Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

Μίλα μου σαν παραμύθι


Μια μεγάλη ανοιξιάτικη έκπληξη με περίμενε σήμερα καθώς άνοιξα τον υπολογιστή μου. Ένα καινούργιο CD με καταπληκτικές ζωγραφιές της Στεφανίας Βελδεμίρη. Γράφει η ίδια στο ιστολόγιό της:
 
"Ήταν μεγάλη μου χαρά να "ντύσω" με ζωγραφιές τα παραμυθοτράγουδα  της δισκογραφικής δουλειάς "Μίλα μου σαν παραμύθι" που με αγάπη και έμπνευση δημιούργησαν η Πένυ Παπακωνσταντίνου και η Σοφία Καραχάλιου και ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου τις δημιουργούς για την εμπιστοσύνη και την τρυφερότητα με την οποία μου εμπιστεύτηκαν το έργο τους"

Το εξώφυλλο του άλμπουμ

Ακολουθεί το δελτίο τύπου της υπέροχης δουλειάς των κοριτσιών και οι ζωγραφιές της Στεφανίαςγια τις βινιέτες των τραγουδιών. (μεταξύ των συντελεστών και η παλιά φίλη από το Χαλάνδρι Καλλιρόη Μυριαγκού

Δελτίο τύπου

Μια βουτιά στην παιδική ψυχή που κρύβουμε όλοι μέσα μας θέλησαν να κάνουν η στιχουργός Σοφία Καραχάλιου και η μουσικός-ερμηνεύτρια Πένυ Παπακωνσταντίνου, με αποτέλεσμα τη δημιουργία μιας ξεχωριστής δισκογραφικής δουλειάς, την οποία μας παρουσιάζουν με επτά παραμυθοτράγουδα και τον τίτλο «Μίλα μου σαν παραμύθι».
Έντονοι συμβολισμοί και νοήματα που αγγίζουν κυρίως τους «μεγάλους», αν και ξετυλίγονται μέσα από μια «παιδική» προσέγγιση, αποτυπώνονται σ’ένα μείγμα ηχοχρωμάτων από ροκ έως κλασσική , από gothic και industrial έως παραδοσιακή μουσική.
Όπως αναφέρουν οι δημιουργοί του cd, Σοφία Καραχάλιου και Πένυ Παπακωνσταντίνου ...«Οι αντιθέσεις της φύσης και των συμβόλων, των συναισθημάτων αλλά και των πράξεων μας ενέπνευσαν να δημιουργήσουμε επτά μουσικές ιστορίες για την πολυμορφία της Αγάπης. Σκιαγραφήσαμε παραμυθένιες μορφές, εικόνες με ανθρώπινη οντότητα, αφουγκραστήκαμε ήχους και ψιθύρους από έναν κόσμο που ζει και αναπνέει, έχοντας κι εκείνος την ίδια ανάγκη έκφρασης – επικοινωνίας ως μοναδικό λόγο ύπαρξης».
Τα τραγούδια του cd ερμηνεύουν οι: 
Σοφία Κουρτίδου «Γυρεύει η νύχτα την αυγή»

Σαββέρια Μαργιολά «Ψέμα, αλήθεια και γιατί», 

Αγγελική Τουμπανάκη «Οι ψυχές»,

Καλλιρρόη Μυριαγκού «Το λάθος και η συγγνώμη», 

Φένια Χρήστου «Το λυπημένο κάστρο», 

ορχήστρα Smyrna «Της καλομάνας το παιδί», 

Πένυ Παπακωνσταντίνου («Το κυπαρίσσι και η βρύση»).

Τη δική τους σφραγίδα βάζουν οι μουσικοί:
Άκης Γαβαλάς – τύμπανα
Γιάννης Γρυπαίος – μπάσο
Κώστας Μιχαλός – κιθάρα
Μιχάλης Πορφύρης – τσέλο
Λευτέρης Πουλιού – πιάνο
Ειρήνη Συσκάκη  - βιολί
Τις ζωγραφιές εξωφύλλου και τις βινιέτες που συνοδεύουν τους στίχους των τραγουδιών υπογράφει η Στεφανία Βελδεμίρη της S.Θ.
Το album «Μίλα μου σαν παραμύθι» κυκλοφορεί από τη δισκογραφική εταιρεία «Final Touch» σε διανομή της Cobalt.
promo τραγούδι «Το κυπαρίσσι και η βρύση»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου