Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

Οι Περιπέτειες της Έλλης: Ήρωες, μάγισσες και το ...πουλάκι Τσίου!


Η Παραμυθοκουζίνα βρέθηκε και πάλι στο Μαρούσι, όπου με τα παιδιά από τους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς Σωρού και Πολυδρόσου φτιάξαμε δυο νέα ποαραμύθια με περιπέτειες της Έλλης.

Δημοτικός Παιδικός Σταθμός Σωρού  (Μαρούσι)

Ο ήρωας Γιάννης και η μάγισσα Ασπασία

Η Έλλη ξυπνάει και αντί να βρεθεί στο δωμάτιό της βρίσκεται σε ένα απαίσιο μέρος. Έναν σκουπιδότοπο. Είναι δεμένη σε μια καρέκλα και πάνω της περπατάνε κάτι μικρά απαίσια ανθρωπάκια που της τραβάνε τα μαλλιά, τη γαργαλάνε, μπαίνουν στη μύτη και στα παπούτσια της. Βρίσκεται στη Χώρα των Βρωμάκηδων. Ο Βασιλιάς Βρωμάκης ο Α και η Βασίλισσα Σαλμονέλα την υποδέχονται γεμάτοι χαρά, όπως κάθε καινούργιο τους αιχμάλωτο…
Η κακομοίρα η Έλλη είναι απελπισμένη και ο μόνος που θα μπορούσε να τη σώσει, ο σούπερ ήρωας Γιάννης έχει πάει διακοπές στην Πάρο, στο χωριό της μητέρας του!
Η Μάγισσα Ασπασία είναι η καλύτερή του φίλη. Ο Γιάννης είχε καταφέρει κάποτε να πάρει το μαγικό ραβδί μιας κακιάς μάγισσας και της το χάρισε. Από τότε η Ασπασία είχε μεγάλες δυνάμεις… Χάρη στο ραβδί της έμαθε και για την Έλλη, αλλά δεν μπορούσε να βρει τον Γιάννη να τη βοηθήσει…
Ευτυχώς στο τέλος μίλησαν στο τηλέφωνο και ο Γιάννης επέστρεψε αμέσως στο Μαρούσι πετώντας με τη μαγική του μπέρτα. Μόλις η Ασπασία του είπε τι έχει συμβεί ξεκίνησε για τη χώρα των Βρωμάκηδων. Η φίλη του, του έδωσε μαγικό σαπούνι και νερό.
Μόλις ο Γιάννης έφτασε στη Χώρα των Βρωμάκηδων είχε να αντιμετωπίσει τη Βασίλισσα- Μάγισσα Σελένα που όλοι την θεωρούσαν ανίκητη. Ευτυχώς ο Γιάννης κατάφερε στο τέλος να την κλείσει σε ένα κλουβί απ’ όπου η Σελένα δεν μπορούσε να ξεφύγει. Μετά σκόρπισε παντού σαπουνάδα από το μαγικό σαπούνι και τραγουδώντας το τραγούδι της καθαριότητας έφυγε μαζί με την Έλλη για το Μαρούσι. Η περιπέτεια είχε τελειώσει .

Το τραγούδι που έλεγαν, ήταν κάπως έτσι:
 «Πλένουμε τα χέρια μας πολύ- πολύ καλά
Και τα σαπουνίζουμε για να ‘ναι καθαρά»

Δημοτικός Παιδικός Σταθμός Πολυδρόσου (Μαρούσι)

Το μαγικό πουλάκι …Τσίου

«Σε περιμένω αύριο καλή μου να κάνεις ένα ωραίο μπάνιο στη μπανιέρα μου, που την έχω γεμίσει με σάπιες φλούδες από μπανάνες, τσόφλια από χαλασμένα αυγά και διάφορα σκουπίδια». Η Βασίλισσα Σαλμονέλα με αυτά τα λόγια υποδέχθηκε την Έλλη στη Χώρα των Βρωμάκηδων, ενώ ο Βασιλιάς Βρωμάκης ο Α της είπε πως από εδώ και μπρος δεν θα ξαναέβλεπε σαπούνι και νερό στη ζωή της.
Η Έλλη είχε κρυμμένο ένα σαπουνάκι στην τσέπη της, αλλά μόλις το βρήκαν οι Βρωμάκηδες την έριξαν στη φυλακή.
Ευτυχώς για την Έλλη, η Νικολέτα, μια νεραϊδούλα που αγαπούσε πολύ τα παιδιά και γυρνούσε πετώντας τον κόσμο για να τα βοηθήσει, είδε τι είχε συμβεί στην Έλλη.
Η Νικολέτα πήγε να βρει τον Αριοστοτέλη έναν ήρωα που έμενε στο Πολύδροσο για να τη βοηθήσει. Ο Αριστοτέλης μπορούσε να πετάει και χόρευε καταπληκτικά. Το κακό είναι πως όταν τον βρήκε η Έλλη ερχόταν από ένα πάρτι κι ήταν πολύ κουρασμένος.
Έτσι φώναξε τον βοηθό του τον Γιώργο που ήταν κι αυτός πολύ δυνατός. Ο Γιώργος αφού πρώτα έδειξε πόσο ωραία χορεύει στη Νικολέτα, της είπε πως θα παέι στη Χώρα των Βρωμάκηδων, αλλά ήθελε βοήθεια.
Έτσι η Νικολέτα φώναξε το πουλάκι Τσίου. Ήταν ένα πανέξυπνο και μαγικό μικρό πουλάκι. Μόλις η Νικολέτα του είπε τι είχε συμβεί, το πουλάκι έπιασε με το ράμφοες του τον Γιώργο και τον οδήγησε στη Χώρα των Βρωμάκηδων. Μόλις έφτασαν τους περίμενε ο στρατός του Βασιλιά Βρωμάκη. Χάρη στις οδηγίες που του ψιθύριζε συνέχεια στ’ αυτί, ο Γιώργος κατάφερε αν σκορπίσει τον στρατό των Βρωμάκηδων.
Μετά έβγαλαν από τη φυλακή την Έλλη. Το πουλάκι τους έρθξε νεραϊδόσκονη και έφυγαν πετώντας.
Για να ξεκουραστεί και να χαρεί η Έλλη ο Γιώργος την πήρε και πήγαν στη Γερμανία που είχε συγγενείς και φίλους και έφαγαν πολλά …χοτ ντογκ!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου