Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

Οι Περιπέτειες της Έλλης: Οι δίδυμοι αεροπόροι και η μαγική μαστίχα

Η Παραμυθοκουζίνα βρέθηκε ακόμη μια φορά στον Πειραιά, όπου με τα παιδιά του 20ου και του 23ου δημοτικού βρεφονηπιακού σταθμού φτιάξαμε δυο νέα παραμύθια με Περιπέτειες της Έλλης.
Η επόμενη και τελευταία στάση της δράσης για τις καλές καθημερινές συνήθειες που στήριξαν το Dettol και τα σουπερμάρκετ ΑΒ, θα είναι ο Βόλος...




20ος  Βρεφονηπιακός Δημοτικός Παιδικός Σταθμός Πειραιά

Δυο δίδυμοι αεροπόροι

Μια ρουφήχτρα αρπάζει την Έλλη και τη ρίχνει σε ένα απαίσιο μέρος γεμάτο σκουπίδια. Βρίσκεται στη Χώρα των Βρωμάκηδων. Τα μικρά ανθρωπάκια ορμάνε πάνω της και τη δένουν. Μετά αρχίζουν να τη γαργαλάνε.
Σε λίγο εμφανίζεται ο Βασιλιάς Βρωμάκης ο Α, η Βασίλισσα Σαλμονέλα και η Πριγκίπισσα Μικροβίτσα, που ενθουσιάζεται με την Έλλη και της λέει αν γίνουμε φίλες και να παίξουν σκουπιδοπόλεμο.
Η Έλλη έχει θυμώσει και φωνάζει πως ποτέ δεν θα παίξει μαζί της κι έτσι ο Βασιλιάς διατάζει να την βάλουν μέσα σε ένα κλουβί!
Ο Αλέξανδρος και ο Γιάννης είναι δυο δίδυμοι αεροπόροι που κάθε μέρα ξεκινάνε από το Λάυριο και πετάνε πάνω από τη Γη με σκοπό να βοηθήσουν όσα παιδιά κινδυνεύουν.
Έχουν ειδικά ραντάρ που εντοπίζουν στενοχωρημένα παιδιά.
Έτσι ανακαλύπτουν και την Έλλη, όμως δεν καταφέρνουν να προσγειωθούν καθώς ο Βασίλης, ένας κακός Βρωμάκης τους ρίχνει με ένα όπλο κλούβια αυγά.
Τα δυο αδέρφια πηγαίνουν να βρουν τη νεράιδα Αντιγόνη που είναι πολύ σοφή και να ζητήσουν τη βοήθεια της. Η Αντιγόνη τους λέει πως τους Βρωμάκηδες θα τους νικήσουν  ρίχνοντάς τους νερό από τα αεροπλάνα. Τους χαρίζει κι ένα μαγικό σαπούνι για να το βάλουν στο νερό.
Τα δυο αδέρφια παίρνουν  από ένα πυροσβεστικό αεροπλάνο, πάνε πάνω από τη Χώρα των Βρωμάκηδων και ρίχνουν το νερό με το σαπούνι.
Οι Βρωμάκηδες εξαφανίζονται και οι δίδυμοι αεροπόροι ελευθερώνουν την Έλλη.
Το κακό είναι ότι θέλουν και οι δυο αν την παντρευτούν. Για να μη τσακωθούν ρίχνουν ένα κέρμα και κερδίζει ο Αλέξανδρος.
Οι γάμοι έγιναν στο Λαύριο και κάλεσαν όλα τα παιδιά από τον Πειραιά.

23ος  Βρεφονηπιακός Δημοτικός Παιδικός Σταθμός Πειραιά

Η μαγική μαστίχα

Η Έλλη είναι αιχμάλωτη των Βρωμάκηδων. Βρίσκεται σε ένα απίσιο μέρος γεμάτο σκουπίδια και δεν ξέρει τι να κάνει. Δεν αντέχει τη μυρωδιά. Το χειρότερο είναι που ο Πρίγκιπας Βρωμάκης ο Β, γιος του Βασιλιά Βρωμάκη του Α και της Βασίλισσας Σαλμονέλας, θέλει να την παντρευτεί.
Η Έλλη για να γλιτώσει του λέει πως είναι πολύ μικρή, όμως αυτός λέει πως θα την περιμένει αν μεγαλώσει και στο μεταξύ θα την φιλοξενήσουν στο παλάτι που είναι φτιαγμένο από σκουπιδοτενεκέδες και δεν θα ξαναδεί νερό και σαπούνι στη ζωή της.
Ευτυχώς η Έλλη έχει έναν φίλο, τον Αντώνη που είναι σούπερ ήρωας, κατάγεται από τη Χίο και ζει στον Πειραιά..
Ο Αντώνης με την σούπερ όρασή του βλέπει τι συμβαίνει και μαζί με την Κορίνα, μια φίλη του νεράιδα, αποφασίζουν να ελευθερώσουν την Έλλη.
Ο Αντώνης τρώει λίγη από τη μαγική χιώτικη μαστίχα και παίρνει τρομερή δύναμη που τον κάνει να πετάει.
Μόλις φτάνουν στη Χώρα των Βρωμάκηδων τους επιτίθεται ο στρατός, αλλά ο Αντώνης τρώει κι άλλη μαστίχα και τους νικάει.
Μετά η Κορίνα ρίχνει νερό και σαπούνι και καθαρίζει τη χώρα.
Ελευθερώνουν την Έλλη και πάνε όλοι μαζί για διακοπές στη Χίο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου