Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015

Μια θεατρική παράσταση αλληλεγγύης στη Λέρο


 Μελετώντας υλικό για τη συνέχεια της "Κούπας του Πτολεμαίου" που θα διαδραματίζεται στη Λέρο (αν και όταν τελειώσει με το καλό) ανακάλυψα το σημαντικό έργο του Δικτύου Αλληλεγγύης Λέρου. Άνθρωποι του νησιού που βοηθούν έμπρακτα τους πρόσφυγε ςπου φτάνουν κυνηγημένοι εκεί, στην όμορφη κι αγαπημένη Λέρο.
Τα όσα είδα -έστω εξ αποστάσεως -είναι πραγματικά συγκινητικά. Κι αν δνε μπορώ -προς το παρόν- να είμαι εκεί, αύριο το βράδυ θα είμαι με την καρδιά μουσ τη Λέρο, όπου θα παιχτεί η "Φάρμα των ζώων".

Διαβάζω:

"19 άνθρωποι, μαθητές του Εσπερινού Γυμνασίου Λέρου, απόφοιτοι, καθηγητές, γιατροί και φίλοι πέρασαν όλη τη χρονιά μέσα από τις συμπληγάδες μαθημάτων, εξετάσεων, εφημεριών, εξαντλητικών χειρωνακτικών εργασιών, επαγγελματικών και οικογενειακών υποχρεώσεων .
Ως εκ θαύματος δε συνθλιβήκανε και αφού έκαναν τις στάσεις τους σε δημοτικά σχολεία , νηπιαγωγεία, γηροκομείο και ιδρύματα φτάνουν κουρασμένοι αλλά ενθουσιασμένοι στο τέλος της διαδρομής τους. Σας καλούν την Τρίτη 23-6-15 στις 19.00 στο προαύλιο του Εσπερινού Γυμνασίου στον Πλάτανο να ταξιδέψετε για μία ώρα με την παράστασή του έργου "Η Φάρμα των Ζώων" του Τζ. Όργουελ και αν θέλετε φέρτε κι από ένα γαλατάκι ή μπισκοτάκι γι' αυτούς τους συνανθρώπους μας που οι πολεμοχαρείς Λαιστρυγόνες τους ναυάγησαν κι αναζητούν προσωρινό καταφύγιο στο νησί μας."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου