Κυριακή 8 Μαρτίου 2015

Μια ξεχωριστή μέρα στην Πλάκα






Κι ενώ ετοιμαζόμαστε για την επόμενη βόλτα μας στην Πλάκα στις 15 Μαρτίου με την Εύη Πίνη και το Μυστικό του δούλου,  σήμερα ζήσαμε μαι ξεχωριστή μέρα.
Ο ήλιος βγήκε κατα΄...παραγγελία κι εμείς περατήσαμε στα Αναφιώτικα όπου μιλήσαμε για την ιστορία της γειτονιάς, αλλά και της Ανάφης.
Μετά δώσαμε τη δική μας συνέχεια στην Αργοναυτική Εκστρατεία.
Ο Ορφέας αναλάμβανε να αποκοιμίσει με τη μουσική του το Λιοντάρι της Νεμέας. οπόε η Αργώ κατέπλεε στο ναύπλιο κι από εκεί οι ήρωές μας έφτασαν στη Νεμέα.
Το κακό είναι ότι ο Ορφέας μέθυσε μετά από ένα γλέντι όπου ήπιε μπόλικο κόκκινο κρασί "άσπρο πάτο" και το πρωί δεν μπορύσε να πα΄ρει τα πόδια του.
Ευτυχώς με τη βοήθεια του θεού Άρη συνήλθε από το μεθύσι, έπαιξε μουσική και το Λιοντάρι αποκοιμήθηκε. Τότε εμφανίστηκε ο Ηρακλής, έδωσε μια με το ρόπαλο και λιοντάρι ...τέλος. Πήρε και τη λεοντή και τη φορούσε από τότε.
Μετά οι Αργοναύτες πήγαν στην Ιωλκό, έπιασαν τον Πελία και το έριξαν στις τίγρεις...
Κάπως έτσι τέλειωσε η ιστορία...Μετά όμως άρχισε ένα άλλο παραμύθι αφού υποδεχθήκαμε στον χώρο του Μουσείου Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης τον Ιάσονα Τριανταφυλλίδη που μας μίλησε για την ταινία "Η δε γυνή να φοβήται τον άνδρα", για τον Γιώργο Τζαβέλλα, την παλιά Αθήνα, τη Δούκισσα της Πλακεντίας και πολλά ακόμη. Αστείρευτη πηγή γνώσεων!




Καλό απόγευμα αφήσαμε την Πλάκα για να γυρίσουμε στα σπίτια μας!


Για την επόμενη βόλτα μας, πληροφορίες- εγγραφές:
Τριπόδων 23, Πλάκα, 10558, Αθήνα
Τηλ.:2103250341,  6937219160
info@ekedisy.gr


(Οι φωτογραφίες είναι του συνοδοιπόρου Κωνσταντίνου Ρομπόρα και φίλων από το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου