον Πειραιά και μαζί με τα παιδιά από τον 1ο, τον 2ο και τον 3ο Δημοτικό Βρεφονηπιακό Σταθμό, φτιάξαμε καινούργια παραμύθια με τις περιπέτειες της Έλλης


1ος Βρεφονηπιακός Σταθμός Πειραιά

Το Παλάτι της Μέλισσας

Η Έλλη βρίσκεται αιχμάλωτη των Βρωμάκηδων. Ο Βασιλιάς Βρωμάκης ο Α και η Βασίλισσα Σαλμονέλα είναι πολύ χαρούμενοι. Της δηλώνουν πως δεν αθ ξαναδεί ποτέ στη ζωή της σαπούνι και νερό και θα περνάνε ωραία κάνοντας σκουπιδολουτρό με σάπια φρούτα, ψαροκόκαλα, μουχλιασμένα λεμόνια, κλούβια αυγά, πατατόφλουδες!
Η Έλλη είναι απελπισμένη!
Για καλή της τύχη, ο Φραγκίσκος, ο αστυνομικός της Φρεαττύδας –αν και δεν πρόλαβε να τους σταματήσει- είδε πως οι Βρωμάκηδες είχαν αρπάξει την Έλλη. Έτσι πήγε και βρήκε τη Μυρτώ, τη διάσημη ηρωίδα της Φρεαττύδας και της ζήτησε τη βοήθειά της.
Ο Φραγκίσκος και η Μυρτώ είχαν συνεργαστεί πολλές φορές στο παρελθόν για βοηθήσουν παιδιά που κινδύνευαν ή που ήταν λυπημένα.
Η Μυρτώ είχε την ικανότητα να πετάει, ήξερε να πολεμάει πολύ καλά και χοροπηδούσε ψηλά. Μια φορά που ήταν απρόσεκτη χτύπησε το κεφάλι της στο ταβάνι χοροπηδώντας κι έκανε ένα μεγάλο καρούμπαλο. Από τότε είναι πολύ προσεκτική.
Ξεκίνησαν λοιπόν οι δυο τους για τη Χώρα των Βρωμάκηδων αλλά στο δρόμο σκέφτηκαν να φωνάξουν και την Ελεάνα τη μελισσούλα. Η Ελεάνα τους ακολούθησε κι ύστερα από λίγο έφτασαν στον προορισμό τους.
Η μελισσούλα άρχισε να τσιμπάει τους Βρωμάκηδες την ώρα που ο Φραγκίσκος και η Μυρτώ πετούσαν τα σκουπίδια και καθάριζαν τη Χώρα. Μόλις τέλειωσαν ελευθέρωσαν την Έλλη που την πήρε η Ελεάνα η μελισσούλα με τα ποδαράκια της και την σήκωσε ψηλά στον αέρα.
Έτσι έφτασαν στο Μελίσσι- Παλάτι της Ελεάνας όπου τους περίμενε ένα χορταστικό γεύμα με μέλι, μελόπιτες, παστέλια, γιαούρτι με μέλι, μέλι με καρύδια, γάλα με μέλι κι ό,τι άλλο βάλει ο νους.
Εννοείται πως πρώτα έκαναν  ένα καλό μπάνιο! 

2ος Βρεφονηπιακός Σταθμός Πειραιά

Περιπέτεια στη Σκουπιδιά

Η Φένια, ο Θοδωρής και η Έλλη είναι τρεις καλοί φίλοι που ζουν στο Χατζηκυριάκειο. Πηγαίνουν μαζί στο σχολείο και είναι αχώριστοι. Μια μέρα η Έλλη δεν έρχεται. Τηλεφωνούν στο σπίτι της. Τίποτα! Κανένας… Ανησυχούν πολύ όταν περνούν οι μέρες. Και έχουν δίκιο!
Γιατί η Έλλη είναι αιχμάλωτη στη Χώρα των Βρωμάκηδων. Όταν την έφεραν εκεί δεμένη την υποδέχτηκαν ο ίδιος ο Βασιλιάς Βρωμάκης ο Α και η Βασίλισσα Σαλμονέλα.
Την έδεσαν σε μια καρέκλα στην κορυφή ενός σκουπιδότοπου, ενώ οι Βρωμάκηδες περπατούσαν πάνω της και την ταλαιπωρούσαν.
Η Φένια και ο Θοδωρής, βλέποντας ότι η φίλη τους δεν εμφανιζόταν αποφάσισαν να πάνε στην Αφρική να ζητήσουν τη βοήθεια της Μάγισσας Νικολέτας. Η Νικολέτα όταν δεν έκανε τα μαγικά της κόλπα, όλη μέρα έπαιζε και ζωγράφιζε μέσα στη ζούγκλα που ήταν το σπίτι της.
Η Φένια και ο Θοδωρής την βρήκαν να ζωγραφίζει και αυτή τους υποδέχτηκε με χαρά. Μόλις της είπαν πως έψαχναν τη φίλη τους την Έλλη αυτή πήρε τα μαγικά της κιάλια κι άρχισε να κοιτάζει γύρω –γύρω.
Στο τέλος ανακάλυψε την Έλλη.
«Είναι στη Σκουπιδιά», τους είπε. «Στην πρωτεύουσα της Χώρας των Βρωμάκηδων. Πάμε όλοι μαζί να τη σώσουμε. Θα πάρω μαζί και το μαγικό μου μπαστούνι».
Η Μάγισσα Νικολέτα τους χάρισε από ένα ζευγάρι φτερά κι έτσι πέταξαν όλοι μαζί για τη Σκουπιδιά.
Εκεί βρήκαν να τους περιμένουν ο Λουκάς και ο Ιάκωβος. Ήταν οι δυο πιο επιτυχημένοι σκουπιδιάρηδες της Χώρας των Βρωμάκηδων. Σκουπιδιάρης είναι η καλύτερη δουλειά, μόνο που δεν είναι όπως σε εμάς. Εκεί οι σκουπιδιάρηδες αντί αν μαζεύουν τα σκουπίδια τα σκορπάνε παντού.
Είναι οι πιο πλούσιοι και δυνατοί Βρωμάκηδες.
Πήγαν λοιπόν να διώξουν τους φίλους μας, αλλά βρέθηκαν αντιμέτωποι με το Μαγικό Μπαστούνι που πετούσε σαπούνι και νερό. Αμέσως το έβαλαν στα πόδια κι έτσι η Φένια κι ο Θοδωρής βρήκαν την ευκαιρία να ελευθερώσουν τη φίλη τους.
Μετά πήγαν στη ζούγκλα και πέρασαν αξέχαστες διακοπές τρώγοντας κάθε μέρα έναν κουβά χουρμάδες!


3ος Βρεφονηπιακός Σταθμός Πειραιά

Η Βασίλισσα των Τρικάλων

Η Έλλη είναι αιχμάλωτη στη Χώρα των  Βρωμάκηδων. Ούτε κατάλαβε πως βρέθηκε εκεί μέσα στις βρωμιές και τις ακαθαρσίες. Η Βασίλισσα Σαλμονέλα την κάλεσε μάλιστα για σκουπιδολουτρό και ο Βασιλιάς Βρωμάκης ο Α της υποσχέθηκε πως δεν θα ξαναδεί σαπούνι στη ζωή της…
Η Μελίνα είναι η Βασίλισσα των Τρικάλων. Μένει ψηλά στο Κάστρο και της αρέσει να βοηθάει όποιον έχει ανάγκη. Μια μέρα, λοιπόν ήρθαν και την βρήκαν τα δυο ξωτικά του Μύλου των Ξωτικών και της είπαν ότι έμαθαν από έναν Βρωμάκη- ξωτικό πως ένα κοριτσάκι, η Έλλη βρίσκεται αιχμάλωτη στη Χώρα των Βρωμάκηδων. Παρακάλεσαν τη Βασίλισσα Μελίνα να τη βοηθήσει.
Η Μελίνα δεν έχασε χρόνο και τηλεφώνησε στη φίλη της την Ασπασία, τη μεγαλύτερη ηρωίδα της Καστέλας και του Πειραιά. Η Ασπασία έσωζε ανθρώπους, ήταν πολύ καλή και της άρεσε να πετάει.  
Μόνο που εκείνη τη μέρα ήταν στενοχωρημένη επειδή είχε πάρει κλήση από τον αεροτροχονόμο γιατί πετούσε πολύ γρήγορα και επικίνδυνα. Η τιμωρία ήταν φρικτή:
Της απαγόρευαν να φάει κουραμπιέδες στις γιορτές! Το αγαπημένο της γλυκό!!
Πάντως, όταν άκουσε τη Βασίλισσα Μελίνα χάρηκε και δέχτηκε αμέσως να πάει να σώσει την Έλλη.
Ήξερε όμως πως οι Βρωμάκηδες ήταν δυνατοί και πονηροί κι έτσι σκέφτηκε να τους ξεγελάσει. Μεταμορφώθηκε λοιπόν σε βάτραχο και ξεκίνησε.
Οι Βρωμάκηδες συμπαθούσαν πολύ τους βατράχους κι έτσι την άφησαν αν πάει όπου ήθελε. Εκείνη, βρήκε την ευκαιρία όταν δεν την πρόσεχαν, ελευθέρωσε την Έλλη, τη σήκωσε στα χέρια της κι έφυγε βολίδα, πετώντας …επικίνδυνα.
Όταν οι Βρωμάκηδες κατάλαβαν τι είχε συμβεί ήταν πια αργά.
Η Ασπασία και η Έλη πήγαν μια βόλτα από τα Τρίκαλα αν ευχαριστήσουν τη Βασίλισσα Μελίνα και τα ξωτικά κι ύστερα γύρισαν στη Καστέλλα όπου τις υποδέχτηκαν με χαρά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου