Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015

Με το Πράσινο Παραμύθι στο 1ο Φεστιβάλ Παραμυθιού



Το Θέατρο Ακαδημία Πλάτωνος διοργανώνει , υπό την Αιγίδα του ομίλου UNESCO Πειραιώς & Νήσων, το 1ο Φεστιβάλ Παραμυθιού με τίτλο «Κόκκινη Κλωστή Δεμένη» από τις 6 Ιουνίου έως τις 5 Ιουλίου 2015, στήνοντας ένα παραμυθένιο σκηνικό στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους του.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επιλεγμένες παιδικές θεατρικές παραστάσεις, κινηματογραφικές ταινίες, θέατρο σκιών, χοροθέατρο,  βιωματικά διαδραστικά  προγράμματα, αφηγήσεις παραμυθιών  με φυσικά όργανα, κουκλοθέατρο, δημιουργικά παιχνίδια με εκπλήξεις, ειδικά προγράμματα ομιλίας και θεματικές δράσεις.
Στόχος της δημιουργικής ομάδας είναι  μέσα από την ψυχαγωγία των παιδιών αλλά  και των γονέων να δοθούν οι ευκαιρίες να ανακαλύψουν οι γονείς μαζί με τα παιδιά τους  τρόπους καλύτερης επικοινωνίας μεταξύ τους αλλά και να ενημερωθούν για την σωστή αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων στις παιδικές κοινότητες. 

Το μήνυμα του Φεστιβάλ είναι ότι η  ένταξη των παιδιών στον πολιτισμό  και στην δημιουργικότητα που  θα αποτελείτο  μεγάλο  όπλο για την αντιμετώπιση όλων αυτών των προβλημάτων  και το εισιτήριο για μια πιο φωτεινή παιδική κοινωνία.

Μια ομάδα από παιδοψυχολόγους, κοινωνιολόγους και προσωπικότητες από το χώρο των γραμμάτων και των τεχνών μαζί με επιλεγμένους καλλιτέχνες , ηθοποιούς, συγγραφείς, σκηνοθέτες και δημιουργούς αξιόλογων παιδικών θεαμάτων θα είναι συνταξιδιώτες με όλους όσους επιλέξουν να βρεθούν σ’ αυτό το παραμυθένιο ταξίδι…

Θα είμαστε κι εμείς εκεί:

Την Κυριακή 21 Ιουνίου στις 12.30
Την Τρίτη 23 Ιουνίου στις 18.15

  «Το πράσινο παραμύθι»/ παραμυθένιο διαδραστικό πρόγραμμα για τη διατροφή στην παιδική ηλικία – Μαριέττα Μιχαήλ- Παναγιώτα Μίαρη- Κώστας Στοφορός.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου