Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015

Μια ξεχωριστή εκδήλωση, αναδεικνύει την ιστορία των σχολείων





Το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης  του Εθνικού Κέντρου Έρευνας & Διάσωσης Σχολικού Υλικού και το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, οργανώνουν την τελετή απονομής των βραβείων του 2ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού με θέμα «Η ιστορία του σχολείου μου» που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 21 Νοεμβρίου στις 12 το μεσημέρι στο αμφιθέατρο του Νέου Μουσείου της Ακρόπολης. 

Ο 2ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Στον Διαγωνισμό συμμετείχαν δημόσια και ιδιωτικά σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από όλη την Ελλάδα. 
Στόχοι του Διαγωνισμού αυτού ήταν:
- Να γνωρίσουν οι μαθητές όλων των βαθμίδων την ιστορία του σχολείου τους
- Να αναδείξουν την τοπική ιστορία
- Να συμμετέχουν ενεργητικά στη διαδικασία της μάθησης
- Να εμπλακούν εποικοδομητική στη διαδικασία του project
- Να μάθουν να αξιοποιούν πηγές (γραπτές και προφορικές) και να τοποθετούνται κριτικά και γόνιμα ως προς αυτές
- Να εκφραστούν δημιουργικά.
Τα Νηπιαγωγεία συμμετείχαν με εικαστικές συνθέσεις, ενώ τα  Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια με ταινίες μικρού μήκους και πολυμεσικές παρουσιάσεις (power point)
Τα έργα κρίθηκαν από ειδική Επιτροπή εκπαιδευτικών, ειδικών επιστημόνων και καλλιτεχνών, η οποία θα συνεκτιμήσει τη συνάφεια με το θέμα, το αισθητικό αποτέλεσμα, τη μύηση των παιδιών σε ερευνητικές διαδικασίες, τη δημιουργικότητα και την πρωτοτυπία του παραγόμενου υλικού ως προς το θέμα, το σκηνικό, το σενάριο, τις οπτικές εκπλήξεις κ.ά. Ανάμεσα στα μέλη της Επιτροπής ήταν: ο Ευγένιος Τριβιζάς (συγγραφέας), η Αγγελική Βαρελλά (συγγραφέας), Βασίλης Λουλές (σκηνοθέτης).
Στην τελετή βράβευσης, θα υπάρχουν ξεχωριστά βραβεία για την προσχολική, δημοτική και δευτεροβάθμια εκπαίδευση και ανά κατηγορίες.
Τα βραβευμένα έργα θα αναρτηθούν και στην πλατφόρμα μαθητικής δημιουργίας της Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης (www.i-create.gr) και του ΕΚΕΔΙΣΥ (http://www.ekedisy.gr/mousio-proforikis-istorias/). Όλοι οι μαθητές και οι μαθήτριες που έλαβαν μέρος, θα λάβουν αναμνηστικό έπαινο για τη συμμετοχή τους.

Στην περσινή τελετή βράβευσης η προσέλευση ξεπέρασε κάθε προσδοκία , ενώ υπήρξε σημαντική δημοσιότητα της εκδήλωσης μέσα από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.


Στοιχεία επικοινωνίας
Τριπόδων 23, Πλάκα, 10558, Αθήνα
Κινητό:  6937219160  σταθερό: 210 3250341

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου