Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2016

Κυριακή 24 Ιανουαρίου: Ένας περίπατος στη Ρωμαϊκή Αθήνα




Το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης σε συνεργασία με την Παραμυθοκουζίνα, πραγματοποιεί σειρά δράσεων που έχουν ως στόχο την γνωριμία των παιδιών με την ιστορία της πόλης .
Αυτή την Κυριακή (24 Ιανουαρίου) στις 12.30 θα ταξιδέψουμε στην εποχή της Ρώμης.

Θα ξεκινήσουμε το ταξίδι μας στο χρόνο από το Μουσείο (Τριπόδων 23, Πλάκα -κοντά στο μετρό Ακρόπολη) -Σε περίπτωση κακοκαιρίας το πρόγραμμα πραγματοποιείται στον χώρο του Μουσείου)

Για πληροφορίες και εγγγραφές:

Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης
Τριπόδων 23 Πλάκα, 2103250341 info@ekedisy.gr
 

Ρωμαϊκή Αθήνα
Ο περίπατός μας θα μας οδηγήσει στην Πύλη του Αδριανού, στα Ρωμαϊκά Λουτρά, του Ζαππείου κι από εκεί θα περπατήσουμε ως τη Ρωμαϊκή Αγορά, τους Αέρηδες και τη Βιβλιοθήκη του Αδριανού, ανακαλύπτοντας τι είναι αυτό που γοήτευσε τους Ρωμαίους και τους οδήγησε να κάνουν τόσα έργα και να αφήσουν σημαντικά μνημεία που θαυμάζουμε ακόμη και σήμερα.
Επιστρέφοντας στο Μουσείο φτιάχνουμε το δικό μας Ρωμαϊκό Παραμύθι


Έχει διαπιστωθεί ότι τα παιδιά, μετά από τη συμμετοχή τους σε έναν τέτοιο περίπατο αρχίζουν να δείχνουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον για την ιστορία και επιστρέφοντας στη σχολική τάξη.

Για τα μικρότερα παιδιά είναι μια γνωριμία με έναν καινούργιο κόσμο και μια αφορμή για να ερευνήσουν περισσότερο. Άλλωστε οι περίπατοι αυτοί προσφέρουν ποικίλα ερεθίσματα που μπορούν να αξιοποιηθούν στη συνέχεια τόσο από τους γονείς, όσο και από τους παιδαγωγούς. 

Πέρα από το περίπατο, μπορείτε να περιηγηθείτε στους χώρους του Μουσείου


Το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Διάσωσης Σχολικού Υλικού (ΕΚΕΔΙΣΥ)   στεγάζεται σε ένα ιδιαίτερο διατηρητέο, νεοκλασικό κτίριο του 1850, στην οδό Τριπόδων 23, στην Πλάκα,  πολύ κοντά στο Μουσείο Ακρόπολης. Τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων και είναι μέλος του Δικτύου Μουσείων και Πολιτιστικών Φορέων Ιστορικού Κέντρου Αθηνών.

Στόχος του Μουσείου είναι η διάσωση, η έρευνα και η μελέτη της ιστορίας της εκπαίδευσης και των σχολείων.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου